Selamun aleyküm. 2006 model 1.6 , 106 beygir benzin getzim sanirim cok benzin kullaniyor gibi. depo 45litre benzin aliyor, ve sehir ici ortalama 480-500km yol yapabiliyorum, buda ortalama litrede 11km felan yapiyor. kafa kagidinda aracim 16.7 gider yaziyor, tabi bunun hic bi zaman tutmiyacagini biliyoruz ama litrede 11km gidince cok fazla geliyor.. motor yagi ve filtre her 10 binde castrol 5/30 tam sentetikle degistiriyorum. bujiler yeni degisti. lastiklerin havasina en az haftada bir kere kontrol ediyorum. ama sorun baska neden kaynaklana bilir?
Gereksiz yük, çoğu zaman birden fazla yolcu adedi, camlar açık halde sürüş, ani fren, klima kullanımı vb. Yakıtta tasarruf yolları diye arama yapabilirsin.
yakıt sarfiyatına etki eden yüzlerce faktör var, bunlardan bir kısmını manipüle edeceksiniz yakıt sarfiyatınız o şekilde düzelir. Getz sıkışık trafikte dur kalk yapınca yavaş hızda rampa yukarı çıkınca, soğuk motorla ilerlerken, acele biçimde gaza basarak kullanınca çok yakar. Çünki çoğu arabanın 2-3 üncü viteslerde toparlamadığı yerlerde getz hızlanmaya devam edebiliyor, çoğu yeni arabanın gaza aniden tam basınca sonradan gelen devirlenmesi gibi bir olay getz te yok gaz tepkisi az yaktığı söylenen otomobillere göre daha hızlı, motor sıcakken ve soğukken yakıt sarfiyatı çok farkediyor uzun yol yapmak çok az yaktırırken kısa mesafeler çok fazla yaktırıyor, getz in hindistandaki ufak hacimli motorlu versiyonlarında 155x70xR13 gibi bir ebatta lastik var fabrika verilerine bakarken çok yönlü düşünmek lazım ( kaynak>>> http://www.team-bhp.com/forum/tyre-alloy-wheel-section/25985-best-tyres-getz-prime-1-3-gls.html) Ben getz in yakıt sarfiyatına rölatif bakıyorum mesela bu araba kısa mesafelik bir sürüşte işimi görecekse yaktığı yakıt gözüme batmıyor ve ortalaması fazla oluyor ve gaza bastıkça eski teknoloji gti spor modeller gibi gidiyor yine kafaya takmaya gerek olmuyor. Az yakan bir arabaya binip denemenizi tavsiye ederim az yaktığı söylenen başka bir benzinli arabayı kullanın sonra getz i de o az yakan arabanın verdiği tepkileri verecek şekilde kullanın getz te az yakar ben bir keresinde 2012 model 1.0 litre polo ya bindim bu yukarıda bahsettiğimin tam tersini denedim 1.0 poloyu getz gibi kullanmayı denedim yolun yarısından fazlasını tam gaz gitmek durumunda kaldım gaz pedalını aç kapa anahtar gibi kullanıyordum ortalama hızım 30 falandı getz den sonra poloya binince öyle oldu. Halbuki getz ile aynı yolda gaz pedalının ilk 7-8mm sini kullanmak yetiyor aynı tepkileri sağlıyor. Ama işte kullanıcı gazladıkça yakıyor yani
Benzin hesabına gerek yok. Takın bir Atiker Obd 2 kit 1200-1300 liraya 20 Krşa gezin D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yorumlariniz icin tesekkurler.. aracimdan memnunum artik yapacak birsey yok. erenuzel41 sizinde dediginiz gibi gti modelleri biraz andiriyor 106 beygir benzinli kücük arac olunca, kirmizidan yesil yandiginda güzel kalkisi var 13lük janta asla gecmem benim aracimda suan 185/45 R15 lastik ve 7 inch kalinliginda jant takili, bu yüzdende biraz fazla yakiyor biliyorum, ama kislik orjinal 14lükleri taktigimdada pek fazla faydasini görmüyorum bu sistem gaz ve benzinden gecis gibi bisey mi? burda gazli arac KESINLIKLE yasak maalesef o yüzden pek bi isime yaramaz
Gazlı aracın neyi yasak araba. İlk benzin sonra Lpgye geçer her sıralı Lpg kiti gibi. Mpı motorlu arabaya her türlü Lpgyi takarım ama sizi bilmem D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi