Dün arabamın motoruna yağ ilave ettim. Yağ seviyesi L nin altına inmiş. Yağ biraz çok geldi sanırım F Çizgisinin üstüne çıktı . Herhangi bir sorun teşkil eder mi ? L nin altına inmiş. 2.5 litre kadar ilave ettim
uzun süre böyle kullanırsan motoru yakarsın piston sarar fazlası da zarar motoru bunaltır çok yağ yakıyorsa elleme denk gelir ama sıksık kontrol et
anladığım kadarıyla zaten araç yağ yakıyor o seviye normale gelir yakında ama bence yağınızı komple değiştirin. eklemek pek sağlıklı değil hele ki farklı marka ve viskozite yağ koyduysanız motor için iyi değil zaten 2,5 litre koymuşsunuz komple boşaltıp 3.5 lt koysaydınız daha iyiydi.
Araba yağ yakmıyor. Yağı değişeli 8000 km ve 2 yıl oldu. Cubuga baktım L nin altına inmiş. Başka şehre gidecektim. 4 litre castrol kampanyaya girmiş 1 litre ekliycektim normalde az fazla koyduk Yarın hemen sanayiye gidip 1 litresini boşaltayım. İçime kurt düştü. Motor konusunda çok korkarım
Yapmayin ya yagi degiseli 2 yil mi oldu. Servisler her yıl degistiriyor. Bence de her yil yag degisir. Önal abini dedigi gibi eklemek yanlis bir hareket bence siz o kampayalidan bi daha alin full bosaltin ve yeniden doldurun LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
2 yıl mı ne yaptın arkadaşım yağın ömrü 1 yıl maksimum km önemli değil. 8000 kmde bu kadar eksiltmez ama demekki artık yağ iyice su gibi olmuş ondan eksilmiş de olabilir, çünkü 2 yılda o yağ çeşme suyuna döner.motor iyice zarar görmeden filtre+yağ değişimi şart komple boşaltın o yağı bence
Yağın ömrünün 1 yıl olduğunu bilmiyordum. Yarına değişeceğim. Bilgilendirdiğiniz için Hepinize çok teşekkür ederim.
Normal motor yağlarının raf ömrü dediğimiz şey 5 yıldır.Fakat ısınıp soğuyan ve zor şartlar dediğimiz koşullarda kullanılan yağlarda içerisinde partikül oluşumu meydana gelmektedir bu da yağın ömrünü 1 yıl kadar düşürmektedir.Bu nedenle üretici firmalar motor yağının her yıl değişmesi gerektiğini belirtmektedirler.Tabiki buda kullanıcı klavuzlarında yıllık bakım prosedürü içerisinde yar almaktadır..Saygılarımla..
konuyu görünce aklıma geldi bende yarın yağını değiştireyim 140.000 km oldu bugun. hep masraf hep masraf yaww
Bizim arkadaş şahine fazla yag doldurmuştu.Motor kitlenmişti )) dag başında kirikoyla alt tapadan boşaltmıştık da araba rahatlamıştı.