Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz te direksiyon kilidi var mı?

'Getz Forum - Club' forumunda zeropoint tarafından 6 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşlar epeydir kafamı kurcalıyor. normalde kontağı çıkarttıktan sonra direksiyonu sağa yada sola çevirdiğimizde direksiyon kendini kilitlemez mi. ben 2009 getz te bunu göremedim yada fazla kasıp direksiyona zarar vermek istemediğimden de olabilir. direksiyon kilidi yok mu bunlarda...

bir de..ayrı konu açmayayım. lpg taktırmak istiyorum piyasa da peşin 900 tl ye atiker takıyorlar ama garanti olayıda var ortada. bu yüzden kasım ayında yıllık bakıma girdiğimde servise sormayı düşünüyorum serviste brc takıyorlar yanılmıyorsam 1500 tl artı takma ücreti gibi birşey olması lazım. neredeyse iki atiker parası yapıyor. yılda ortalama 6-7 bin km yapan birisi olarak ( fakat 10 yıl binmeyi düşünüyorum ) pisayadan atiker taktırmayı düşünüyorum. fikirlerinizi almak istedim.
    Düzenleyen : zeropoint

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Var Da Tam Belirli Bir Noktada Kilitliyor ..Düz Olarak Kilitlemiyor Olabilir Yan Kilitliyordur H100 De Sağa Yada Sola Çevrili İken Kitliyordu Starexde Düz Kitliyor Getzde Bilmiyorum :(

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Araca Sonradan LPG Takıldığı Anda Garanti Biter Serviste Takmıyor Ayrıca BRC Ye Yolluyor Ama Garanti Gidiyor..Belirli Bir Süresi Vardı Onun Herhalde Sıfır Aldığındamı Takılıyordu Ne..Boşverin Garantiyi Ne İşe Yarıyor Sanki :) Taktırın Atikeri Keyfinize Bakın..Forumda Okuduklarıma Göre Sadece Yakıt Sistemimi Motor Sistemimi Ne Garanti Dışı Kalıyor..

4. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bildiğim kadarıyla serviste 0 km deyken takılana 5 yıl garanti..o km harici 2 yıl garanti veriyorlar.

5. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Direksiyon kilidi var olmaz mı? Kontağı kapatıp anahtarı çıkarttıktan sonra direksiyonu sola doğru çevirince tık diye kilitleniyor ancak bazen kaldırım kenarına filan sıfır yanaşıp da direksiyon ters yöne çevrili filan kalmışsa sola doğru epeyce bir çevirmek gerekiyor direksiyonu. Normalde direksiyon düzken sola doksan derece çevirince kilitleniyor.

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Direksiyon düz konumda iken sola dogru cevirirseniz kitlenir. Hiç sag tarafa denemedim. Yarın deneyeyeimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    lpg konusunda ise bence yılda 6-7bin km yapıyorsanız lp taktırmayın. Lpg de km basına 10kurus luk bir kar gözukuyor ama net olarak bu kar 7-8 kurusdan fazla olmaz. Yani, asagı yukarı ( 900tl olan atiker ) 11-12bin km sonra kendini amorti edecek. Tabi lpg ile %50 kar ettigini söyleyenlerde var ama siz en kötü ihtimalden bakın. 2 senede amorti edecek bir yatırım aslında ticari olarak cok karlıdır. Fakat, 5 senelil garantiyi yabana atmaya deger mi? (Bence deger, ama babam için degmezmiş.)

7. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    varmış hocam biraz kastım sola doğru 90 derece kilitlendi. tşk.

8. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dıreksıyon kılıdı degılde garantı ve tup ıcın bır yorumda bulunucam, sahsen 2006 model getzıme 3 yıllık ekstradan bır garantı uzatımını 500 lıraya yapsalar hıc dusunmeden verırım garantı onemlı bırsey helebıde servıste bı tanıdıkta ayarladnızmı her turlu ıslerınız hallolur benım araba 3 gun sonra garantıden cıkıyor pazartesı gunu curuyup dagılan on susturucu garantıden degısıcek dısarıda yan sanayısı 100 lıra dendı
    lpg ye gelıncede bundan oncekı 2 aracımıda lpglı kullandım kım ne derse desın lpglı aracın rampa cıkısı ıle benzınlı aynı degıl, keza ara hızlanmalarda gaz yemesı bunlarda benzınle tartısması bıle yapılamaz lpgnın ama normal surus sartlarında tabı farkedılebılecek bır fark olmuyor
    tuketım olarakta lpg ye gecmeden once motor ısınması gerekıyor ve her calıstırma oncelıkle benzınle oluyor buda fazladan masraf oluyor arabayı sehır ıcınde kısa mesafelerde kullanan bırı ıcın pek bır faydası olmaz
    tıpo 1,6 aracımla sehır dısı 15 sehır ıcı 25 krş yakıyordum getzımle benzınlı sehır dısı 20 sehır ıcı 27 krş yakıyorum

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Haklısınız özellikle servisde arkadas varsa garanti cok işe yarar. Ama servis de zaten arkadasınız varsa lpg takılıda olsa garantiden yine değişim yaptırabilirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Lpg ile deneyimim olmasada amcamınoglunun arabasından bildigim rampada da olsun hızlanmadada olsun lpg benzin farkı olmuyor. Tipo aracın motorunu bilmiyorum ama sıralı sistem ile karboratorlu sistem arasında cok fark var. Sıralı sistemin ve aracın bakımları duzenli olarak yapıldıgı taktirde bence benzin ve lpg fark etmiyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

10. TURAN ŞAHİN

TURAN ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınızda direksiyon kilidi var.Lpg taktıracaksanız fiyat olarak ortalama 7000 km.sonra kendini telafi ediyor.

Bu Sayfayı Paylaş