Mehaba arkadaşlar.Getz aracıma , römork taşımak için çeki demiri taktıracağım.Çeki demiri fiyatları , satışını yapan yerlervemontaj fiyatları , montaj yapan servisler hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
nasıl ya , bu kadar ucuza hallolmaması lazım benım bıldıgım .... benım bıldıgım kadarı ıle cekı demırlerı daha pahalı , ayrıca taktırdıkdan sonra aracın tekrar muayeneye gırmesı gerekıyo ve ruhsata işlenmesi gerekıyor bıldıgım kadarı ıle...
valla abı yazdan yaza kullanacaksan sorun yok cok sukur kımse daha bısey demedı o masraflar 500 u buluyor dıye erteledım ben nasıl takıldıgını soyledım kusura bakma once ruhsata ısletıyorsun sonra muayene goturuyorsunuz
bende çeki demiri işinin o kadar basit olmadığını biliyorum.. Çocukken pederin 74 ford cosulü ile çubucakda kampa giderdik bide karavan çadır yaptırmıştı.. çizimi bilmemnesi bi ton masraf var.. tek çeki demiri problem çıkarmayabilir ama arkanda takılı bi karavan yada başka bişeyle polis yakalarsa bağlarlar alimallah
ruhsata da işletmek lazım (konu biraz eski ama yazıyım dedim)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif1000-1500 TL yi buluyormuş
İyi geceler beyler bende bir tekne alacağım... Acaba eraya uygun çeki demiri var mıdır? internette aradım adamakıllı şeyler göremedim...
Özel birşey arama bende zamanında reno19 vardı ona çeki demirini sanayiden aldım,kaportacının birine gittim belli bir açı verdi uygun bir yere taktı.Sonra makina muhendisine proje çizdirip vizeye giriyorsun,olay bundan ibaret.Zor bi şeyi yok.Ama 750kg üstü römörk için prosedür farklı olabilir onu bir araştır.
inşallah dediğin gibi olur.. internette 1000 tl istiyorlar ... http://www.sgltuning.com/index.php?do=catalog/product&pid=984
Ne yazık ki bu dediğiniz çok eskide kaldı... Prosedür şu şekilde işliyor... CE belgeli çeki demiri alınıyor... Daha sonra bu çeki demirini TAKMAYA YETKİLİ SERVİS te taktırılıyor... Daha sonra makine mühendisine proje çizdiriliyor... Bu proje, alım faturası ve takım faturası ile beraber trafiğe gidiliyor (Direk vizeyede olabilir tam hatırlamıyorum bu aşamayı) daha sonra trafikte ek1 belgesi doldurularak vizeye gidiliyor... Orada montaj uygunluğu kontrol edildikten sonra onay veriliyor ve trafikten dosyaya işlenerek yeni ruhsat teslim alınıyor... Ortalama maliyet 1000 TL civarı... CE siz çeki demirleri veya yetkili servis dışında montaj yapılan demirler ruhsata işlenemiyor... Hatta ve hatta eski CE siz çeki demirlerininde değiştirilmesi gerektiği, yoksa muayeneden geçemeyeceği gibi bir SÖYLENTİ vardı...