arkadaslar merhaba bır arkadasıma manuel kullanamadıgından dolayı otomatık vıtes getz almayı dusunuyoruz bu arac hakkında yorumlarınızı beklıyorum ozellıkle yakıtı fazla denılıyor.
Turgay bey'de (yönetici) vardı otm. ama pek memnun değil'di otomatiğinden, ses yapıyormuş ama yakıt konusunda bir şikayetini duymadım.
Çoşkun abi tersinden söyledi bence getzin şanzımanı tam otomatik şanzıman tipidir ve klasik sistem adında tabir edilmektedir.Vites geçişleri hissedilmeyecek kadar azdır.Manuel leştirilmiş otomatiklerde vites geçişleri çok serttir ve sürücüyü rahatsız eder getzde böyle bir sıkıntı mevcut deil.Ancak yakıt konusunda zaafı mevcut şehir içinde manuel e göre %20-25 daha fazla yakıyor.Örn: Manuel 7.5 yakıyorsa Otomatik 10-10.5 Lt.yakıyor.
Kesinlikle yanı şu zamana kadar şanzımandan dolayı en ufak bir sıkıntı çekmedim dediğim gibi şehir içinde yakıt problemi var o kadar.
Otomatik şanzıman bakımları periyodik şekilde (zamanında) yapılırsa eyer manuel şanzıman dan bile daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.
Yusuf hayırlı olsun yeni aracın güle güle kullanın, bizim bi komşuda vardı getz otomatik vites çok yakıyo diye getz crdi ye geçiş yaptılar...
sagolasın köksal abi..arac düzceye gidicek ordada öyle trafik tok..dur kalkı pek olmıycak..umarım üzmez bizi..otomatikler genelde zaten cok yakıyor bize mecbur otomatik lazımdı..hayırlısı olur inş..
bakımlarını zamanından önce yaptırırım genelde..size bir sorum olacak otom şanzıman yokuşlarda geri kaydırır mı..?
turgay abi 1.4 start otomatik aldık..öyle trafik olan bir yerde kullanılmayacak o yuzden az yakar diye düşünüyorum..acaba yokuşlarda kaydırır mı..?