Arkadaşlar merhaba , getz'i almadan önceki pejomda ses sistemi toplamıştım parçalar 3 haftalıkken onca para harcamışken aracı değiştirdim ve hiç birşey getze olmadığından takas vs bir şekilde elden çıkardım . Şimdi duramadım getz'e ses sistemi toplıycağım aklımdakiler sırasıyla şunlar . Başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum - Ana ünite pioneer 5050ub prof. tesisat teyibi 3 amfi çıkışlı 6 band eko - 2 Adet pionner 30cm ts311 d4 çift bobin bass 1400w 400 rms x 2 = 2800w 800 rms - Mono amfi Edison ed 1000D 1 ohm 1000 rms bass amfisi - 2 takım jbl 6508c mid takımı 16 cm -Elimde xetec vector 200.4 serisi stereo amfi mevcut -Elimde 1 takım pineer 9575 oval kolon mevcut bu ikisi araca takılı. Şuan aklımda midleri sonraya bırakıp ana ünite ile mevcut sony xpload serisi 4 kolonu besleyip amfi ile arka pandizota 1 takım daha oval alıp stereo amfi ile 4 ovali beslemek var sizce nasıl ?
ben getzde on kapıda 1 takım jbl mıd , 25cm alpine bass , arka kapı kolonlarınıda daha iyi olanlarıyla değiştirerek kullanıyordum 4 kanal gene pioneer anfi ve teyp almıştım , arka kapı kolonlarını direk teybe bağlı , anfide 1 takım mid + bass mevcuttu acıkcası bana fazlasıyla yetiyordu kapı içlerini açmışken güzel izolasyon yaparsan ses daha iyi oluyor ve dışarıya müzik dinlerken ses çıkmıyor bende o şekilde idi ben olsam pandizota hayatta dokunmazdım orjinali çok bozmayı sevmediğimden
Cevabınız için teşekkür ederim , ilk etapta zaten aracı yeni aldığımda kapı kolonlarını direk değiştirdim onları teyp ile besleyerek kullanayım diyorum direk mid işine girmeden . teybi değişince ses kalitesi artıcak teybin 4x50w mosfet çıkışı vardı . Bir ara amfide sorun çıknca midleri direk teyple beslemiştim çok bir performans düşmesi bile yoktu neredeyse o derece iyi Arka pandizot işine gelince orjinalini bırakıcağım , yeniden kendim dizayn edicem oraya 4 oval koyabilceğim yada şuan 2 kolonla kalır. İzolasyon için ise önceki aracıma yapmıştım etkisi çok yüksekti , kısmetse bunada yapıcağım yavaş yavaş
Benden tavsiye, çok abartı kötü ses ile sonuçlanır.Arkaya 4 oval falan abartı olur.Tiz, bas olayı çok dengeli olmalı.Bence slim bir sub. ve kaliteli öne ,arkaya 4 kolon ile işi bitir.Ben hiçbir zaman kolonlara anfi girmedim.Zaten subwoofer taktıktan sonra gerek yok.Bu arada rakamlar olayına sakın takılma, çok yanlış onlar.Metre, Cm gibi düşün.Ses değerlerinde bazı yanıltıcı değerler kullanılır.Eve dev gibi JBL kolon alırsınn 120 yazar, araca küçücük kolon alırsın 1200 yazar.Bu arada Subwoofer takacaksan D sınıfı anfi kullan yoksa sonuç alamazsın.Listende var galiba D sınıfı.
4 oval kullanmamin sebebi arkada bass sesini biraz absorte edebilmek cunku ciddi bir bass yoğunluğu oluşacak 800 rms gücünde ayni sistemi sene basinds araci degismedrn kullandim simdi az daha gelistireyim diyorum SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bass kabinini portsuz kullanabilirsin ozaman uğultu vs abartı bir sesi olmaz bence yada benim gibi 25cm kullanıcaksın
Portsuz bassta pek verim alamadım gibi geldi bana , dün siparişleri geçtim 1000rms mono amfi , birde pioneer w311 d4 serisi 2 tane toplamda 800rms yapıcak . Kabin işine gelincede kabini bagaja özel yaptırıcam mecbur ustayla konuşup anlaştık
Emre senin önceki tesisatından SP yapacağın belliydi zaten, portsuz bass seni kesmez. hangi mono amfiyi aldın? biraz da fiyatlardan bahset.
Merhaba abim , ben hep Sp'den yanayım her zaman yani farklı bir müzik zevki Sl'de orkestranın içerisindeyken burda müzikle dalgalanıyoruz ))) Yeni aldığım motosikleti değiştirmek için senesinin dolmasını bekliyodum bir anda dedim kalsın daha yeni arabaya masraf edeyim derken böyle birşey geçti içimden 2 günlük kararla başladım hemen Fiyat olarak -pioneer w311 d4 çift bobin 1400w 400rms 2 adet 30 cm bass aldım 420 tl . Önceki aracımdada çift kullandım performansı hayli tatmin edici fiyatı kampanyalı çoğunlukla tanesi 230 -250 arasında değişiyor. -Mono amfiyi edison ed-1000d serisini aldım 1 ohm 1000 rms gücü var . 330 lirayada kampanyalı amfiyi düşürdüm ikiside adana'dan geliyor bakalım kutulardan bomba çıkmaz inşallah farklı mağazalardan aldım Edison 1000a modelini kullanmıştım önceki araçta çok kuvvetli amfiydi bundanda memnun kalıcağımı umuyorum. -Kablo tesisatı 4ga cadence , hazır kurulu araçta zaten çekmiştim iyiki fiyatları 150 tl kadar -Ana ünite pioneer 5050ub 3 amfi çıkışlı 5 band eko tesisat teybi piyasada şuan ikinci el değeride 450 ile 600 tl arasında değişiyor ben uyguna almıştım baya
benim evde 7450sd teyp duruyor, onda 3 amfi çıkışı var ama bir türlü tesisata girişemedim. şimdiki arabamda da p3350bt var, onun da amfi çıkışları 3 tane. evde kendi yaptığım kabinde jbl 30cm woofer da var, o da duruyor. amfiyi de alırsam tek eksiğim zaman ve yer, şöyle güzel bir amfi bulursam tesisata başlamak lazım.
O teypler canavar gibi abi , n11'den aldım ben , aldığım karta taksit yapmıyor site mecbur 750 lirayı tek çekim yaptım bonus karta felan 9 taksit yapıyolar mis gibi taksit olsa midleride alırdım
kardeşim bende arabamı ilk aldığımda ses sisteminden hiç memnun değildim.Öncelikle teybi değiştirmekle başladım.Sonra arkaya oval hoparlör ve kapı hoparlörü aldım.Hepsi pionner marka aldım n11 den gayette uygun fiyata geldi.Hala almadıysan tavsiyemdir.Ve şunu öğrendim parçacıda iki katı fiyatken alışveriş sitelerinde nerdeyse parçacıların dediği fiyatın yarısına geliyor.
Abim bu is zaten oyle ikinci eller sifirdan pahali indirime felan denk getirdikmi mis gibi oluyor ) teyp pioneer 5050ub kullancam sifiri yok ikinci elide 400 ile 800 arasi elimde mevcut iyo bir tesisat teybi SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi