Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getzim çok sık fan açıyor sebebi nedir ?

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda Göksenin Arda tarafından 25 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Herkese merhabalar malum sınavlarım başlamak üzere olduğundan foruma bu aralar pek giremiyorum şuanda da bi fırsat yaratıp foruma gireyim dedim özlemişim valla :)Fakat galiba gene bi sorunumuz var :( Şöyle ki araba normal çalışma sıcaklığında çalışırken abartısız her trafik ışığında ya da arabayı her rölantide durdurduğumda fanı çalıştırıyor ve bir yıldır falan su eksiltmeyen araba gene biraz biraz su eksiltmeye başladı nereden eksilttiğine baktım da arabanın yedek su deposunun tahliye hortumu varya oradan aşağı su damlatıyor hortumun yere baktığı noktada aşağıda plastik muhafaza gibi bi şey var her yolculuktan sonra açıp bakıyorum orası hep antifriz olmuş kaputu açıp baktığımda damlarken görmedim hiç acaba fan devreye girdiğinde mi bu oluyor ? bu arada araba kesinlikle hararet falan yapmıyo gösterge hep olması gereken yerde duruyo ve genleşme kabında da f çizgisinin bir iki parmak üstünde fazla su var acaba dedim fazla suyu mu atıyor ama 1 sene boyunca hep fazla su vardı ve eksiltmiyordu eksiltme de bu arada öyle çok değil 1000 km'de falan çok az eksiltiyo 2 küçük incebelli çay bardağı kadardır heralde ama gene de eksiltiyo yani can sıkıcı bir durum .Bu sürekli fan açma ve eksiltmenin sebebi ne olabilir acaba?Cuma günü tatil ilan edilmiş arabanın bakım km'si de geldi sanayiye gidicem yağ bakımını yaptırıcam bakalım usta ne diyecek yağ da birazcık eksik acaba ondan dolayı fazla mı ısınıyor motor kafamda deli sorular:) Ve son olarak arabama ilk defa 10000 km'yi doldurarak bakım yaptırmanın heyecanı içindeyim genel de 3000 km'de bir kere falan yaptırırdım:) bu süre içinde sadece 300 400 gram falan yağ eksiltmiş ona da sevindim.Kusuruma bakmayın fazla yazdım biraz okuyup cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Soğutma suyunu komple yenileyin, belirli bir km yada yıldan sonra bunların yapılması gerekebiliyor.

3. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Erkan abi daha geçen sene kışın komple boşaltıp yenilemiştim

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bazı tamircilerde bir cihaz var, soğutma soyundan çekip kontrol ediyorlar onunla bir baktırmanı ve sonrasında müşürü kontrol ettirmeni öneririm, bahsettiğin aksaklık olarak sorun ya soğutma suyu yada müşürden olduğu kanaatindeyim.

5. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben de müşürden olduğunu sanıyorum ama emin de olamadım müşür arızalı olsa heralde motor tam ısınmadan da açar fanı diye düşünüyorum bi de bu suyu tahliye hortumundan atmasının sebebi yedek depodaki fazla su olabilir mi abi çünkü en son 1000 km önce yedek depo ağzına kadar doluydu nerdeyse hani bakınca suyu göremiyodun bile o kadar doluydu hala da o kadar olmasa da dolu yani ama 1 senedir seviye fazlaydı ve eksiltmemişti o da aklımı kurcalıyo

GRAFTT bunu beğendi.
  6. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Her sene radyatör suyunu komple boşaltıp uygun miktarda antifriz koyup sisteminde havasını aldırmak gerekiyor.Radyatör yedek depodaki seviye l-f çizgisinin arasında bile görünse en sağlıklısı radyatörün kapağını açıp kontrol etmek.Sonra %30-40 antifriz ve su karışımını koyuyosun kapak açıkken aracı 5 dakika çalıştırdıktan sonra eksilen su kadar ekleyip kapağı kapatıyorsun.Radyatör tapasını tornavidayla açabilirsin.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    antifirizli su 130-140 derecede kaynar antifirizsiz su 100 derecede kaynar, motor çalışırken su sıcaklığı illa 100 dereceyi kısmen geçer, kaynayan su elbet genleşir genleşince yedek su kabından dışarı çıkabilir, ancak geçen sene değiştirilen antifiriz öyle hemen özelliğini kaybedipte 100 110 derecede kaynar hale gelmemesi gerekir, motor yağı fazla olursa motor daha zor döner daha çok ısınır yağ az olduğunda motor daha az yorulur rahat döner o kadar ısıtmaz kendisini, yarım litre fazla yağ veya yarım litre eksik yağ hararete sebep olmaz bence

benim motoru soğutma suyu 8 yaşına basıyor eksiltmede hararette yok hiçbir problem yok, eğer gidip antifiriz değiştirseydim soğutma suyunu yenileseydim 2 sene bile dayanmazdı illa eksilir yada hararet sorunları çıkarırdı gibi bir his var içimde. Kimse benim bu yaptığımı örnek almasın, soğutma sistemi bakımı yapanlara ne zaman güvenebilirim bilinmez. Ancak hyundai kullanıyorsanız fabrika çıkışı bir soğutma sistemi kışı -5 dereceyi yazı 35 dereceyi geçmeyen yerde 10 sene dayanabiliyor.

Olur ya bu saatten sonra yedek kabında ufacık bir eksilme görürsem çözüm aramayacağım direk gidip su devirdaim pompası, hortumların hepsi, termostat, radyatör işte soğutma hattı üzerinde ne kadar parça varsa bütün tesisatı değiştirip kendim özel hazırladığım soğutma sıvısını kullanmayı düşünüyorum gerçi o zamana kadar satarım:)

Son düzenleme: 26 Ekim 2015
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Devirdaim pompasindan da yapabilir. En son ne zaman degistirdiniz? Araba lpg li ve fakirde calisiyorsa yine cok fan acar.

9. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Son durum nedir acaba sık sık fan açma sorununuz çözüldümü

Benimde getz 1.3 çok sık fan açıyor bu normalmidir hava sıcaklığı 36 derece gerçi soğuk oluncada fark etmiyor
    Radyatör kapağı 0.9 luk teşekkürler

10. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam benim su eksiltmemin ve çok sık fan açmamın sebebi muhtemelen yedek su deposundaki su fazlalığıydı şöyle ki arabanın yedek su deposundaki f noktasından daha yukarıdaydı su seviyem , biliyorsunuz araba ısındıkça su deposundaki su da genleşip seviyesini arttırıyo benim de su seviyem zaten soğukken dahi f'nin üzerinde olduğundan normal olarak bu su motor ısınınca tahliye hortumundan atılıyordu bundan dolayı motorda fazla su olduğundan fazla ısınıyordu galiba buda eksiltme ve sık sık fan açmaya sebep oluyotrdu.Şuanda su seviyem f ve l çizgisinin ortasında motor ısınca da genleşip maksimum f noktasına geliyor ve eksiltme yapmıyor.Fan açma konusunda da eskiden çok sık açardı şimdi çok daha iyi ama gene açıyo tabi sıcakların da etkisiyle 38 40 derece hava var bence açmasında da problem yok bu havalarda.Önemli olan kışın sık sık açmaması .Öyle çok kafaya takılacak bir şey değil trafikte bakıyorum tüm arabalar neredeyse fan açıyor bu sıcaklarda

11. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    OBD cihazı varmı elinizde bilgisayardan hararetin durumuna bakıyorum 97 falan oluyor stop edince 102 dereceyi buluyor acaba sizde durum nasıl
    Birde eğer varsa tabi obd cihazı emi hava sıcaklığı kaç derece gösteriyor teşekkürler...

12. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    obd cihazım malesef yok fakat getz 1.3lerde sıcaklık 88 derecede sabit kalıyor ki hararet göstergem hep sabit olması gereken yerde fan açtığında ya da başka bir koşulda motor sıcakken hep aynı yerinde duruyor. 97 derece yüksek geldi bana ki stop edince daha da artıp 102 derece oluyormuş benimkini stop edip 2 3 dakka sonra çalıştırsam dahi ısı düşüyor termostatınızda problem olabilir sizin takılı falan kalmıştır .Düz bir yolda hızınızı 90 - 100 arasında sabitleyip bir süre kullanıp bir bakın eğer hararet göstergenizde düşme olursa sorun termostattan kaynaklanıyordur

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Stop edince artmasi normal. 86 da termostat acar. Ben yolda giderken 92 yi gectigini gormedim. Uzun soluklu yokus cikip park edince bazen fan aciyor o kadar.

14. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Benim getzle fan açmadan gezemiyorum şehir içi araba bindiğimin 5 dk içinde fan açılıyo duruyo gene açılıyo.kışın bile açıyo benim araba fan bende bunu düşünüyorum acaba biyerde sıkıntımı var.göstergede yokki hararete bakalım.

15. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Arka motor kulağı burçtan kopmuş baya bir boşluk var hatta klimayı açınca zangır zangır ediyor R ye takıncada küt diye vuruyor yarın değişecem...
    Benim düşüncem motor kulağından dolayı titreşim oluşur oluşan titreşim vuruntu sensörü tarafından algılanır vuruntu sensörü vuruntu varmış gibi avansı rötara alır rötara alınan avans hem çekişi düşürür çekiş düşüncede Gitmesi için gaz veriyoruz ve motor artık boğuluyormu rötardan dolayı sıkışıyormu ne oluyorsa buda fazla hararet ve fan açtırıyor olabilirmi

Bir mesajınızda bahsettiğiniz araç getz mi... teşekkürler

Son düzenleme: 14 Temmuz 2016
  16. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Dediğiniz araç getz mi
    Bu arada iat sensörü şehir içi 84 dereceyi göstermeye başladı düz yolda 60 ın altına düşmedi

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.3 otomatik lpg.

Bu Sayfayı Paylaş