Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Tekleme Sorunu Çözümü ( Turbo Hortumu Patlak )

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda EmreFirat tarafından 11 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar selamlar , geçenlerde tekleme sorunu ile ilgili konu açmıştım . Maf sensörünü sökünce tekleme kesiliyordu fakat düzensiz karışımdan motor kendini korumaya alıp 3 bin devirde kalıyordu malum. Debimetre sensörünü takınca da 1.2. viteste teklemeler oluyordu.
    Dün fırsat bulup ustama konuyu anlattım deneyimi mi ve tekleme sorununun debriyaj müşürü hariç hava ile alakalı olabilceğinden yola çıkıp kontrole girdik aklımıza ilk gelen turbo hortumu olmuştu ki daha önceden de fiyatı 600 lira olduğundan geçici çözüm yapmıştık kendisiyle ve hortumun 90 derecelik rekor kısmından yarık olduğunu gördük. Servisten fiyat aldık tekrar 480 lira olmuş 30 cm boyunda ki hortum.
    İkitelli çıkmacılara gittim zar zor bir tane temiz buldum 200 liraya anlaştık aldım geldim ustama. Sağolsun uğraştı değiştirdi ve aracı teste çıktım.

Aracın performansı tahmini olarak şöyle söyleyeyim seriliği çok aman aman farketmedi ama gücü hissedilir arttı diyebilirim. Örnek vermek gerekirse 5 beygir hp artışı olduysa 10nm tork artışı oldu. Serilik çok fazla değil ama güç daha belirgin hissedilir. Turbo sıkıştırdığında kaçırmıyor ondan olsa gerek. Tekleme sorunuda dün geceden beri 160km yol yaptım hiç tekleme yaşamadım.

İvmelenirken 130km üzerinde devir böyle kesik kesik artar gibiydi . Şimdi gayet istikrarlı gidiyor araç:)
    İşlemin maliyeti
    turbo alt hortum 200 tl
    işçilik olarak ustamız bişey istemedi sağolsun hallettik umarım tekleme olmaz daha şuan çok keyifli :)

muyar ve bekobey bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş