Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'de hoparlör sorunu

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda bgr_ tarafından 19 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    herkese merhaba. getzimin müzik sistemini biraz iyileştiriyim dedim kasetçalarlı uyduruk teybi pioneer deh 5450sd ile değiştirdim. ses inanılmaz değişti. Çok memnundum sesten tabi ön kapı hoparlörüm yırtık olup bozuk sesler çıkarmasaydı...orijinal hoparlörde basslar derindi ve yumuşaktı mid seslerde yeterliydi çok hoşuma gitmişti ama değiştirmem gerekti ne yazık ki.
    ilk olarak gidip jbl gto g6508c komponent seti aldım.sesi orijinal hoparlörden kötüydü içeride çok fazla tiz ses vardı rahatsız ediciydi.Sonradan öğrendim ki amfi olmadan verimli olmazmış komponentler. Direk olarak teybe bağlanıcaksa coaxial tip hoparlör daha iyi ses verirmiş. Sonra yine ön kapıları alpine sxe 1725s coaxial hoparlör ile değiştirdim ama ses jbl ve orijinal hoparlörden kat kat daha kötü oldu. basslar çok sert ve hiç bi derinlik yok bildiğiniz leptop hoparlörü gibi oldu araç içindeki ses. tüm ayarlarını kurcaladım teypte ama gerçekten çok kötü sesi. herkes hoparlörleri değiştir daha güzel ses alcaksın derdi ama ben çok daha kötü ses aldım bu iş nasıl oldu acaba daha iyi bi ses elde etmem için ne yapmalıyım tavsiyede bulunursanız sevinirim...çok fazla bass değil istediğim sadece araç içine yetecek kadar olsun ve eskisi gibi olsa bile yeterli... Ayrıca amfi almamı önerdiler ama sesin düzeleceğinden emin değilim ayrıca Macustic marka bi amfi önerdiler bu marka nasıldır kullanan var mı?

2. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben sana media markette satılan 16 cm coaxial mac audio hoparlörleri öneririm hem uygun hemde kalite orda almadan önce dinlersen anlıycaksın zaten

3. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    sakarya'da malesef media markt yok =/ dinleyerek alma şansımda yok çok fazla jbl ler çok kullanılan herkesin memnun olduğu cihazlar bende ona güvenerek aldım ama sanırım amfi almak şart oldu. serviste orijinal hoparlörün tekine 135 tl dediler iki kapı için alacağıma göre macoustik amfiyi almak nerdeyse aynı fiyata gelicek ;) ama emin olamıyorum bi türlü amfiylede istediğim verimi alamassam diye süphe var içimde :RpS_sad:

4. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    jbl komponentleri tekrar taktım bugün teypten bi kaç ayar yaptım ve eskisi gibi oldu yeniden sesi güzel şuan bi sorun kalmadı ama yinede ufak bi amfi gerekli gibi :eek:

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    benim clıoda orjıanl hoparlörler 13cm ve mıknatısları 3cm çapında çok hafif dandik bişey DİYE milletin övdüğü 4 yollu navitec 13 cm kolon aldım görünüşte kocaman mıknatısı ağırlığı ile süper ses verir dedim bagladım. Sonuç rezalet tiz bir ses bas yok

Yani özün sözü orjinal kolonların akustiği çok daha iyi oluyor

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hersey montaj ve ayarda bitiyor ... Burada olsaydiniz ayar cekerdik ...

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2 Getz arabamızdada önca kolonları değişdirdik sonrada teypleri. İlk kolonları değiştirdiğimizde ses baya farklı ve + yönde iyileşti.

Jbl CS-6 Ön
    Helix Dark Blue Arka
    Sony 700 UI teyp ile ses muazzam oldu.

Alpine SXE-1725S ön
    Sierra SR-630 arka
    Pioneer 8350sd teyp ile arabada sanki amfi varmışcasına ses muazzam harika oldu. Müziği dinleyen hayran aklır oldu. Aküstik sistemi otutturmak için özellikle Sierra 3 yollu kolonları arka kapılara bağlattım.

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 2 takim pioneer 1644r ve pioneer 9450 teyp kullaniyorum ... Son seste dahi en ufak distorsiyon yok ...

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende 1643 Var. Kapılarda Kasnak Olmadıgı İçin Güzel Çalmıyor.. Pandizot aldım Yarın Gelir Büyük İhtimal. Onla Deneyecem Ama Büyük İhtimal JBL CS-6 Alacam

10. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    ersin bey ben kasnak olarak hoparlör jbl'in yanında gelen hoparlör kapaklarını kullandım ortalarını çıkarıp kapıya monte ettim direk :D yaptırdığım mdf kasnaklar alpineleri takarken kırıldı bende böyle bi çözüm buldum ancak alpine coaxları hiç beğenmedim gerçekten çok çabuk distorsiyona giriyolar pioneer ts-g 1642r alacaktım ama gidip alpine aldım keşke pioneer alsaydım :RpS_sad: .jbl komponentler daha iyiler bassları tok ve yumuşak oldu istediğim gibi.yüksek seste basslar çok bozuluyor sanırım amfi gerekli ama mirkan beyinde dediği gibi montajda ve ayarda bitiyor iş.amfi ve subwoofer kullanmayı istemediğim için (malum ufacık bagaj) bass mid ve tizleri kapılardan almak istiyorum şimdilik güzel oldu =)

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1642 Veya 43 Almanızı Tavsiye Etmem :)

12. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    bende 3 aydır arabayı göremiyorum hala amcamda :(
    yoksa bi woofer alıcaktım

13. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bende almadım zaten :D ama alpineleri aldığımada pişman oldum açıkçası. ses düzelmeseydi hi-fi kuruyodum baya sinirim bozulmuştu aslında =) ön koltuğun altına koyular kendinden amfili subwooferlar var aslında onlardan düşünüyorum bagaj sıkıntısı nedeniyle. vibe optisound 20cm subwoofer var fiyatıda gayet uygun 200 tl gibi onlardan almayı düşünüyorum ama bassları nasıldır bilemiyorum yumuşak ve tok bass seven biriyim. jbl gt5-12 tam istediğim bass tonlarını veriyor ama kocaman kabini sürekli bagajda taşımak benim için sıkıntılı.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Vaybe bu 804 neymiş böyle. Bende sub alacakken tervihlerim arasındaydı ama hediye GT12 geldi. Sub woferında kabini baya geniş yanlamasına olmuyor, böyle ufak kabin varsa çok iyi olur benim açımdanda.

16. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    evet gt5-12 çok büyük nerdeyse bütün bagajı kaplıyor getzlerde. gt 804 ü araştırdım ses sistemiyle uğraşan bi arkadaşım gt5 e göre biraz daha sert bassları olduğunu ama gt5 e yakın olduğunu söyledi tabiki dinlemek lazım :D

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benimde isteğim 804 modeliydi ama hediyenin siparişi olmaz diye ses çıkarmadan Gt-12 modelini tercih ettim. Dediğiniz gibi bagajda kabin çok yer kaplıyor onunda çaresine bakıcaz artık. :)

18. bgr_

bgr_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    gt5-12 veya gt804 gibi olurmu bilemiyorum ama bi delilik edip vibe liteair optisound 8 siparişi vericem sanırım. hem ucuz hem amfisi içinde 300 w rms diyor valla koltuğun altına koyarım beğenmessem bagaja vidalarım artık :D ne dersiniz?

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne olursa olsun kabinli sub-wofer lar kadar olacağını sanmam çünkü Gt-12 bile kabinine göre ses fark ediyor diye duydum ( Ne kadar doğru bilmiyorum şimdilik ). Sizin dediğiniz üründe aslında yer sıkıntısı çekenler için bire bir ilaç niyetinde. Ama fiyatının karşılığını verirmi gerçekten ?

20. hakan34ur

hakan34ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan Özcan
    Bu Bassları Kullanmak İçin Bass ın Rms Sine Uygun Bi Anfi Bulun Birde Teyp Pioneer Veya alpine Olursa Ses Çok Güzel Ve gür Çıkar Tavsiyem Olsun

Bu Sayfayı Paylaş