MErhaba Arkadaşlar ; Aracım 2005 model 158 binde benden önceki sahibi triger zincirini kontrol ettirmemiş .Motorda zincir sesi varmı triger zincirine bi baktırsam mı ? yada motorda başka fark ettiğiniz bir ses mevcutmu ? Vkayışı rulmanlar yeni değişti.
Bana garip bir ses gelmedi ama... 3 silindir modellerde triger zinciri yok galiba. Sizin aracınızda triger kayışı olmalı. Eski sahibi , ilk sahibi miymiş peki ? Belki ondan önceki sahibi değişmiştir. Servisten sorgulatabilirsiniz. Size söylerler.
ilk sahibi değil ikinci sahibi evet kayışlı olabilir bilemiyorum bende triger masrafı ne kadar olur ki ortalama ?
Sizin endşenizi anlıyorum , aracınız tam bakımlı olsun eksiği olmasın istiyorsunuz.Size şu km de değişin desem çok doğru olmayacak ama bir önceki değişim km'sini referans alabilirsiniz diyeyim o zaman. Kullanım şartlarına göre değişir ama neticede v kayışı değişir gibi triger kayışı değişmez. Bu şekilde kullanın bence. Bakımlarını yaparken ustalarınıza danışın , anormal bir durum var mı diye. Onlar araçla uğraşırken size daha net bilgi verecektir. Değişim maliyeti için birşey diyemem. Servis yedek parça bölümünden istediğiniz zaman istediğiniz parçanın günecl fiyatını öğrenebilirsiniz. Üzerine de işçilik rakamı ekleyip maliyetinizi belirleyebilirsiniz.