Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Su Fıskiye Tamiri

'Getz Forum - Club' forumunda ismailke tarafından 26 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. ismailke

ismailke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    İSMAİL SAĞBİLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar,
    Bugün sizelere Mavi Papağanım yani Getz imin su fiskiye motorunun tamirini anlatmak istiyorum.
    1-2 ay önce çalışan su fıskiye motorum biranda çalışmaz oldu. Önce sigorta sandım baktım değil. Bazen çok az çalışıp biranda tekrar kesilme yapıyordu ve sonrasında hiç çalışmamaya başladı.
    Bugün kafaya koydum ve tamir edeceğim dedim.
    Öncelikle su fıskiyesinin elektrik kablosunu söktüm ve multimetre ile kabloya elektrik gelip gelmediğini ölçtüm ve sıkıntı yoktu.
    Daha sonra su hortumlarını çıkarıp fıskiye motorunu yerinden çıkardım.
    Öncelikle aküden aldığım kanblolar ile direk elektrik verdim ama sadece motor içindeki rölenin çıt çıt sesinden başka ses yoktu.
    Motorun içini döktüğümde ise resimlerde görüleceği gibi büyük bir şok ile karşılaştım.
    İçi pas dolu ve motorun kömürlerinden birinin yayı çok gevşemişti.
    Motoru eve getirdim ve wd40ile bir güzel fısfısladım. 10 dk bekledikten sonra rotor kısmındaki bakırları iyice temizledim ve parlattım. üst medtal kısımlarının pasını aldım. Mıknatıs kısımlarının hepsini 32000 devirli makinam ile hallettim. ve motoru tekrar topladım. Ama ben şok çalışmadı.
    Sonra öyle bir yol izledim. Motorun kömür kısmına ince bir kablo bağlayıp kapattım ve motora elektrik verdiğimde mislergibi çalıştı moturum. Bu arada kömür yaylarını tekrardan gerdim.
    Daha sonra motora normal giriş yerinden elektrik verdim ve kömürlere giden kabloları multimetre ile ölçtüm sonuç olumsuz. Röle ne yazıkki bozulmuş. Röle çıkışlarına elektrik veriyorum motor çalışıyor ama röleden önce çalışmıyor. Röleyi araştırdım KTX2-8XF kodlu bir röle. Türkiyede yok gibi, yurtdışıda var buldum ama malum kaç ayda gelir.
    Bu röleyi ayrıca bulabilirmiyim.Elinde olan varmıdır. Yada motor tamamen iptal ncak rölesi sağlam bir fıskiye motoru olan var ise yardımlarınızı bekliyorum. Diyeceksiniz ki git yenisini al. Ama bu şekilde tamiri mümkün iken önce bu yolu denemek istiyorum.
    Herkese iyi forumlar diliyorum. Ankara'da bu şekilde arızalı olan varsa gelebilir , o arkadaşın aracınıda tamir ederiz zevkle. Benimki olmadı ama hala :)

Öncelikle röle bu
    https://ae01.alicdn.com/kf/HTB10kXEmHArBKNjSZFLq6A_dVXat.jpg

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tebrik ederim, güzel işçilik olmuş. Bende ilk olarak tamir yolunu seçerim. Milli servet sonuçta.
    Röle için, Konya sokaktaki elektronikçilere bir bakın. Markası önemli değil. Voltajı ve kontak sayısı aynı olmalı. 9 bacaklı röle. 3 kontaklı galiba.

NOKIA 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ismailke bunu beğendi.
  3. ismailke

ismailke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    İSMAİL SAĞBİLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Hocam milli servet konusunda bende aynısını düşünüyorum.Vr ise önce tamir edilmeli. Yapılmayacak şey değil.
    Dediğiniz çok mantıklı geldi rölenin özelliklerini bilmiyordum.Konya sokağa ilk gittiğimde bakacağım hemen. Çok teşekkürler.

rpurcek bunu beğendi.
  4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    ismailke bunu beğendi.
  5. ismailke

ismailke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    İSMAİL SAĞBİLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba hocam,
    Evet bu roleyi birkaç yerde gördüm bende araştırırken. Denk gelip çıkma bozulan bir parça üzerinden sokmek lazım. Oda nasıl olur bilemiyorum. Yapılsa çok güzel olacak, çünkü motor kısmı neredeyse sıfırlanır. Kömürler bakır rotor hepsi gıcır gıcır ;). Bir tek role kaldı. Hayırlısı bakalım. teşekkürler

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş