Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getzim bağrınıyor

'Getz Forum - Club' forumunda getz2007 tarafından 14 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Son 1 haftadır dikkatimi çeken bi problem var aracımda.Benım aracım otomatik vites Otobanda hızlanmak için 80 ile giderken O/D Of tuşunu kapatıyorum araç vites küçültüp hızlanıyor buraya kadar herşey normal hızlanmasındada bi problem yok ancak eskisine göre daha çok bağrıyor getzim negibi bir problem olabilir acaba ?

2. mysugar

mysugar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o.d butonu arabayı spor kullanabılmek için otomatik araclarda bulunan bir butondur bunu o/d off konumuna alırsnaız vites değişim devir oranları normal kullanıma göre ust sevıyelere cıkar ve sonuncu vitesi iptal eder. yani 5 vitesli araclarda herzaman en son vites 4. vites olarak kalır ve devir aralıkları atıyorum 2500-3000 devir arası vites değiştiriyorsa / O/D off konumunda 3000-3500 devir aralıklarında artıs olur buda arabanın daha seri kullanımı demektir ki. bu duurmda ister istemez motor sesi değişip daha fazla ses cıkarması anlamına gelecektir.

O/D butonun arac sollamalrında yada ani hızlanmalarda kullanmanızı tavsiye ederim. sürekli kullanımda daha fazla yakıt ve daha fazla zorlanma oluckatır..

iyi günler..

3. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim bildiğim o/d=overdrive otoyol kullanmlarında arabanın sabit süratlerde daha az devir çevirmesini ve tüketim vs..değerlerinin azalmasına yardımcı olur...arabanız kaç bin km de yazmamışsınız ama balata sistemi aşınmış olabilir..serviste kontrol en iyi sonuçları verecektir...
    Düzenleyen : tuscaan

4. mysugar

mysugar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O/D on konumda kullanılırsa. işlevin tam tersini yapar. yani on konumunda iken araba normal kullanımında demektir ki ölede kullanılması lazım.

Bu Sayfayı Paylaş