Aracım 2010 model.Sıkıntı şu aracı alalı 4 ay oldu.Aracımın yayları kesik.ilk başlarda sıkıntı yoktu fakat şu 2 hafta içinde 3. kez far ampulü patladı.Burda ki ustalar bir türlü sebebini anlayamadı.Kimi beyinde sıkıntı var diyo kimi de aracın yayları kesik olduğu için patlıyor diyor.Sizin de başınıza geldi mi bu durum.Kafayı yiyecem artık gece arabamı kullanırken yine mi far patlayacak diye beklemekten.
aracın sekmesiyle alakası var mı bilmiyorum ama bende 1 sene kullanabiliyorum ancak bir ampülü.bence kalitesiz ampüllerden olabilir bu arada benim arabamda dip basık.
bilmiyorum sinir olunacak bir durum.Aracı aldığım kişiye sordum tanıdık aldığım kişide bende sadece 1 defa patladı o da sadece sis ampülü patladı dedi.
Aynı sorun bendede var.orjinal ampuller patlamıyor fakat xenon ampuller patlıyordu.açtım inceledim.xenon ampul plastik gövdesi ve ampul arasında boşluk vardı.cok sallanıyordu.genelde zaten cukurlardan sonra patlıyordu.bende ampul ile plastik gövde arasını japon ile sabitledim.kullanalı 3 oldu patlama yok.insallahta olmaz.
kardeş onu japonla yapıştırırsan uzun kısa yapmaz ama.gerçi uzunu kullanan yokta olabilir etkili bi çözüm.
Seramik tarzı bir madde de denenbilir, eski armut ampullerin metal parçasını cama benzer maddeyle yapıştıryorlar, hatta ısıtınca alıp başka yerde tekrar yapışabilir kıvama geliyor .
xenonun markasından kaynaklanan birşey anladığım kadarıyla sadece bir tarafın patlıyor belki bağlantısında sıkıntı vardır bende dolphin marka kullanıyorum 2 sene oldu bikere bile ampulum patlamadı çok şükür...