Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Vites Geçiş Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda resdemx tarafından 18 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. resdemx

resdemx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    İlginç bi sorunla karşı karşıyayim arkadaşlar, uzun yol gidip arabayı park ettiğimde hiç bir sorun olmamasına rağmen ertesi gün bindiğimde hareketliyken 3. Vitese aracın geçmediğini gördüm zarar vermemek açısından çok zorlamadim ancak vites kolu gitmiyordu zaten. Sonra 5. Vitese de aynı şekilde geçmediğini farkettim. Deneme yanılmaya bazı tespitlerim şöyle:
    1.Arac hareket halinde değilken herhangi bir sorun yok ve tüm viteslere normal biçimde geçiş yapıyor.
    2. Hareketliyken 3. Vitese almak için yöntemi şöyle buldum 2den 3e gecmiyor zaten ama 2den 4e aldığımda 3.vitese normal şekilde geçiyor.ayrıca 4ten 5e geçmediği için arac 4. Vitesteyken ayağımı debriyajdan kaldırmadan önce 3e sonra 5e aliyorum sıkıntı olmuyor ama dişli vites geçişi olduğu hissediliyor.
    Arıza şekli, sekromenc arizasini işaret ediyor sanki?? Yine de yorumlarinizi bekliyorum.

2. Abdlkadirbayraktar

Abdlkadirbayraktar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    Abdülkadir bayraktar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ustam bende de aynı sorun oluyor. 5ten 3e geçmemesi normal dediler ama 2den 3e geçmemesi sıkıntı dediler. Bana bine neden olacak sıkıntıları şöyle sıraladılar;
    -vites haltlarından
    -senkromeç varmış ondan
    -şanzıman yağının değişmemesinden
    Birde bu geçişleri sağlayan bir merkez varmış ondan olabilir dediler.
    Ben arabayı yeni aldım ama alıştım böyle 3e atarken hafif gaz veriyorum geçiyor :)

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vites halatindan yada ayarindan yapar. Yakin zamanda baski balata degisimi yapildiysa ayarini bozmustur soken.

Bu Sayfayı Paylaş