Arkadaşlar bugün aracımın yağ değişimi için ustamıza götürdüm. Hazır gelmişken araçta bazen sert fren sonrası veya ani kalkışlarda sol alt taraftan tak diye bir ses geliyordu onuda göstereyim dedim. Lifte kaldırdığımızda cıvataları söküldükten sonra usta bunun travers takozları yırtılmış dördününde (2 sağ, 2 sol) değişmesi gerekiyor dedi. Malzemeyi servisten temin edebileceğimi piyasada bulamayacağımı söyledi. İşçilik fiyatınında 150 TL (Arka amortisörler de basit bir sökme-takma işimle beraber) olacağını, fakat ismini söyledi tam aklımda tutamadım, travers ile şasi arasındaki conta gibi malzemeyi ters takarak sıktığını söyledi. Şimdilik ses kesildi fakat çıkarken ya yaptıracan yada kulağını tıkayacaksın bir zararı yok dedi. Servise gidip derdimi anlattığımda yedek parça sorumlusu bana 4 burcun 158 TL olacağını söyledi. Verdiği Ürün kodları 62466 1c000 - 2 Adet 62467 1c000 - 2 Adet burada 1. Sorum. Aşağıdaki belirttiğim fotoya göre servis bana bana eksik malzeme mi belirtti onu anlamadım. 2. Sorum bu travers burçlarının değişmesi için ustanın bana söylediği işçilik fazla geldi. Sağ ve solda olduğu için direksiyon bilmem nesine kadar sökmesi gerekiyormuş. Bu kadar ücret verip bu işlemi yaptırmalı mıyım?
150 lira işçilik banada fazla geldi. Adamlar debriyaj setini o paralara değişiyorlar. Arka burların değişiminede arabayı lifte kaldırmadan yaptırmıştık usta 10 lira yeter demişti
Elbette ustadan ustaya fiyat biçmesi değişiklik gösterir Serdar. Ama bazen öyle oluyorki servisin verdiği işçilik fiyatı ustalardan çok daha uygun olabiliyor. Örnek olarak resimdeki 54810 kodlu parçanın her iki tarafındaki plastik takozlar değişmişti arabamda işçilik olarak 40 lira yazmışlardı. Erk'te çalışan Mehmet'e direksiyon kutusunu söktürüp iki parçasını değiştirip bakımını yaptırmıştım onada 100 lira almıştı. Bunlara keza Getzin 4 yayını değiştirilmesine serviste 60 yada 80 lira ödemiştim. Dışarıdaki ustaların en ucuzu 120 lira demişti o zaman
Bende önceki getzimde bu travers burlarini degistirmistim sene 2011 o zaman 50 lira vermistim ama cok meşekatli bir iş cok vakit aliyor yani ustanin istedigi çok çok fazla degil ama uygun bi fiyatta değil. Ve parcayi disarida bulamadigin dogru ben erk servisinden almistim parcayi o bile siparis verdi 2 gun sonra almistim yanlis hatirlamiyorsam iki plastik burca 60 lira vermistim. Bana sorarsan kesinlikle yaptir cok gıcık bir ses ve insanin sürüş keyfini kaçırıyor. Sen yine sansliymisin o sesin nerden geldigini hemen anlayan bi ustaya denk gelmissin ben kac usta gezdim bi yok sag motor kulagi biri yol sol motor kulagi biri yok alt motor kulagi degismesi lazim dedi hatta abartmiyorum biri egzos manifoltundan geliyor bu ses bile dedi yani yani uzun lafin kisasi 200-250 lira civari isin icinden cikabilecek bi ariza icin surus keyfini kacirma ve yaptir derim
Bu Olay su an benimde başıma geldi parçayı alırken ne diye almam gerekiyor travers burcu diye mi yoksa salıncak burcu mu?