arkadaşlar merhaba.. bugün sabah okula giderken yolda 2den 3e attım.. araba tam hızlanırken bi anda bi kesilme oldu.. gazı çekip bi daha bastım sonra hızlandı.. geçenlerde otobanda bi kere daha olmuştu bu.. nedenini bilen var mıdır? turboda arıza olabilir mi? araba 2500 devirden sonra hızlanıyo ilk hızlanması biraz yavaş.. ilk defa turbolu dizel kullanıyorum.. acab 2500 den sonra mı giriyo turbo devreye.. bir de 2. viteste yavaş giderken bazen çok az gaza dokunurken araba ileri atılıp yavaşlıyo.. garantisi hala devam ediyo.. 2007 vgt aracım..
Merhaba, kesilmelerin nedeni en iyi ihtimalle kötü yakıt olabilir. Aracınızın kilometresi kaç? Duman atma, zor çalışma v.b. başka gözlemleriniz var mı?
65binde.. duman pek dikkatimi çekmedi.. zor çalışma da yok.. arabayı yeni aldım 2-3 hafta oldu.. yakıtı ya opet ya da shell den alıyorum.. enjektörler tıkalı falan olabilir mi acaba diyorum..
aracın turbosu 1700 devırlerde devreye gırıyor ben 1 yıldır kullanıyorum ve opetten mazot almayın derım en ıyısı shell derim bu arada hava filtrenizi kontrol edın kırlendıyse degıstırın dizellerde cok onemlidir.eger sikayetleriniz devam ederse bı servıse baktırmanızda yarar var iyi gunler
sayın umaykut bence sorun büyük ihtimalle kötü yakıt.bende 2008 dizel era var.özellikle klima açıkken 1. ve 2. viteslerde bazen gazda kesinti oluyor.bu dediğim diyarbakırda oluyor ama amasyada samsunda bu sorunu hiç yaşamadım.
dün yine yaptı aynısını.. 5. viteste hızlanırken bi anda kesildi.. shellden almıştım son yakıtı da yaa.. anlamadım gitti.. bugün bi servise gidicem..
Aracınız hayırlı olsun 65 bin yazmışsınız agır bakımları yapıldımı bunlarda önemli birde mozat kalitesindendir çevrenizde dizel araç kullanıpta yakıtı en iyinerde alıyorsunuz diye sorsanız sanırım dogru bilgi alabilirsiniz birde depoyu sonuna kadar bitirmeyin çeyrek depodan aşagıya inmesin
ben yakıtı hep opet ten alırım. 3 ayrı shell istasyonundan da ya kötü yakıt ya eksik yakıt almak tesadüf mü bilemem ama yıllardır aldığım opet lerden hiçbir şikayetim olmadı.
sağolun arkadaşlar.. sanırım shellden vazgeçeceğim.. BP'den alacağım.. 60bin bakımı yapılmış.. ben aldığımda 64bindi araba..