19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Performans Düşüklüğü

'Getz Forum - Club' forumunda delidr tarafından 14 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. delidr

delidr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar, aracımla 1 ayımı doldurdum yaklaşk 2500 km yaptım ( 2006 getz dizel) Ancak son 1 haftadır performansı hissedilir derecede düştü, şöyle ifade edeyim önceden gaza yarıya kadar bastığımda düz yokuş farketmeksizin koparıp giden araç şimdi 1.6 benzinli araçlar gibihızlanıyor, tekleme kesiklik rolanti bozukluğu ya da gürültü artışı yok .
    Sizce neden olabilir ne yapmam gerekiyor ?

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aracınızı kullanırken yada araç çalışırken fark ettiğiniz yada hissettiğiniz Son 7-10 gün içinde anormal bir şey oldu mu ?

Performans kayıplarının sebepleri çeşitlidir.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam aracının km si nedir bilemem ama bi karbon clean yaptırıp aracının yağını,yağ filtlesinideğiştir.Son olarak motor yağına bor power koydur.Performansın artmazsa bişey bilmiyorum.

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aldığınız yakıttan olabilir. Şöyle örnek vereyim benim arabam benzinli BP den yakıt alayım araba bas bas gitmiyor. Yol bilgisayarında yakıt menzili çizgi halinde olsun Shell den benzin alayım 200-300 mt gittikten sonra arabanın performansı + yönde yükseliyor. Arabama benden habersiz Shellden yakıt koyulsa hemen anlarım. Diğer yandanda hava filtresinden ötürü kaynaklanabilirde sorun...

6. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıttan dır büyük ihtimal.Örnek veriyim köye gittim orda yaklaşık 1 ay kaldım orda kaldığım süre boyunca yarım depodan fazla nerdeyse 1 depo benzin almışımdır almaz olaydım zaten orda benzine su attıkları için çok benzinci kapanma olayı vardı araba uğultu yapmaya başladı performansda abartısız %35-40 kayıp oldu gelirken yolda yakıt almama rağmen düzelmedi ben benzine ihtimal vermiyodum istanbula geldim 4-5 gün daha yaptı götürdüm servise biner binmez anladı kötü yakıt tedbir olsun diye yakıt filtresinide değiştirdi.

Düzenleyen : getz2007

7. delidr

delidr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de yakıt ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bayram tatiline memlekete giderken yoldan mazot almak durumunda kaldım .Huyum kurusun sürekli depoyu doldururum. Gerçi aldığım yer Ulusoy tesisleri idi ama yine de içime kuşku düştü. Peki turbo veya pompa ile ilgili bir sorun olsa nasıl belirtiler olur ?

8. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    88lik getzlerin performansı yazılım ile 110-115ps arasına çıkarılabiliyor. Bunun dışında normalde iyi gelip şimdi kötü geliyorsa sıkıntının sebebi ya bir arıza yada yakıt problemidir..

Turboda vs. olsa turbo sesi degişir özellikle 1800-2000 devir arasında dipgaz yapınca ses verir çekirge sesi gibi.. biraz kullanın 2 depo bitirin ondan sonra tekrar devam ederse servise uğrayın bence..

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kesinlikle benzin cok fark ediyor, ama bu bp ya da shell den kaynaklanmıyor. Arabayı aldıktan sonra yaklasık 2 ay boyunca sadece shellden alıyordum. Simdi ise bp den almaktayım. Gerçi artık cok fark etmiyor. Neresi denk gelirse alıyorum. önemli olan bence istasyonun markası değil istasyonun güvenilir olması. Sonuçta aynı rafineriden geliyor tum benzinler, mazotlar, lpgler. Adamlar sadece rafineriden sonra kendi depolarında içine yine yuzde 99 benzer içerikli katkı maddeleri katıyor.

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkcası babamın arabasına senelerdir hem evim yakınındaki BP istasyonundan yakıt alıyorduk. Semttede 3 tane BP istasyonu var. En son kendi arabama aldığım yakıttan ötürü rölanti reaktörü bozuldu garantiden değiştirdiler. Bu bahsettiğim 3 BP istasyonundan yakıt aldığımda araba pedala basmama rağmen gaz yemiyor gibi + kasıyor gibi. Semtteki Shell istasyonundan yakıt aldığımda pedala en ufak dokunmamla araba tepki veriyor. Akabininde hal böyle olunca, şahsi olarakta hep aynı Shell istasyonundan ve aynı pompadan yakıtımı alıyorum...

11. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bp biraz kalın mazottur neden dersen bariz duman atıyor, ben Bp yada Opet kullanıyorum opette duman sorunu Bp ninki kadar olmuyor. Bp ile uzun gidiliyor diğer yakıtlara göre o ayrı ama bir de shell i denemek istiyorum performans ve menzil bakımından nasıl olur??? Özellikle gtl ürünü?

12. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım dizel bende shellden alıyorum digerlerini denedim opet bp total. Shel mazotu hem performanslı hemde daha fazla gidiyor. Fakat gaz alan arkadaşlarda başka bir markayı öneriyorlardı şhelden hiç memnun kalmamışlar.

13. guneyegeli

guneyegeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bp biraz kalın mazottur neden dersen bariz duman atıyor, ben Bp yada Opet kullanıyorum opette duman sorunu Bp ninki kadar olmuyor. Bp ile uzun gidiliyor diğer yakıtlara göre o ayrı ama bir de shell i denemek istiyorum performans ve menzil bakımından nasıl olur??? Özellikle gtl ürünü? [/QUOTE]

Shell GTL'yi tavsiye ederim...ilk çıktığında birGTL bir v-power doldurdum farkı görmek için..yakışta ve çekişte olumlu fark olmuştu..2 kerelik denemeden sonraen sonyakıt alışıma kadar hep GTL kullandım..bir lt'deki fiyat farkı 0.15TLolduğu için ve o gün 5 TL bile benim için çok önemli olduğundan v-power ile doldurdum..ayrıca son yakıt alışımdan 1 gün önce 45.000 bakımı yapılmıştı..o yakıtla şu an yaptığım km 698 ve gösterge çeyrek deponun biraz altında,kalan menzil 181 km..sabırsızlıkla cumartesiyi bekliyorum çünkü GTL'ye tekrar kavuşacağım..litre fiyatındaki fark 0.20 TL'ye çıkmasına rağmen hemde..GTL,v-power diesele göre bariz güç katıyor arabaya..ayrıca GTL ile 840-850 km civarı yol yapıp depoyu dolduruyordum ve menzildede 90-100 km arası gösteriyordu..

14. guneyegeli

guneyegeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca şunu da ekleyeyim..hep aynı istasyondan yakıt alıyorum..yaklaşık 1 senedir shell'in başka birbayisinden bile yakıt almadım..

15. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Shell GTL'yi tavsiye ederim...ilk çıktığında birGTL bir v-power doldurdum farkı görmek için..yakışta ve çekişte olumlu fark olmuştu..2 kerelik denemeden sonraen sonyakıt alışıma kadar hep GTL kullandım..bir lt'deki fiyat farkı 0.15TLolduğu için ve o gün 5 TL bile benim için çok önemli olduğundan v-power ile doldurdum..ayrıca son yakıt alışımdan 1 gün önce 45.000 bakımı yapılmıştı..o yakıtla şu an yaptığım km 698 ve gösterge çeyrek deponun biraz altında,kalan menzil 181 km..sabırsızlıkla cumartesiyi bekliyorum çünkü GTL'ye tekrar kavuşacağım..litre fiyatındaki fark 0.20 TL'ye çıkmasına rağmen hemde..GTL,v-power diesele göre bariz güç katıyor arabaya..ayrıca GTL ile 840-850 km civarı yol yapıp depoyu dolduruyordum ve menzildede 90-100 km arası gösteriyordu..

[/QUOTE]

performansla ilgili tüm söylediklerinize katılıyorum.özellikle düşük devir,yüksek viteslerde dizellerin sıkıntısı " bayılmayı" yaşamadım GTL'de..
    6 depo GTL kullandım,motorin ile aradaki fark izmir'de 25 kuruşa çıkınca vp-dizel'e döndüm.
    tüketim açısından ben hiçbir fark yaşamadım,zaten shell'in de yazılı ve görsel reklamlarında "GTL kullanırsanız tüketimizin düşer" iddası yok.

16. guneyegeli

guneyegeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet,shell'in yakıt tüketiminin düşmesiile ilgili hiçbir iddası yok..Aracımda oluşan veriler, ki cep telefonuma yüklediğim bir programda da tüm verileri kayıtlıyorum,bu yakıtın yine shell'in kendi ürünü v-powerdan daha iyi sonuç verdiğini gösteriyor bana..şunu da not olarak ekleyeyim.hava filtremi bakımları beklemeden 5-6 bin de bir kendim değiştiriyorum,oto sanayi sitesinde çalıştığım için maliyeti olmuyor bana..yakıt tüketimimin düşüklüğünde bunun da çok etkisi var tabiki..

17. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    konu dağılıyor,arkadaslar kusura bakmasın lütfen ama cep telefonuna yüklediğiniz ve araçtan gelen bilgileri kayıtlayan programı merak ettim.
    kısaca anlatabilir misiniz?

18. guneyegeli

guneyegeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :) araçtan gelen veriler otomatik kayıtlanmıyor..benimki aslında telefon değil cep bilgisayarı, MASPware AutoManager diye windows mobile için üretilmiş,profesyonel bir araç işletme yazılımı.. pratik bir arayüz ile yakıt aldığınızda o anki km,aldığınız lt,toplam tutar gibi verileri giriyorsunuz ve tüm oratalamaları,yaklaşık co2 emisyonunu,aracın ortalama yakıt maliyetini vb verileri size veriyor..ayrıca detaylı bölümdenyaptığınız bakım,tamir vb işlemleri de kaydedip bir veritabanı oluşturabiliyorsunuz..aracın ortalama km maliyetine bu bakım ve vb işlemlerin maliyetini de ekliyor..hatta gün içinde, örn. sabah evinizden ayrılırken kaç km isegiriyorsunuz, ulaştığınız yere gidince de km yi yazıyorsunuz size o yolculuğun maliyetini de gösteriyor..tabi bu programın amacı filo yönetimi sağlamak..

19. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bilgi için tesekkürler.
    bakır,tamir vs haricindeki bilgiler için yol bilgisayarı olarak kullanabiliyorsunuz.
    harikahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. guneyegeli

guneyegeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :)evet,hatta ortalama yakıt tüketimim herzaman aracımın yol bilgisayarına göre 0.2 Lt daha düşük çıkıyor programda

Bu Sayfayı Paylaş