Bilmiyorum daha önce bununla ilgili konu açıldı mı ? Getz aracımı alalı 3 ay oldu fakat ses sistemi hiç iyi değil biraz ses açınca cızırtı gelmeye başlıyor hemen hoparlörden.Bana ses sistemi önerecek var mı ? Subwoofer olmayacak kaliteli ses verecek bir sistem nasıl yaptırabilirim bu işte tecrübesi olanlar paylaşabilir mi ?
Aracınız kapı yüzünü sormayı unutmusum kapılarda tiz için bölme var mı eğer yoksa kompenant olmaz kapi yüzünü delmek felan gerekir hiç gerek yok.Yoksa koaksiyonel hoparlör kullanılmalı varsa kompenant kullanılmalı.Marka olarak orta kalite de Sony pionner iş gorur yok daha profesyonel olsun diyorsanız hertz marka tavsiye ederim. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Getz kapı içi durumu nasıl bilemiyorum. Kapı içlerinden çok fazla beklenti içerisine girmenizi tavsiye etmem.Ne kadar kaliteli hoparlör takarsanız takın, bazı araçlarda hiç iyi sonuç alamıyorsunuz.Takılan yerin dizayn olarak çok çok büyük önemi oluyor .Örnek vermek gerekir ise Mercedes c serisinde normal bir hoparlör var ama öyle bir akustik dizayn yapmışlar ki çok güzel bas ve mid veriyor.Marka konusuna gelince JBL, Cervin Vega, Focal ve oto grubunda Hertz gibi hoparlörde ün yapmış markaları tercih edebilirsiniz fakat yazdıklarımı dikkate alın verdiğiniz paranın hakkını almanız için kapı içi akustiğinin çok iyi hazırlanmış olması gerekir.Ben aracımda orjinal ses sistemi ile Hertz EBX F25 slim subwoofer kullanıyorum.Daha önceki tecrübelerim subwoofer olmadan pek sonuç vermedi açıkçası.Hoparlör basını kısıp, subwoofer kullanınca mükemmel sonuç alıyorum.Bence hoparlörlerde patlak çatlak yok ise slim olmak şartı ile arka koltuk arkasına takacağınız küçük bir anfili veya anfi ve sub ile hoparlör baslarını kısarak daha güzel sonuç alabilirsiniz.
Dostum selamlar , bende aracı alalı aşşağı yukarı 3 ay oldu . Bende ilk başta ses sisteminden hiç memnun değildim , önceki aracımda çift bass , çift amfi 2 takım mid , oval vs doluydu sonra değişince getz'de hiç biri olmayınca ses yönünden hiç memnun değildim . Araçda pioneer bluetoutlu bir teyp vardı serisi aklımda değil ama müziği hissettirmiyordu . Kapılara mid koymayı düşündüm ama zahmetli olucak ve amfi şart olucak birde twiterların yerini kesmek için bakalitleri kesip delicez . 2 takım 4 tane sony kolon aldım bimex'den 16.50 cm çapı olan . Direk takmak mümkün olmadı , kolonlara kasnak yapmadan kapıya takılmıyor orjinal kasnaklara uyumlu değil kolonlar . 4 kolonu değişince ses toparladı baya , sonra double din teyp aldım elimdeki çiftli bass ile kafa kafaya takasladım . Double din ile çok ince ayarlara giremesemde ses daha tok ve basslı çalmaya başladı , üstüne arka pandizota 1 takım 2 tane pioneer 6995 oval kolon koydum , elimdeki 1 adet stereo xetec vector 200.4 serisi amfiyi monte ettim ovalleri amfiye bağladım şuan sonuç mis gibi oldu ses sistemi tatminkar . Mono amfiyide verdim zaten 1ohm 1000 rms değeri vardı . O kadar büyük basslar koyamam bu araca , stereo amfiden bass besleyebilmem için alt yapısınıda hazırladm 30 cm 1000w bi pioneer takabilirim o kadar
Birde kapılara değinirsek izolasyon olarak çok iyi değiller akustik yapısı müsait değil çok iyi kolonlarda taksak izolasyon olmadan sesi iyileştirmek mümkün değil malesef
ben getzde birkaç değişiklik yapmıştım, on kapılara 1 takım jbl gto serisi ,1 anfi aldım 4 kanal , 25cm alpine bass , pioneer düzgün bir ünite yeterli gelmişti on kapı ve bassı anfi ile besledim arka kapı kolonlarını teyp uzerinden , ufak bi ayarlar yeterli oldu
yorumları için teşekkür ederim bana tavsiye edbileceğiniz şu siteden şunu al diyebileceğiniz bişey var mı limitim 500 tl malesef.
teybin orjinalse mutlaka değiştir, orjinal teybi değiştirdiğimde ses çok daha iyi gelmeye başladı. pioneer 4x50 watt çıkış veren herhangi bir teybini alabilirsin. kalan bütçeyle de 4 tane 16 cm koaksiyel hoparlör alıp kapılara takarsın. bu bütçeyle en basit sistem bu olur. sesi de kesinlikle cızırtı olmadan dinlersin.
bütçe baya düşük o yüzden düşük bütçeli olarak tafsiye edeceğim anfi olarak: 150tl http://www.hepsiburada.com/roadstar-rda-5040-4-kanalli-1800-watt-oto-amfi-p-OTBLCRDA5040 hoparlör olarak : 134 tl http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g173ci-17-cm-280-w-mid-oto-hoparlor-p-OTPIOTSG173CI ama aynısı gitti gidiyorda 105 tl araştırırsan bundan 2 takım alırsın anfiyide bağlarsın teyp olarakta pioneer in anfi çıkışı olan en ucuz seriden alırsan tmm dır oda 170 tl http://urun.n11.com/teyp-cd-dvd-mp3...gclid=CKyDibGis8sCFRIUGwodTKANPQ&gclsrc=aw.ds baya ucuz oldu
cümleten iyi günler, hazır konusu açılmışken benimde danışmam gereken birkaç şey var. elimde bir önceki aracımdan kalma jbl cs1214 30 cm 1000w subwoofer + ads ad8000.4 2400w amfi mevcut. alpine mid takımları ve teyp diğer araçla gitti. getzin orjinal ses sistemi kötü denilebilecek seviyede olduğu için, fazla profesyonel olmamak kaydıyla 4 adet kapı için hoperlör almayı düşünüyorum component değilde 4 kapıya coaxial bağlasak yeterli olur mu ? bana önerebileceğiniz 4 adet getze uyacak ebatta hoparlör var mı. teyp olarak 2 amfi çıkışlı pioneer deh serisinden birini almayı düşünüyorum. pandizot olayına girmeden sadece 4 kapı kolonuyla temiz ses alabilir miyim.unutmadan şunuda sormak istiyorum getzin ön kapılar 15.5 cm sanırım, 16 cm bu kasnağa uyar mı her hangi bir ek takmadan. kısaca özeti: getz için ön arka kapı hoparlörü önerir misiniz. iyi forumlar dilerim.
https://www.hepsiburada.com/ps-100-oto-performans-ful-set-ses-sistemi-kablo-hediyeli-p-HBV0000057EPO Ben Şöyle Bişey Aldım Daha Yeni Taktırdım. 2 Hafta Oldu. Çok Çok Memnunum Tavsiye Ederim. Getz İçinde İdeal Vede Rahatlıklada İşini Görücektir Kolonları Ön Kapıya Taktırdım. Kolonlar 16 cm miş. Burdaki Forumlardan Okumuştum 16 cm demişti Çoğu Forumcu Meğersem 13 cmmiş. Onada Sağolsun Usta 5 dk iki sunta kesti halletti. Müthiş Ses Hele Bass Fevkalede. Bağlantı Kablosuda Geliyo İçinde Zaten Amfi Tizler Süper Getze Fazla Bile Olsun. Bagajla İşim Olduğunda Çıkartıyorum Bası Hafif Zaten İşim Bittiğinde Geri Takıyorum Devam. Ben 460 Liraya Almıştım. Şimdi Bi 100 lira oynuyo ama eder yinede kaçırma derim. Karar Senin