arkadaşlar size bişey danışmak istedim. aracı alalı 1 ay oldu. inanılmaz bir sessizlik vardı. rolantide motor sesini duymak imkansizdi. seyir halinde iken de 3500-4000 devirde motor sesi normal şekilde geliyordu. ama bi sessizlik vardı yine. neyse, geçenlerde sanayiye gittim. triger filtreler ve yağını değiştirdim. şimdi rolantide yine aynı sessizlik var. fakat seyir halinde ses biraz daha arttı. sesten kastım motor sesi. daha bir duyulur hale geldi. tabi bide şu var araç daha seri oldu. sanki motoru yeni açılmış gibi oldu. yapılan masrafa göre inanılmaz bi performans artışı var. yani bütün olay hava filtresindemi? 10 liralık bir parçadamı? yada yeni yağdamı? trigeri sormadım bile çünkü usta değişmesede olur demişti.
bor power atmıştır önceki sahibi. bu katkılar sesi azaltsada motoru tutuyor ve aşırı yıpranmamış motorlarda çekiş kaybı oluyor ama motorun sesinide azaltıyor. siz yağı değiştirincede bor atmadığınızdan orjinaline yakınlaşmıştır araç.
araba aşırı sessızdı yağ ve hava filtresi yağ filtesi degiştikten sonra bende aynı sorunu yaşıyorum şuan yağı degiştrmeyi düşünüorum tekrar
sanırım en uygunu shell helix benim yağ degiişmeden önce shell helix vardı hem performans iyidi hem aşırı sessızdı stop ettı sanıyordum
her çalıştırdığınızda rolantideki devrine bakın,benimki bazen 1 in altında, bazen hafif üstünde kalıyor,ama genelde üstünde,bu değişiklik neden kaynaklanıyor? aracım 2004 1.3 gls benzin, 50.000 de..
araç ilk çalıştığında rölanti 1000 devirde olur. motor ısınınca 700 devire düşer. eski araçlardaki manuel jigle olayı gibi.