Arkadaşlar Getz aracımdaki müzik sistemini değiştiricem sizlerden yardım istiyorum bana fikir vermeniz açısından. Teyp: Pioneer 8350 sd Hoparlör: 2 Takım / JBL CS-6 2 YOLLU 16CM 135 WATT COAXİAL HOPARLÖR yada PIONEER TS-G 1642 R 180 WAT 16 CM ( Her iki markanında bu ürünleri aynı para 1 çifti 60-70 lira arası ) AMFİ : ???? Öneri bekliyorum ( Sub wofer ve Sub wofer'sız olarak öneri istiyorum ) SUBWOFER: ???? Öneri bekliyorum Elimde ise alttaki hop'tan var. ( Nasıl değerlendiririm ) Helix DB 6.1 Dark Blue 16 cm * RMS / maks. 40/120 watt * Frekans tepkisi: 60 Hz - 22.000 Hz * Hassasiyet: 91 dB 1 m / 1W * Empedans: 4 Ohm * Derinlik: 58 mm Diğer Jbl ve Pioneer marka hop'ların özellikleri PIONEER TS-G1643R 16 CM MAX 180 Watt Tweeterli <DIV style="TEXT-ALIGN: center">PİONEER TS-G1643R16CM 180W TWEETERLI Additional Information •Voice Coil Bobbin: Poly-Imide •Neodymium Magnet •Damper: Conex •Shallow Depth Basket for Increased Installation Versatility •Custom Fit Basket Cutout Dimensions 5 Diameter Material Cloth - Surround Mounting Dimensions 1.65 Depth Driver Type 6.50 Composite IMPP Cone Woofer 1.19 Balanced Dome Tweeter Output Power 30 W (RMS) / 180 W (PMPO) Frequency Response 30 Hz to 28 kHz Impedance 4 Ohm Crossover Type 2-way Crossover Support Yes Sensitivity 90 dB - 1W/1m JBL CS-6 2 YOLLU 16CM 135 WATT COAXİAL HOPARLÖR 6.5" / 16 cm coaxial 2 yollu 4 ohm 45 watt rms 135 watt peak KAPAKSIZ
jbl hoparlörler oldukca güçlü ... elinizdeki componentlerle aynı güçte neredeyse ... pioneerler harika performans veriyor ... ama ben jbli öneririm ... dediğim gibi bende 2 takım alacağım ... size 1 takım da yeter ... anfi olarak birşey tavsiye edemiyorum çünkü subwooferda kararsızsınız ... yada şöyle yapalım ama daha maliyetli olacak ... 2 takım jbl hoparlörü ön ve arka kapılara bağlayın ve teyp ile direk besleyin ... elinizdeki component takımını arka panzota fiber uygulama yaptırarak monte ettirin ... subwooferi ve component takımınızıda tek bir anfi ile besleyin ... ama 307-308-309 seçerseniz 4 kanal anfi ile performans vermez ... kicker es gt4-12 veya gt5-12 derim ... dedim bile ...
Sağolasın Mirkan. O halde1 çift Jbl siparişi verdim gitti. Kapılardaki kolonları halletmiş olduk. Subwoofer ise alıp almamakta kararsızım. Sonuçta Getz'in bagajı ufak malum. Bu sebeple sadece kapılara yeni takacağım kolon ve yeni teyp e uygun bir amfi önerisi istiyorum sonrada aynı sisteme subwoofer eklediğimde ona göre bir amfi önerisi bekliyorum. ( Subwoofer es gt4-12 7 yada Jbl 1000 watt olanda olabilir )
hoparlörlerin için anfi kullanmana gerek yok ... diğer tarafda da yazmıştım , distorsiyondan bahsetmiştim ... subwoofer için birşeyler bakarız da ben gt4 tavsiye etmem ... pioneer 308-309 ve jbl 301.1 veya 601.1 ...
İşte mevzuda bu ya Mirkanım, benim sistemlerle vs hiç malumatım yok. Bunun için yardım istiyorum. Bu arada Jbl hop'lar için sipariş verdim 3 gün içinde eve ulaşırlar. Hop'lar için anfiye gerek yok derken, yani amfi ile daha randımanlı ses alınmaz mı yoksa amfi olsada pek fark olmayacağı içinmi ? Bide bu distorsiyon vs nedir ben hiç bilmiyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif
alacağın teyp mosfet çıkışa sahip ve oldukca kaliteli bir cihaz ... hoparlörlerin rms güçleri 70 watt ve üzeri olsaydı anfi tavsiye ederdim , ama şu durumda gerek yok ... hiç bir fark olmaz ... distorsiyon ses bozulmasıdır , ses ve frekans ayarı düzgün yapılmaz ise cihazlar distorsiyona girer , anfili sistemde yanlış ayardan dolayı distorsiyon erken başlar , anfi kalitesi ve gücü çok önemlidir ... yüksek güçte distorsiyon bobinin erken yanması demek ... düşük kalitesiz güçde de distorsiyona girebilir hoparlörler , ve bobinler ısınmaya başlar bir süre sonra bozulurlar ... iş yine ayarda bitiyor aslında ...
Eyw. çok teşekkür ederim, şimdi daha iyi anladım konuyu,eğer öyleyse benim açımdan çok iyi. Peki Jbl 1000 watt 250 rms bir subwoofer eklersem bu sisteme amfi olarak ne önerirsin. Marka olarak amfide pioneer'de olabilir belki yurtdışından ucuza alabilirim...
Pardon Karıştırdım Bende 1643 Var Daha Arabaya Takma Fırsatım Olmadı. Ama Evde Denedim Bass Pek Yok Yani Temiz Bir Bassı Var Seslerd Güzel Veriyor. Benim Teybimin Tam Çıkışlarını Uygun Diye Bunu Aldım Pandizotum Olmadıgı İçin Hala Takamadım
pioneer anfi önermem ... eski anfileri gerçekten iyidir ama ... bulabilirseniz tamirsiz gm 9400 olabilir ...
Teşekkür ederim, yardımlarınızdan ötürü arkadaşlar. Önerilerinizin doğrultusunda sistemi yapıcam. Şu kolonlar bir gelsin bakalım öncelikle. Herhalde bu amfi'yi önerdin Mirkan doğrumu ? Xetex 200x4 http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kapinda-ode-sok-kampanya-xetec-4kanalli-anfi-200x4-50353987/detay/ Düzenleyen : GRAFTT
aynen ... fiyatıda oldukca uygun ... bu anfi ile 2 adet jbl 1000 watt (gt4-12) beslenebiliyor ... satıcı ile görüşün bakalım dolar arttı fiyatı 180tl diyecekmi ...
Evet arkadaşlari dediğim gibi Jbl CS-6 kapı kolonları siparişi vermiştim ve ertesi günü biladerimin eline geçmişler. 1 çift sipariş vermiştim elimdeki helix marka kolonlarıda kullanıcam. Dediğim gibi teyp olarakta Pioneer 8350 alıcam. İlk etapta kolonları değiştirip yeni teybi takım ses durumuna bakıcam beni tatmin eder ise amfi ve subwofer almıyacağım... Yardımlarınız için teşekkürler...
Üstad merhaba izmir denim. forumda oldukça yeniyim genelde okuyorum bilgi edinmek adına konu şuan ki halimle oldukça bağlantılı ve benimde yardımına ihtiyacım var. aracım getz 2011 model. şimdi yapmak istediğim çok fazla masrafa girmeden (ilk etapta) elimde bir adet pioneer 30cm bass var box içerisinde. yukarıda önerdiğin pioneer ts-g 1642 r 180watt 16cm... kabinlerden almaya karar verdim. ayrıca bunları beslemek için max:150TL verebileceğim bir amfiye ihtiyacım var. fakat olay şuki ben bunları ilk etapta aracımın orjinal cd çaları ile kullanmak zorundayım. taksitle alışverişi sevmediğimden pazarlığı yapar parayı basar alırım (para biriktirmem lazım yani) üstad bana bir yardım. şimdiden çok teşekkürler... dip not: elimdeki bas böyle birşeyhttp://mcdn01.gittigidiyor.net/rw/cimri/20/20811_200-200.jpg
Bu konuda pek bilgim yok ama kime sorduysam, hiç birşey yapmasanda sadece teybini kaliteli bir markanın teybiyle değiştir farkını hemen anlarsın dediler. Sonuçta 200-300 lira arası Pioneer markasının kaliteli teybini alınabiliyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif