Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'e tüp taksak nasıl olur?

'Getz Forum - Club' forumunda kajmer34 tarafından 21 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben 2 ay önce Getz 1.4 aldım....780 km de tüp takmak nasıl olur...Gerçi Atiker takan arkadaş var ümraniye sanayide 6 000 km yi bulsun ondan sonra takalım dedi ama ben yine de güvendiğim değerli yorumlarınızı bekliyorum...

2. Misafir

Misafir Guest

hyundaı fabrika çıkışı taktığına göre garanti bitmeden sorun yok demektir 6bin km beklemeye bile gerek yok.ani duruş ani kalkışlardan vs kaçındıktan sonra direk takın derim.benzinde kullanılan her dk zarar.pişman oluyor herkes niye önce taktırmadım diye taktıranlara sorabilirisniz...

3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    5000km sonra yağını değiştir tak :) rodajıda yapılmış olur :)

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabayı ilk bakıma sokup yağı, suyu değiştirildikten sonra taktırmak bana göre daha makul seçenek... Bende taktırmak isterim ama zaten zar zahmet yeten bagaı var ondanda yoksun olmak istemiyorum açıkcası...

5. Misafir

Misafir Guest

he bura da küçük ayrıntı olsa da unutmamk gerkir çünkü bagaj gerçekten lazım oluyor aileniz kalabalık ise kaç kişi biniyor iseniz bunu da düşünerek taktırın zaten dar olan bagaja stepneyi de koyunca yarıya indi o da düşünün artık

6. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar bu arabların kitapcıgında ilk 2 bin km araba agır yüklenmemeli.ve ani hızlanma ve durma yapılmamalı.Motor ve yürür saglıgı açısından.Sen tutup tüp nasıl baglayacaksın??

7. Misafir

Misafir Guest

ama buna bakarsanız servis de sıfırlara çıkmadan önce takıyor

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim daha yaşında olmayan oğlum var sadece onun arabasını koyduğumda bagaja zor sığıyor. Onun için LPG taktırsam ne yapıcam ki ? İnce stepne lastikler var ama fiyatları çok yüksek.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

9. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ilginize teşekkürler,getz de bagaj sorun tüp için ancak benim gibi ümraniye üsküdardan dışarıya hemen hemen hiç çıkmayan birisi için stepne eve konabilir,zaten patlak ve yarıklar için piyasa da satılan sprey şeklinde yapıştırıcılar var onlar idare etmene biraz yardımcı olabilir...Bende çocuk yok daha arabanın arka kolduğuna bu güne kadar 1-2 seferden başka kimse binmiş değil yani açıkcası bagaj benim için hiç önemli değil...benim için önemli olan tüpün sıfır araca zararı olup olmadığı,çoğu kişi zararlı diyor ancak orjinal tüp çıkışlı olanlar kafamı karıştırdı açıkcası eğer zararlı ise nasıl fabrika çıkışı tüp oluyor....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

10. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    keşke fabrika çıkışı alsaydın..

11. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arabayı ilk aldığın gibi taksaydın ruhsata işletme maliyeti olmayacaktı, ama hala geç değil, düşünme tak gitsin, bide küçük stepne alırsın bagaj sorunuda büyük oranda çözülür...

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    keşke baştan lpg li alsaydınızmuayene ve işletme derdiyle uğraşmazdınız ama olsun zararın neresinden dönülse kar. aracınızın rodajı tamamlanana kadar benzinde binmek isteyebilirsiniz ama 5000 km de kaba bir hesap yapsanız lpg ye geçme maliyeti kadar benzin alacaksınız. %50 yakıt tasarrufu yapsanızyarı parasını çıkarmış olacaktır. önceki aracımızda lpg ye neden daha önce geçmedik diye çok pişman olduk. benzin pompasına yaklaşmaya korkuyor insan...
    Düzenleyen : Köksal Yılmaz

13. tolga75

tolga75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu tüpü fabrikadamı takıyorlar yoksa fabrikadan benzinli/dizel çıkıp sonradan mı takıyorlar benim bildiğim kadarıyla fabrikasyon montaj yok aracı aldıktan sonra extra para ödeyip taktırılıyor. dolayısı ile motor uyumları kalibrasyonları vb... testlerden geçme şansı yok... en güzeli orjinali bozmamakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    lpg kitini anlaşmalı brc servisleri takıyor, yani fabrikasyon olarak takılan bir lpg kiti yok. test olayını bilmiyorum ancak hyundai fabrikası da birşeylere güveniyor olmalı ki garantiyi bozmuyor, sonuçta sorunlu olsa baştan anlaşma yapıp araçlarına lpg kiti taktırmaz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Ümraniye'de tanıdığım ve güvendiğim birine aracı bıraktım Ctesi araç elimde Lovato lpg taktırıyorum 1 300 tl 10 taksit,atiker 990ndı ama kimse önermedi...Kullandıktan sonra size yorumlarımı söylerim...Arkadaşlar normal şartlarda kimse lpg istemez ancak benzin fiyatı ortada helede sabit gelirli insansan lpg şart bence...İnşallah memnun kalırım...

16. Misafir

Misafir Guest

sorunsuz kullanırsınız inşallah hangi firmaya bıraktınız serdar hocam birine gitmemem için uyarmıştı beni de...ümraniye sanayide taktırdım bir ay önce bende

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çağlarcım nasıl LPG li Getiz kullanmak, sen daha önce taktırmıştın. + ve - yönleri nedir ?

Düzenleyen : GRAFTT

18. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben Ümraniye Güven sanayi sitesinde Veysel Usta var ona taktırıyorum ..kankam iş arkadaşım geçen sene taktırmıştı çok memnun bende tavsiyesi üzerine gittim...

19. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca ben hyundai Uçar'da meşhur Devrim Usta dahil herkese sordum....sıfır araca lpg taktırmanın herhangi bir zararının olmadığını söylediler...hatta birçok müşteriilerinin aracı alır almaz direk lpg taktırmaya götürdüklerini söylediler...Sizinde yorumlarınız çok önemli benim için ancak yani en yetkili ağızlar lpg takmanın bir zararı olmadığını söylediler bende ne bileyim neden dünyanın parasını benzine vereyim dedim....

20. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    evet sıfır arabaya tup takınca sorun olmaz ;)

ama ben mesela kılım ilk yağımı 5000km de değiştirirm 2. sini 10bin de en son 15 bin bakımdan sorna normala dondururum :)

o yüzden ilk 5000den oncede takmam lpg ama bir zararı olmadığınıda biliyorum benimkisi piskolojik :D

Bu Sayfayı Paylaş