selam arkadaslar yol bllglsayarı ile ilgili kafama takılan su araca yakıt aldıgımda örnegin ortalama tüketim 5 lt yazıyo ve 100 km yapar diyo. Fakat ortalama tüketim arttıgında yada azaldıgında tekrar kalan km güncellemesi yapıyo. Acaba benim aracta mı böyle tüm getzlerdemi böyle tesekkürler
Gayet normal bi durum, şöyle düşünün aracı belirli bi süre yüksek devirli kullandıınız, yakıt tüketiminiz arttı, eğer menzil kendini yenilemezse(yani gidilecek km yi düşürmezse) size yanlış bilgi verecek. Eğer siz de o menzile bakarak hareket ediyorsanız yolda kalacaksınız demektir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifbenim de merak ettiğim bi nokta var arkadaşlar herkes sakin kullanımdaki yol bilgisayarı verilerini yazabilirmi acaba dizel getzler için. Ben de 6,5 ile 7 arası sürekli yaz kış. Şehiriçi kullanıyorum ve ne kadar sakin kullanırsam kullanayım düşmüyor. Bi sorun mu var acaba?
<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Şehiriçi kullanımda benimde sizinki gibi değerlerde, ne kadar sakin kullanırsam kullanayım. Bence normaldir, dur kalklarla. Şehirler arasında mesela 300km yol yaptığımda ortalama 100km hızda 4.0 - 4.5'e kadar düşürebiliyorum.
işte benim sorunum da o, bendeki değerler pek değişmiyor. Şehirlerarası da gitsem 6,5 civarı gösterio. Sıfırlıyorum, değer ilk başta düşüyor, yarım saat bi saat sonra gene 6,5 e geliyor. Acaba gerçekten fazla mı yakıyor, yoksa sadece öyle mi gösteriyor. Hiç ne kadar yaktığını hesaplamadm dahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
benim araç 6.2 su an..tamini soyluyor...4 ay önçe ölçtüm ben..6.5 gösteriyordu..benim hesap..5.6veya5.8 gösterdi ortalama..az veya çok gösteriyor.. seyir içi olçmüsdüm.. Düzenleyen : peace
ben yol bilgisayarına hiç güvenmiyorum.neden derseniz çünkü % 90 yanlış sonuç veriyor. Depo ibresine güvenirim ışık yanmaya yakın yakıt alırım kaç km gitmişim hesaplarım. Getzlerdeki yol bilgisayarı derecesine kadar yanlış sonuç veriyor o ekrandaki tek doğru şey yapılan km dir bunu unutmayın. dizel 307 de rapma aşağı 5 viteste giderken harcanan yakıt 0 lt getzle rapma aşağı giderken harcanan yakıt 2,7 lt ankara cankurtaran dağıdan aşağı inerken siz verin kararı. belki yeni çıkan i 30 larda blue larda tam sonuç çıkıyordur ama getzlerdebence yol bilgisayarım var diye güvenmeyin.
yol bilgisyarındaki değerler anlık değişmesi gerekmiyormu? yani biranda gaza sonuna kadar bastığında falan değerin fırlaması gerekmiyormu? Getzlerdeki sanki sıfırladıktan itibaren geçen süreye ve yaktığı yakıta göre ortalama değer yazıyor. Çok uzun süre şehir içi kullanınca o değer şehir dışına çıksan bile çok az düşüyor. Sanki süreye göre ortalama hesaplıyor gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
yol bilgisayarına göre değişiyor... arkadaşın ki öyleydedi ama benim araba da km. de bir değişiyor... tabii değişirse... 100 km. de ortalama değer gösteriyor... Düzenleyen : evrimbayhan
benim bildiğim getzlerde kullanılan yol bilgisayarı sadece ortalama yakıt tüketimi veriyor, anlık yoktu, anlık tüketim bilgisi alabilen var mı?
Benim uzun yolda 4.7 litlere kadar düşüyor.Daha aşagısını göremedim.Depoyu fulledimmi 790km gösteriyor başta 700 felan gösteriyo araç yürüdükçe 790 a kadar çıktı.
Buna katılmıyorum. Bende 2006 vgt modeli var ve çok defalar bayır aşağı viteste inip kısacası cut-off yaptırıp 0 lt/100km yazısı gördüm. Diğer sorunlara gelirsek. 5 yıl ve yaklaşık 81bin km sonunda gördüğüm kadarıyla getzin yol bilgisayarı sıfırlanana kadar ortalama alıyor. Yani sıfır aldığınız aracınızda yol bilgisayarı tüketim ortalaması değerini hiç sıfırlamadıysanız o güne kadar kullandığınız ortalamayı gösterir. Sıfırlamadığınız müddetçe son sıfırlamaya göre ortalama alır yani. Dikkatimi çeken bir diğer konu yol bilgisayarının anlık tüketimi kendi içinde okuması ama bunu bize göstermemesi. Bunu depodaki yakıt ile yapabileceğimiz kalan kmyi gösterirken anlayabiliyoruz. Mesela yarı depoya kadar çok yoğun trafikte kullandınız ve ortalamanız 7lt/100km, ve kalan yarı depo ile uzun yola çıktınız. Yola çıkarken yapabileceğiniz km olarak 300 gösteriyor diyelim, uzun yolda gittikçe o 300 değeri artar veya siz 50km yaparsınız, yol bilgisayarı hala 290km gidebilirsiniz gösteriyordur. İşte o sırada bize göstermediği anlık değeri de ölçtüğünü anlayabiliriz. Tüketim olarak yaz aylarında 6-6,2 kış aylarında ise 6,5-7lt/100km yakıyorum ortalama. Fakat günde ortalama 18km gidiş ve 18km geliş şeklinde yoldayım ve sabahları özellikle çok yoğun trafiğe giriyorum.
benim aracımda full depo ile maximum 620 km glder diyo daha fazlasını hic gormedlm . Ve menzil sadece azalıyo.hic artma yapmıyo.