Elimde şuanda 5 bin km de 2011 model doch start 1.4 otomatik getz var 2 hasar kayıtlı 2 bin tl ve bin tl ben bu arabayı satıp coupe 1.6 fx almak istiyorum öneriniz nedir sizce satıyım mı satsam üstüne para eklemeden rahat alıyorum 2007-2008 modelini
Bildiğim kadarıyla 1.6 coupe fx te o senenin elantra motoru kullanılıyor 2008 elantra motoru ne kadar sağlamsa o da o kadar sağlamdır, tek kapı olup genç ve bekar sürücüye hitap eden bir otomobil, bekar bayanların ferrari zannedip park halindeyken sanrufun açık kalan kısmından aracın içine telefon numarası kartvizit atacağı bir arabaydı zamanında, ancak 1.6 motorlu olanı sadece görüntü veren bir araba görünümü kadar performans veren bir araba değil, bunun v6 olanı tuscani olanları var onlar performansta veriyor ama v6 ların debriyajının ömrünün çok uzun olmadığını duydum. 1.6 motorlusu da olsa otobanda önünüzdeki aracın dikiz aynasında bir çeşit korku yaratması muhtemeldir. Herşeyden önemlisi ikinci el bir fx coupe yi görüp kendimize göre temiz ve bakımlı olduğunu görürsek içimize sinerse sonra gerisi gelir zaten. Ama fx coupe alınıpta mahalle kenarına park edilecek araba değildir görünümü itibariyle illa kıskanan çizen zarar veren olur bunu da göz önünde bulundurun. Bu durumda kişisel duygularınız ve kişisel düşünceleriniz ile kendi kararınızı kendiniz vermeniz en iyisi olur.
zamanında "uygun fiyatlı" spor araba olarak satılan bir aracın ikinci eli risklidir. bu arabayı kullanan kişiler aracı sert kullanır, kullanan kişinin gösteriş için abuk sabuk hareketler yapması olağandır. ayrıca çok kötü modifiyeler yapılmış olabilir, bu tip sıkıntılar expertiz raporunda çıkmayabilir. örneğin önceki sahibi motor üst kapağını taşlatmışsa ve bunu kötü yaptırmışsa nasıl anlayacaksınız? bu nedenle, ilk sahibi bayandan falan gibi bir araç bulursanız çok iyi olur, yoksa 4.- 5. sahibinden bir araç alırsanız sizi üzebilir. bazen işadamları eşlerine alıyor böyle araç, garajda yatıyor ama en azından sağlam oluyor.