Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'den gelen sesler

'Getz Forum - Club' forumunda gezen tarafından 15 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2004 model otomatik şanzıman (sunroof hariç full) getz'im var. Dün itibariyle önden bir ses gelmeye başladı. Bu ses araç hareket halindeyken gazdan ayak çekildikten sonra çarkıfelek çarkının dönerken çıkardığı ses şeklinde. Gaza tekrar basınca ses kesiliyor. Birde duruken bu ses oluşmuyor, sadece hareket halinde ve ayak gazdan çekilipde araç süzülmeye başlayınca oluyor. Ayrıca bu ses ilk çıktığında bayağı şiddetliydi. İnip tekerleklerde bişey mi var diye baktım. Yaklaşık bir 15 dk kullandım bu sürede deses aynı şiddette devam etti. Bu sabah ise sesinilk andakine nazaran oldukça azalmasına karşın devam ettiğini gördüm. Servise gittim triger kayışı çok sıkıydı gevşettik dediler ama yaptığımız testte sorun devam ediyor. Yarın tekrar bakacaklar. Durumumla ilgili bilgi ya da tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
    Düzenleyen : xuye

2. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Neyse kendi yanıtımı kendim vereyim... Araç serviste. İkinci el olarak eşime yeni almıştık. Alırken de tüm kontrollerini yaptırdık ama bir sorun gözükmüyordu. Zaten bende ilk defa otomatik vitesli bir aracı ayrıntılı görme ve kullanma imkanına sahip oluyordum. Kendimde de manuel viteli bir getzim var. Nesye sorun difransiyel çarklarının aşınmasıydı 1300 lira kadar masraf çıktı ama şimdi şanzıman bilyelerinin bazılarının da ezildiği falan söyleniyor. Bakalım ne kadar acıtacak cüzdanı tam bilemiyoruz. 1-2 güne kadar araç hazır olacak diye umut ediyoruz.

3. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizden önceki sahibi herhalde biraz hor kullanmış olsa gerek...

4. Misafir

Misafir Guest

araç garantide ise bişeyler yapmaya çalışırdım istanbulda olsaydınız ama yer d euazk noldu haber var mı arabadan

5. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    malesef araç garanti dışında. Şöyle ki haziran 2004 çıkışlı. Dolayısıyla 1 kasım 2004 den itibaren garanti kapsamı uygulandığı için garanti kapsamında değil. Benim manuel getz aralık 2004 olduğu için 5 yıl garantili ama ikinci el olarak eşime aldığım bu aracın garantisi malesef 5 yıl değil. Aracı 94000 de aldık. Gayet de temiz görünüyordu. Hyundai nin kendi merkezinden araştırdık (Çünkü araç bursa çıkışlı olduğundan plaka değişikliği var şase numarasından araştırmak durumunda kaldık.) aracın bakımları zamanında yapılmıştı. Bizden öncekilerin özensiz kullandığı aşikar ama. Olay bize patladı. Özellikle ileri giderken tam durmadan vitesi geriye takmak ya da tam tersi durumlar bu arızaya neden olurmuş. Aslında otomatik olması çok da önemli değil benzer kullanım şekli düz vitesde de bu gibi arızalara neden olur.

Düzenleyen : xuye

6. Misafir

Misafir Guest

geçmiş olsun inş maliyeti ucuz hallolur

7. gezen

gezen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim. Umuyorum maliyet 1300 den çok da fazla çıkmaz ama yine de kaygılıym doğrusu 2000 tl ye kadar çıkabilir. Yeni otomatik şanzıman ise 14000 tl imiş https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

8. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    geçmiş olsun kardeş.

9. onur___e

onur___e Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Arkadaşlar merhaba, xuye nin belirttiği problem bende de var, 2006 manuel 17000 de, birinci ve ikinci viteste gazı bırakınca hafif bir ses geliyor, dururken ve daha yüksek vitesteyken yapmıyor veya ben duymuyorum, garantisi devam ediyor, garanti kapsamında yapılabilirmi veya bakılması gereken bir problem mi? Daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
    xuye nin problemi çözülünce ondan da bilgi bekliyorum...

Bu Sayfayı Paylaş