Arkadaşlar 2003 model 1.3 lpgli 85bin kmde getzim var. Aracimdan çok memnunum. Ancak maalesef süspansiyonları çok sert. Yani en ufak bir taşı bile hissediyorum. Konfor sıfır. En ufak bir darbe emişi yok. 14 inç orjinal kapaklı jantım var. Kışın petlas yazın goodyear lastik kullanıyorum. Lastik hava basınçları 30 civarı. Arka ve ön düzenler, süspansiyonlar vs kontrol edildi herhangi bir problem yok. Bi forumda okudum tempra yayi takiliyormus. Ustamla gittim yedek parçacıya. Tempra yayı çok büyük. Uno yayi falan var. Uydurmak lazım filan dedi. Kafama yatmadı. Servisten orjinal yay alsam veya yan sanayi sıfır yay acaba farkedermi? Veya siz ne öneririsiniz? Siz yaptınız mı? Ne yapayım, azcık akıl verin. (Arabayı satayım dedim. Üste 20bin koymadan iyi bi araba alınmıyor. Arabamda çok temiz hani. Bütçe de yok o kadar.)
getz in özelliğidir o bende 2008 model getz vardı sattım aynı şekilde en ufak taşı hissettiren arka koltuktakilerin kafası tümsekten geçerken tavana vurduran bir otomobildi ama getz i getz yapan bir özellik budur, tıpkı go kart kullanıyor gibi his veriyor bu otomobil şehir içi kullanıma göre kısa aks mesafeli yüksek görüş açılı ekonomik fiyatlı olup ufak araba olduğu için yolda tutunması amacıyla süspansiyonu benzer zamanda üretilen b segmenti hatchback ler gibi sert yapıda. Fiat uno ların süspansiyonu çok yumuşaktır mesela onu da kullandım viraj tepkileri getz in yanında çok daha yavaş ve kötü. spor sürüşün keyfini çıkartın derim ben.
valla o konudan bende muzdarıbım bukadar kucuk clıo vardı bende cok yere yakın ve yumusaktı sonra polo aldıgımda daha da alıstım confortlıne paket oldugu ıcın tumseklerde tıslayarak yaylanırdı sımdı sankı beledıye otobusunde gıbı gıdıyorum hem yuksek olusu ufak arabada sorun hemde sertlık, esım kızıyor bazen kendıde kullanırken anlamaya basladı kı cok sert bır arac gercekten.ama cok serı ve temız bır aracım oldugundan sımdılık devam edıcez gb.
6 senedir kullanıyorum 2006 eski kasasını getzde konfor denen şey hiç yok nerdeyse süspansiyonu çok sert yoldaki en ufak taşı boyayı bile hissettiriyo 4 amostisörü de yeni değiştim ama çok fazla farketmedi.Aynı zamanda hem süspansiyonu sert hem de yol tutmayan bi arabadır ilginçtir kendileri arabaya binen herkes mutlaka farkediyo bunu başta annem olmak üzere.sürekli satalım bu arabayı diyip durur annem sırf bu konforsuzluğundan ama ben arabayı sadece a noktasından b noktasına bi ulaşım aracı olarak görmediğimden , sürüş keyfi benim için her şeyden önemli olduğundan getzin konforsuzluğundan hiç ama hiç rahatsız olmadım her sürdüğümde beni 32 diş birden gülümsetiyo bu da bana yetiyor
Amortisör takozlarına da baktırmada fayda var. Benim getz arkada oturanları neredeyse tavana yapıştırıyordu , kasisten geçmeye korkar olmuştum. Ama orjinal amortisör takozları ile yenileyince güzel olmuştu. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamun aleyküm benim 2006 model getzimde aynen sizin yaşadiginiz sorunların hepsini yaşıyorum bende degiştirmek istiyorum ama amortisörleri cok fark olmucaksa böyle kullanalim derim ayrica birde direksiyonada vuruyor cukura felan girdiginde o neden acaba yardimci olurdmsaniz sevinirim
yanı fark olurda ahım sahım bır fark bekleme hyundaı yapısı geregı bıraz sert tavır bır arac. getzler hafıf oldugu ıcın bırde zıp zıp gıderız yolda yapıcak bişey yok.