Abilerim kardeşlerim merhaba.Bilindiği üzere getzlerde kronik hale gelmiş bir ön takım sesi var abimin getzinde 2 arkadaşımın getzinde ve kendi getzimde bu sesi duyuyoruz özellikle bozuk ve arnavut kaldırımına benzer parkeli yollarda.ve çözüm arıyoruz.Bu sesi halleden varsa aranızda önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
Bozuk yolda giderken frene basın. Ses kesiliyorsa fren kaliperlerinden geliyordur o ses. Eğer direksiyon kutusundan geliyorsa direksiyon kutusunda boşluk var demektir, servise götürün boyunduruk ayarı diye birşey yapıyorlar ses kesiliyor ama direksiyon sertleşiyor. Onun haricinde yıpranmış ses yapan bir parça varsa zaten lifte kaldırınca anlaşılır.
Ben serviste direksiyom kutusu tıkırtı burcunu değiştirdim. Ayar ışığı biraz deforme olmuştu ama servisin elinde olmadığı için değişmedi. Servis personeli iyice temizledi, yağladı ve sonrasında arabayı kullandığım 3 gün on numara bindim fakat 3 gün sonra su koyuverdi. Ayar ışığı denilen parça yüzünden su koyuverdiğini düşünüyorum. Tavsiyem 2 parçanında (tıkırtı burcu, ayar ışığı) birlikte değiştirilmesi, ayrıca viraj denge kolu lastiklerinin değişmesi ve direksiyon kutusunun iyice temizlenip yağlanması. Dediğim gibi 3 gün boyunca nefret ettiğim yollarda güle oynata gittim geldim, tıkırtı -vurma falan kalmamıştı 3 gün sonra yine eskiye döndüm
Dediğiniz gibi frene bastım ve ses kesiliyor.kaliperlerde ne gibi bi sorun olabilir.97 binde bakımım var o zaman ağır bakımıda aradan çıkarıcam.aciliyeti olan bi durum mudur?