Evet arkadaşlar, allem ettim kallem ettim, sonunda arabama Eibach 3.5 cm yay alıp taktırdım. Daha önceki Getzimde orjinal jant ve lastiklerle Vogtland 3.5 cm yay taktırmıştım. Arabayı iyi düşürmüştü güzel görünüyordu ama istediğim gibi yay değildi. Kime sorsam Eibach'tan başka şey demiyordu. Fk yaylara yöneldim ucuz diye piyasada 130-200 lira arası sıfır FK yaylar meğer Aksarayda merdiven altında imal ediliyormuş. Ve yay takacaksam Eibach olarak kararımı verdim. Yayları aldım, arabamın arka kısmından gelen seslerden dolayı Hyundai Erk'e götürdüm, hemde yayları taktırdım. Görünüm & Konfor ; Orjinal lastik ve jantlarla çok güzel araba yere basmıştı. Arnavut taşlı yollarda gittim gerçektende süspansiyonda rahatsız edici sertleşme vs yoktu. Hatta diğer arabamın yaylarından ötürü babam çok rahatsız oluyordu. Ona yeni yayları taktırdım, eve geldik araba sanki alçalmışmı dedi. Yeni yayları taktırdım, nasıl süspansiyon vs sorduğumda hiç fark yok gibi bu yaylar iyiymiş dedi. Ki babam öyle arabasını kollarki 9 sene sıfır aldığı Opel'ine aküsünde lastiklerine kadar yetkili serviste değiştiren biridir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif 195-50-15 Jant ve Lastiklerle : Biraz içimde acaba sürtme yaparmı vs düşüncelere kapıldım ama taktırdıktan sonra hiç sürttecek gibi değildi. Yaylar tam kıvamında düşürme yaptı. Süspansiyon ve konfor bakımından bu ebattaki lastiklerle arabada çok az bir sertleşme oldu ama ne rahatsız edici bir kıvamda fazlası değil. Denemelerim ve tecrübelerim doğrultusunda yay taktırmak istiyenlere yardımcı olmak babında sizlerle paylaştım, arabamın detaylı fotolarınıda sizlerle en yakın zamanda paylaşıcam...
hayırlı olsun kardeş bende çok aradım taradım düşündüm taşındım kaşındım)perşembe günü taktırdım coil-ex 5mm hatta yarım diş kesik elden aldım ben denemek için.ama 10 numara 5 yıldız oldu.arka hafif zıplıyor ama o kadarı kadı kızındada olur.demekki 3 yada 3.5 mm yay taktırsam tadından yenmeyecek demekki.yalnız araba 2 kişilk oldu biraz ) Eibach yaylar;450tl coil-ex : 350 tl coil-ex lerin yeni üretim olanları eibach yaylar ile aynı kalitede bunuda bilmenizi isterim. GRAFTT kardeş tez zamanda resimleri bekliyorum merak ettim şimdi. bende resimleri çektim ama bir türlü yayınlayamadım daha burda.
Teşekkürler. Net ortamında fiyatları şişiriyorlar ama direk mağazalara gidip sorduğumda 300 Liraya kadar tek çekim yada nakit fiyata veriyorlar. Önümüzdeki hafta içi cam filmi yaptırıcam, birde hoparlör konusunda tam net karar verebilsem onlarıda alıp film yapılırken taktırıcam kapılara.
Arkadaşlar spor yay temininde özel mesaj atın veya e mail ile ulaşın bana.. fiyatlarda hyundaiclubtr üyelerine ciddi indirim yapabiliyoruz.. Örneğin Getz için Coilex yaylar ömür boyu garantili olanı 290 TL 5 yıl garantili yerli modeli 270 TL.. Eibachlerde getzler de 390 TL.. 30 mm prokit versiyonu.. Düzenleyen : chiptuner
mesajınıza cevap verdim msnde pek online olamıyorum bu ara.. yardımcı olurum telefondan ulaşabilirsiniz her zaman..
Merhaba.Birkac gun once baska bir konuda belirttigim gibi arkadasimdan aldigim alasim jantlari birkac gundur kullaniyorum.kisacasi 2000 model corollasi vardi.jantlar surtme yaptigi icin ben aldim.14 inc.bir kac gundur kullaniyorum.hatta gecen gun arka koltuga 4 arkadasim bindi yaklasik 1 km gittik surtme falan olmadi.ancak aracimi bir SUV havasi aldi. Sanki baya bir yukseldi gibi.bununla birlikte sag arka yayimdan katur kutur sesler geliyor uzun zamandir.arka amortisorleri kisa zaman once monreo yaptim.sorunun yaydan kaynaklandigina emin olmaya basladim.Toparlarsak internette 2. El eicback 3 mm yay buldum.sizden ricam bu yaylari alsam aracim surtme yapar mi?konfor cok duser mi?zaten su an arkalar cok zipliyor.daha kotu olur mu?araci zaman zaman dolu kullaniyoruz.hem bu seslerden kurtulmak hemde goruntu acisindan bu yaylari alsam memnun kalirmiyim.tavsiyenize cok ihtiyacim var.sizin vereceginiz cevaba gore yaylari alacagim.simdiden tesekkur ederim.
Herkese merhabalar, 2011 getz dizel icin yay bakiyorum. Yorumlariniz tecrubeleriniz dogrultusunda eibac almayi dusunuyorum. Basaranlar amortisor de soguk pres yaptirdim. Goruntu cok guzel ama konfor malum. https://www.x-tremetuning.com/hyund...yay-helezon-tbi-1.1-1.3-1.4-1.6-2008-sonrasi/ http://m.n11.com/hyundai-getz-spor-eibach-helezon-kiti-P160774066 Bu yaylar arasinda fark varmidir? Bu yaylar getz dizel de kullaniliyor mu ?