Merhaba Yaklaşık 6 Ay önce 2009 model Getz aracımın otomatik şanzıman yağı ve filitresini yetkili servise değiştirttim yaklaşık bir hafta önce check lambası yandı Şehir dışında olduğum için Tamirhanede cihaza bağladılar "p0711 şanzıman yağı sıcaklık devresinde kademeli verim hatası" arızası verdi ve bu arıza cihazla silindi daha sonra şehir dışında dönmek için 550 ~ 600km gibi bir yol yaptım fakat iki gün önce normal trafikde seyrederken yine aynı şekilde check lambası yandı bu arıza sanırım yine aynı "p0711" Nedir bu arıza lambasının yanma nedeni?
Merhaba arkadaşlar 2010 model 1.4 dohc otomatik getz aracım var. Ara ara p0711 arıza kodu veriyordu. Otomatik sanziman yagi ve filtresini değiştirdim. 25 bin km oldu. Araç ile hareket halinde iken her zaman olmamakla beraber 3. Vites ile 4. Viteste takılıyor. Bazen de kısa süreli park ederken manevralar özellikle paralel parkta yaptıktan sonra D ye alinca vuruntu oluyor. En son arıza ışığına kendi obd cihazıyla baktığımda p0713 arızası verdi. Bu durumlara sebep ne olabilir ? Yardımcı olabilir misiniz?
merhaba, şanzıman soketini kontrol ettirin, oksit yada su varsa sensör verisini bozuyor olabilir. Eğer sokette problem yoksa valf gövdesindeki sıcaklık sensörü değişecek.