2009 getz'imin sağ lastiğinden yolda irili ufaklı çukurlardan ve yol bozukluğundan dolayı şık şık gibi bir ses geliyor amortisor veya doğal bir ses değil daha çok metal aksamların birbirne değmesi gibi sizce ne olabilir ses araç garantide ve cumartesi uzun yola çıkacağım yardımlarınızı bekliyorum
eğer boştaki bir metal sesi gibi bi ses ise,amortisörlerle alakalıdır.. benzer sorun bendede meydana gelmişti,amortisörlerden çok arıza veriyo getzler,garantili ise araç garantiden değiştiriyolar gidin değiştirin derim
Fren kaliperlerinden geliyordur, bunla ilgili başlıklar açılmıştı forumda. Serviste oring (plastik bir parça) takılarak gideriliyor.
selam dostum aynı sorun bendede vardı servise gıttım aks kolu arızalıymıs garantıden degısecekler carsamba gunu
arkadaşlar garantiden cıkmamak için bakımları servistemi yaptırmak geerkli. bende 2006 crdi var. 75bin bakımını özelde yaptırdım. sanırm normalde hala garantisi devam ediyor,yada ediyordu. 5 yıllık diye biliyorum. yanılıyormyum?
evet trafiğe çıkıştan itibaren 5 yıl veya 100.000km ama servisler çoğu şeyleri garantiye girmez diye diye müşterileri kandırıyorlar.
Bizim arabalarda lastiklerin arasına taş sıkıştığı zaman kaymak gibi yollarda bile o şık şık eden sesi duyabiliyorsunuz, ses içeri kolayca giriyor. Ama yine de servise gösterin ve beraber yol testine çıkın, çözülmeyecek bişey olduğunu sanmam.
yeri değilde , hazır değinmişken sorayım bnim hız gösterge saatininışığının yarısı yanmıyor (0-70 arası) daha doğrusu canı istediği zaman yanıyor .servise sordum , ampul patlamıştır garanti kapsamına girmez dediler. doğru mu söylüyorlar acaba?