aradaslar aranıza yenı katıldım oncelıkle merhaba 2005 getz ım var sunroof lu acılırken az bı sekılde kımıldıyo sonra kalıyor kapanırken kapanıyo ama bu konuda bılgınız varsa yardım lutfen az oncekı actıgım konu da buyuk harfı yazılmamsı gerektıgını bılmıyodum k.bakmayın.
Bir önceki arabamdada böyle olduğu zamanlar oluyordu. Ya hava çok sıcak ise özellikle araba güneş altında ise sunroofun lastikleri yapışabiliyordu. 1 defa açtığımda sorun olmuyordu. Aynı şekilde kışın çok soğukta don zamanı aynısı oluyordu. Sunroofun kızaklarında temizlenmesi gerekli yerler var buraları kontrol etmenizi öneririm, ıslak mendillle temizleyip kuruladıktan sonra film tabakası gibi gress sürebilirsiniz.
tam olarak neresını bıdıgın gıbı pek elle mudale edecek kadar acıklık yok elım arahtıla gırmıyo altan bıraz kaldırmayı denedım acılma tusuna basarak ama gene bırakmıyo gıbı
Sunroof tam açıldığında dediğim kısımları görebilirsiniz, düğmeden açamıyorsanız ail durumlar için manuel açma yeri vardır tavandaki tapayı çıkarın ve anahtarıda büyük ihtimal avadanlık içindedir onunla açın. Sunroofu ne zamandır açmıyorsunuz ?
dun aksam acılıyodu bugun sabah arabayı yıkarken bı zor acıldı tekrar kapadım sonra mılım oynuyo kalıyo
Dediğim yerleri sunroofu tam açıp temizleyip yağlayın, bu kısımlar aşırı pislik barındırıyor temizlerken hayretle bakacaksınız. Sonrasında araba çalışır halde iken tekrar açıp kapamayı deneyin eğer sorun devam ediyorsa, sunroof tamircilerine göstermeniz, fikir edinmiş olursunuz. Malesef yetkili servisi önermeyecem çünkü bir çoğu sunroof konusunda bi haberler.
merak ettım gıttım denedım elle mudale yerını actım oranın elle acma alyanını bulmadım belırlı bı yerı varmı onun yoksa benım alyanı kayıp mı olmus bılgın varmıdır ?
Her iki Getzimde sunrooflu modeli olduğu için sunroof anahtarını avadanlık içinde buldum, kalın şeffaf plastik poşet içinde Z halinde 5 alyan anahtardır.
Dediğim yerleri iyice temizliğini yaptıktan sonra kısımları yağladıysan eğer, sanırım sunroof halatlarında sorun var demek, zamanla bu halatlar esneme yapabiliyor.