2018 yılında öğretmen olarak okula gidip gelmek için 2011 model 135.000 km'de Hyundai Getz 1.5 Dizel almıştım. Şoförlüğüm iyi olsa da arabalardan çok anlayan biri değildim, bu yüzden de sorun çıkartmayan bir araba istemiştim ve Getz tam istediğim gibiydi. 2.5 senede bir kere bile sanayiye sorun nedeniyle gitmedim, sadece bakım nedeniyle gittim. 176.000 kilometredeyken 77 bin liraya arabayı sattım. (2 parça boya vardı, değişen ve tramer yoktu) Düğün altınları + Getz satış fiyatı + 3 yıllık birikim + biraz kredi çekerek 231.000 liraya i20 1.4 MPI Otomatik Elite Plus 2021 aldım kırmızı renk. Yarın teslim alıyorum aracı. Allah kazasız belasız sürüş nasip eder umarım. Getz'i çok seviyordum, i20 de zaten Getz'in 2011'den sonraki ismi olmuş sanırım. Aynı modelden devam diyebiliriz. Getz ile ilgili bazı konularda foruma denk gelmiştim ama üye olmamıştım hiç. Yeni araçla artık hem tecrübelerimi paylaşmak için hem yardım etmek hem de yardım almak için forumda aktif olmayı düşünüyorum. Herkese iyi günler dilerim.
Hocam arabanız hayırlı olsun , teslim alır ve kazasız belasız ve cezasız kullanırsınız inşaallah , bu forum yardımlaşma forumu , en aktif forumlardan biridir. Burada yardımlaşma bir başkadır , sizden de paylaşımlarınızı bekleriz.
Hocam bu sıfır araçlar yurtdışından taşınırken yada servise indikten sonra servis içinde hareket ettirilirken çarpılıp çizilebiliyor ve maalesef boyanıp tamir edilip tekrar satışa konuyor ve müşteriye hiç bir şey söylenmiyor bu işi dünyanın en büyük üreticisi kabul edilen markalar bile yapıyor. Ben sıfır araç alacak olsam aracı servisten çıkartıp ekspere dahi götürmem bir ekspertiz le anlaşır biraz fazla para verip bayiden imza atıp aracı çıkarmadan baktırırım.
O boyayi olcen zimbirti olsa boyali parcayi tespit etmek cok da zor olmazdi. Ama degisen de ia degisebiliyor. Tarcanlarda neler goruyoruz.
Mikron boya atıyorlar hocam ancak usta gözüyle ayırt edilebiliyor önceden istanbuldaki belli başlı yerler yapabiliyordu şimdi bir çok yerde yapıyorlar. Şimdilik orjinal mikron da boya çıkartıyorlar sadece fabrika boyasının o yandan ışıkla bakınca hafif desenli benekli yüzeyi var onu beceremiyorlar eksper lerde ondan anlıyor orjinal olmadığını, yakında onu da becerirler
hayırlı olsun. getz ile i20 arasında aslında çok ciddi farklar var. getz hyundainin genel olarak tamamını kendisinin geliştirdiği bir araç. ama i20 her sistemin farklı bir firmanın geliştirdiği bir araç. örneğin yakıt sistemi ayrı, süspansiyon ayrı, koltukları ayrı. iç aksam ayrı. zaten artık bütün otomobil markaları böyle yapıyor. bu nedenle, örneğin polo, corsa ve i20nin bazı parçaları aynı firma tarafından tasarlanmış olabilir. bu size daha çok mühendislik ve daha fazla performans olarak geri dönecek. mesela klima kompresörünün teknolojisi farklı, artık klimayı kapatmanıza gerek yok, çünkü kendisi değişken basınç üretebiliyor. getzin kompresörü ise açık-kapalı olarak çalışıyordu.
Benekli görünüm elektrostatik toz boya ile boyandığında oluşuyor, normal spray tabancası ile atılan boya yüzeyde düz bir görüntü oluşturuyor bu yüzden koyu renklerde (koyu renklerde daha belirgin görünür benekler) araçlardaki orijinal fabrika çıkış boyasıysa benekli, düz görüntülü ise sonradan boyalı olduğunu gösterebiliyor.