arkadaşlar öncelikle selamlar... ben daha 5 gün önce 2006 model getz 1.4 dohc yeni kasa aldım ... benzin yakıt tüketimi dikkat çekti yol bilgisayarında 9-9.5 oranında değişen bir ortalama var. bu ne kadar doğru gerçeklik payı ne oranda doğru tecrübeli arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim... birde yakıt tüketimi düşürmek için ne gibi tavsiyeleriniz olur...
9-9,5 normal tüketimdir çok değildir fakat az birşey daha düşebilir bu da devirsiz kullanmak ani kalkış duruşlardan kaçınmak gibi faktörlerle azaltılabilir.yakıtınızı kaç paraya kaç litre aldınızve ne kadar yol yaptınız böyle ölçerseniz daha sağlıklı sonuç çıkar yol bilgisayarı şaşırıyor çoğu zaman.zaten anlık değer gösterir yol bilgisayarı.
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için... en iyi ölçüm sanırım depoyu fullemek ve günlük km yi sıfırlayarak aynı pompadan belirli km yaptıktan sonra tekrar fullemek... valla km ye 300 ü geçerse benim için sorun gibi çünkü ben araca çok binen biriyim sıralı taktırmak nasıl olur bu getze taktırırsam hangi marka taktırmalıyım. atiker çok düşük yakıyor diyolar ama ne kadar doğru olur bilemiyorum... benim bundan önce clio vardı zavoli taktırdım bi sene sonra bobin yakmaya başlamıştı tam beş ay uğraştım kafayı yiyordum 3 bobin 4 takım buji kablolarıyla beraber değiştirdikçe değiştirdik bulamadılar. sonra nasıl olduysa bi şey taktılar düzeldi öyle bi sorun yaşamaktan inan ki aşır korkuyorum... onun için gaz taktıracak olsam bu getzlere en iyi hangi marka ile uyum sağlıyor çünkü biraz da sanırım bu gaz olayı şans işi...
aracınızı bir boş gününüzde fulleyin depoyu km sayacını da fulleyince sıfırlaryın yine aynı pompacıdan almaya özen gösterin dönüp dolaşıp 100km yapıp gelin kaç km yaptınız ve ne kadar aldı yakıt.aldığınız yakıt mesela 28liralık ise 100 km yaptığınız için bölün 100km ye böyle yapın bir de hesap.lpg konusunda ise atikerden herkes memnun kime sorduysam lpg ci arkadaşım da diğer kitler de aynı marka isim farkı sadece dedi parçalar dahi aynıymış atiker takılabilir.
eyvallah... peki bu arakadaşlar kaç para yaktığını da sölediler mi size... veya atiker km ye kaç kuruş yakıyor bilgisi olan atiker kullanan arkadaşlar getz marka araçlarda lütfen ilginize alakanıza teşekkürler şimdiden...
dün bi tane eski kasa getz baktım sizinki yeni galiba ama aşağı yukarı yakın yakıtları. arkadaşla bayağı muhabbet ettik de fiyatta anlaşamadık.yakıttan için sakin kullanınca ani kalkış vs yapmadıkça benzinde 270-280 lpg de 170 civarı dedi.gazlayarak devirli kullanınca şu ışıklarda filan hep kalkış yapınca 4-5bin civarı devirde kullanınca da beniznde 350kuruşlarda lpg de 260-270kuruşlarda dedi
arkadaş dip gaz hep gittiğini söyledi 5bin devir civarı kullanılırsa oalcağı odur bu 1,3 motor aracı sen m5 gibi kullanırsan öyle yakar mesela o bmw m5 dediklerim de devirsiz kullanınca çok yakıyor
ARKADAŞLAR BUGÜN İTİBARİ İLE YAKIT DEPOSUNU TEKRAR FULLEDİM TOPLAM 86 KM YOL YAPMIŞIM. 22 TL BENZİN ALDI BÖL PARÇALA YAPINCA KM YE 25.6KR GİBİ BİRAKAM ÇIKIYOR. YALNIZ BUNUN HEMEN HEMEN YARISI KÖY YOLUNDA KULLANILDI GERİSİ ŞEHİR İÇİ. NE DERSİNİZ BU YAKIT TÜKETİMİNE GETZ 1.4 DOHC MOTOR 2006 MODEL Bİ ARAÇ. ARACI TAM İSTENİLDİĞİ GİBİ KULLANDIM DEVİRLİ YANİ 100 Ü HEMEN HEMEN HİÇ GEÇMEDİM. PEK ARABA SÜRDÜĞÜMÜ ANLAMADIM FAKAT. BU ŞEKİLDE BANA TERS GİBİ GELDİ GAZ TAKTIRAYIM MI BEN BU ARACA SİZİN DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VAR. GAZ TAKTIRIRSAM KM YE KAÇ PARA YAKAR BU ARAÇ ÖZELLİKLE ATİKER FİKRİ OLAN YAZARSA SEVİNİRİM ACİLLL...
Öncelikle forum dahilinde ufak harf kullanıyoruz.LPG taktırırsan yakıtın 180krş civarına düşecektir Düzenleyen : Levent
Gaz taktırmanı tavsiye ederim 2006 dan beri elantra kullanıyorum ve sıralı sistem lovato ve brc kullandım yakıt %40 düşüyor benzine göre performans da artıyor
yani km ye 10kr gibi bi karım olur diyorsunuz. peki benzinden gaza geçerken ne kadar benzin yakıt tükettiğini de hesaplarsak aylık bi 10 tl de rahat benzin parası çıkar aylık 1200 km yaparsak benzinde 312 tl, gazda ise %40 tasarrufu dikkate alarak 204 tl gibi bi rakam çıkıyor buna 10 tl de benzin ekleyelim 214 tl yapar. yani aşağı yukarı aylık 100 tl tasarruf yapar diyorsunuz. gazın parasını atikerinkini de 10 ayda amorti eder. valla bu durumda mantıklı geliyor. ama atiker nasıl tavsiye eder misiniz benim araca. getzler ile uyum sağlıyor mu? sorun açar mı bana. arabaya bi zarar vermesinden endişe ediyorum. bi de motor yağ yakımını da etkilermiş gaz. doğru mudur. bu arada büyük harf için özür dilerim saygılar...
Şimdi gaz taktıracaksan servivi güçlü ve kaliteli bişey taktır ki başın ağrımasın 2 marka denedim ikiside iyi ama brc lovatodan daha çok tercih ediliyor 1400 tl civarında taktırabilirsin atiker türk markası ve 900 tl cıvarı servisi performansı ve kalitesini bilmiyorum yalnız tüp taktırırken role de taktır yoksa arabanın beyni bozulabilir
role nedir kardeş... bobini yakmasın diye bi tel gibi bi şeyden mi bahsediyordun daha önce bende clio vardı bobin yakar dururdu. en son role gibi yanlış hatırlamıyorsam adını öle bi ufak tele benzer bi şey taktılardı. aynı şeyden mi bahsediyoruz...
Ayrıca arama yapmadan lütfen konu açmayın https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=17623&KW=GETZ+YAKIT+T%DCKET%DDM%DD
Bu arabaya LPG siz binilmez. Çünkü benzinde km başına 35 kuruş, LPG de 20 kuruş civarında yakıyor. Benim araba da aynı ilk aldığımdan beri yakıtı canımı çok sıkıyordu ama şimdi kafam rahat. Atiker taktırdım ben çok memnunum, öneririm...Aracı aldığımdailk 6 Ayda 3000 KM yaptım, 1000 TL lik benzin yedim. Bu rakamları görünce kafayı yedim ve gittim taktırdım. Şu an 3000 KM ye en fazla 600 TL gaz + 80 TL benzin yakıyor, şehir içi... Uzun yolda zaten benzin tüketiminiz olmaz. Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi