Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz ön takım lakırtı sesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda M.Özgün tarafından 3 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. M.Özgün

M.Özgün Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Mehmet Özgün
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Abilerim kardeşlerim merhaba.Bilindiği üzere getzlerde kronik hale gelmiş bir ön takım sesi var abimin getzinde 2 arkadaşımın getzinde ve kendi getzimde bu sesi duyuyoruz özellikle bozuk ve arnavut kaldırımına benzer parkeli yollarda.ve çözüm arıyoruz.Bu sesi halleden varsa aranızda önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim..

2. punisher-26

punisher-26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    PSA
    Bozuk yolda giderken frene basın. Ses kesiliyorsa fren kaliperlerinden geliyordur o ses. Eğer direksiyon kutusundan geliyorsa direksiyon kutusunda boşluk var demektir, servise götürün boyunduruk ayarı diye birşey yapıyorlar ses kesiliyor ama direksiyon sertleşiyor. Onun haricinde yıpranmış ses yapan bir parça varsa zaten lifte kaldırınca anlaşılır.

3. zeybek_efee

zeybek_efee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mesut
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Ben serviste direksiyom kutusu tıkırtı burcunu değiştirdim. Ayar ışığı biraz deforme olmuştu ama servisin elinde olmadığı için değişmedi. Servis personeli iyice temizledi, yağladı ve sonrasında arabayı kullandığım 3 gün on numara bindim fakat 3 gün sonra su koyuverdi. Ayar ışığı denilen parça yüzünden su koyuverdiğini düşünüyorum.

Tavsiyem 2 parçanında (tıkırtı burcu, ayar ışığı) birlikte değiştirilmesi, ayrıca viraj denge kolu lastiklerinin değişmesi ve direksiyon kutusunun iyice temizlenip yağlanması.

Dediğim gibi 3 gün boyunca nefret ettiğim yollarda güle oynata gittim geldim, tıkırtı -vurma falan kalmamıştı :) 3 gün sonra yine eskiye döndüm :(

4. M.Özgün

M.Özgün Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Mehmet Özgün
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Dediğiniz gibi frene bastım ve ses kesiliyor.kaliperlerde ne gibi bi sorun olabilir.97 binde bakımım var o zaman ağır bakımıda aradan çıkarıcam.aciliyeti olan bi durum mudur?

Bu Sayfayı Paylaş