Arkadaşlar yeni Getz aldık 1.4 dohc 2009 model 37500 km de manüel daha alalı 70 km oldu benzinli araç yakıt tüketimi : düz yol 70-80 sabit 13 gidiş 13 geliş 26 km yol yapıyor günlük lpg de de sıkıntı varmış 15 lt lpg takarlar mış anca yakıt tüketimi ne kadar benzinde salı gününe kadar taktırmam lazım lpg yaptırmaya degermi?
yazınızı sıralamaya çalıştım çok karışık yazmışsınız anlamak için epey zorlandım inşallah aşağıdaki gibi olmuştur biraz araca alışınca yakıt düşer.
Kuruş, TL gibi para birimimiz ile değerlendirmek yerine, litre şeklinde değerlendirme daha doğru olur.
hoşgeldiniz, aracınız eski tip bir benzinli atmosferik motora sahip, bu aracın yakıt tüketimi dediğiniz şartlarda 7 litrenin altına pek düşmez. bu da 35-40 kuruş yapar. aracın motorunun eski tip olmasının avantajı, lpg ile tam uyumlu olmasıdır. bence kesinlikle lpg taktırmaya değer. forumda getz lpg tankı ile ilgili yazılmış uzun bir konu var, lütfen o konuyu baştan sona okuyun. sizin aracınız tank problemine sahip olmayabilir. aracın ruhsatında yazan, boş ağırlık ve enfazla ağırlık kısımlarında ne yazıyor?
Benzinde binilmez.. bende tüplü getz var arkadaşımda otmtk getz var benzinli.. benim sert kullanımda 36 kuruş sakinde 32 kuruş falan .. onda sakin kullanımda 37 38 kuruş. Sert kullanımını henüz değerlendiremedik.. özetle benzinde getz e binilmez..
Arkadaşlar benzin demişsiniz 7 litre şehir içi demişsiniz bu kadar az yakacağını sanmıyorum. Zira benim 1.5 dizel 4 silindir Getz şehir içi 7 litre mazot yakıyor. Malum benzinli bi araç dizel ile aynı yakacağını sanmıyorum.