Merhaba arkadaşlar.. 2008 model hyundai getz 1.5 vgt 88 hb araca sahibim. Sorunum araç bazen çalışmıyor.. 4-5 denemeden sonra çalışıyor. Bide şunu farkettim.. İlk bastığımda çalışmadığı zaman. 2 defa kontağı açıp 10 ar saniye bekliyorum. 3.de basıyorum marşa ve çalışıyo.. Bu neden olabilir?? Ve arabayı ilk çalıştırdığımda motordan bi kurum kokusu gibi yanmış yakıt kokusu gibi bir koku geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim..
Araci calistirmaya calistiginizda immoblizer in devreye girdiginden emin olun eger immoblizer isigi yanmasina ragmen calismiyorsa Airbag isigi sondukten sonra araci calistirmaYa calisicalisi.in. kokuyu eger arac icindeyken aliyorsaniz klimadan geliyor olabilir tmizligini yaptirirsaniz duzelecektir.
Immoblizer ışığı yanıyor ve zaten genelde airbag ışığı sönmeden çalıştırmıyorum.. Kokuyu dışardan arabadan indiğimde farkettim... Ama dediğim gibi kontağı açıyorum 10 sn bekledikten sonra kapatıyorum.. Aynısını bir kez daha yapıyorum ve ondan sonra marşa basınca çalışıyor bı sıkıntı var ama çözemedim...
bu krank sensörü alttan karteri sökerek değiştirilebilirmi Serdar abi yoksa motor mu inecek, sırf merak ettim.