Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz süratle giderken aşırı derecede sallanma sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda gs01 tarafından 14 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. gs01

gs01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar. Aracım 2005 model 3 silindir dizel getz. Araç 151.000 km de. Bahsedeceğim sorunu bir ay içinde dört kez yaptı. Sorun ise şu. Ortalama 60-70 km ile giderken sanki evde deprem olurda sallanırsınız ya aynı o şekilde sallanmaya titremeye başlıyor araç. Ve patır patır ses geliyor ve yaklaşık 40-45 saniyede bitiyor bu olay. Dinlediğim kadarıyla bu ses motordan gelmiyor ama o esnada gaza basıp çekişte düşme var mı diye de hiç bakmadım birşey olur diye. Sebebi ne olabilir sizce?

Bir diğer sorunumda şu. Aracın freni son zamanlarda taş gibi oldu. Hani sürekli fren yaparsınızda fren şişer ya şimdi sürekli öyle oluyo arabayı yavaşlatmak zor oluyor. Ve bugün aracı park ederken dikkatimi çekti aracı yarım debriyajla hafif gaz verip ileri hareket ettiriyorum ayağımı gazdan çekince frene basılmış gibi duruyor araba halbuki el frenide inik. Acaba balatalar mı sürtüyo sorun ne olabilir sizce? Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama canım çok sıkıldı bu konuya

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aramıza hoşgeldiniz.. araçla hız yapınca mı sallama yapıyor? eğer öyle ise, arka denge kolu burçlarının değişmesi gerekli.. frenlerde ise fren hidroliğine bi bakın.. araç ne zamandır sizde ve kaç bin km de?

3. gs01

gs01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Araç Nisan ayından beri bende ve 152.000 km de. Hız yapınca değil 130-140 lara da çıktım ama o zaman yapmadı. Sürekli yapmıyor zaten. Mesela bugün yine yaptı. Önce ışıkta dururken frenlerin arabayı bırakmadığını farkettim gaza basınca araba gitmekte biraz zorlanıyordu. Frenlere çok hafiften dokunuyormuş hissi vardı. Ardından birkaç dakika sonra araba fazlaca titremeye başladı sallandı ve yaklaşık 2 dakika kadar sürdü. Sallanmaya başladığında hızım 50 km/h idi. Yavaş yavaş gittim ve 2 dakika sonra geçti. Acaba fren balatasının sıkı olması sonucu aşırı ısınan diskler böyle bir sallanmaya sebebiyet verebilir mi?

4. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aracınızda ABS varmı? Bana ABS sorunu gibi geldi.

5. gs01

gs01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Evet abs var. Abs ile ilgili nasıl bir sorun olmuş olabilir sizce?

6. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ABS kontrol ünitesinde, tesisatta, ABS sensöründe sorunlar çıkabiliyor. Anlattıklarınızdan ABS nin kendi kendine devreye girdiği ve frenleme yaptığı ve klasik ABS tıkırtı sesi :) çıkardığını düşünüyorum.

7. gs01

gs01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Bu pek abs tıkırtı sesi değil hocam halk arasında zangırdamak derler zangır zangır titriyor yolda :) abs sesi tok bir ses olur arabayı sallamaz diye düşünüyorum :)

Bu Sayfayı Paylaş