Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Mazot Pompası Tamiri [ÇÖZÜLDÜ]

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda berkan52 tarafından 9 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Aracım 2004 1.5 Getz dizel. Uzun zamandır çalışmama gibi problemim vardı. Kızdırma bujileri değişmişti yazın, tabi havalarda sıcak olduğu için düzelmişti yada ben öyle zannettim. Havalar soğumaya başladığından beri sabahları aracım çalışmaz oldu. 1 haftadır vurdurmak zorunda kalıyorum aracı. Motor sıcakkende 6-7 saniye marştan sonra çalışıyor. Servise gittim mazot pompasının revizyona girmesi gerekiyor dedi. Geri kaçırıyor galiba. Çünkü sabahları uzun süre marş basınca mazot kokusu geliyor kaputu açında akünün yanındaki boşluktan mazot aktığını görebiliyorum.
    Forumda okuduğum kadarıyla geri kaçırma sorunu olanlarda çalışmama gibi problemler varmış. Servis 800 ile 1500 TL arası fiyat biçti mazot pompası tamiri için. Bu fiyat beni çok fazla aşıyor. 2-3 ayda anca kenara koyupta bu parayı denk getirebilirim. Lütfen bana bir akıl verin bu işi ucuzu nerde yaptırabilirim. 2-3 ay bu şekilde kullanmamın sakıncaları var mıdır? Çünkü her sabah çalışmadığında aracı vurdurmak zorunda kalıyorum. Takviye falan işlemiyor. Sizce ne yapabilirim?

Düzenleyen : berkan52

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mazot pompası internet fiyatı 320TL olarak buldum, yenisini alıp taktırın daha iyi.

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    320 lıra ya mazot pompası olmaz o depodan mazotu cekmeye yarayan pompadır, mazot pompasının sıfırı 1000-1500 lira civarıdır bi arastırın hele bunlar iyi
    benım arabanınkı gibi eski nesil dizellerde mazot pompası 4000-5000 gibi rakamlardan başlıyor, revizyonuna 1000-1500 istiyorlar

4. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ona bende bakmıştım o depodan motora mazot çeken pompa. Bendeki motorun üstündeki. Sıfır fiyatı 2000 tl civarında olması gerek.

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    multıjet ıcın sıfırı 1000 lıra demıslerdı, hyundaınınkı neden pahalı acaba

6. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    mecbur kalıyorsun anlıyorum ama bildiğim kadarıyla dizel aracın vurdurarak çalıştırılması sakıncalı.daha büyük arızalar çıkarmasın!!!şanzuman ve-veya pistonlara zarar verebilir diye biliyorum.gerçi işin ustaları daha doğru bilgiyi verebilirler ama benim duyduğum bunlar ve bir an önce mazot pompasına 1000-1500 lira derken daha fazlası çıkmasın arkadaşım.

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet ben de baktım, yakıt tankı pompası o fiyata.

8. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öyle bir zamana denk geldiği tam bayram üstü, haliyle bayramda iyi masraf yaptım oraya buraya, bir anda fazla geldi. Hergün aracı kullanmak zorunda olmasam kenara para koyana kadar yatırırım evin önünde ama öyle bir durumda yok. Bu arada bir şey duydum ne kadar doğrudur bilmiyorum. Aracı servise verince zaten bunu onlar tamir etmiyorlarmış başka bir yere gönderiyorlarmış. Bosch dizel servisine gönderiyolar galiba. Peki arada fiyat farkı olur mu? 800-1500 tl arası dedi servis bana. İllaki bu paraya servis kendi kar payınıda koymuştur.

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Katılıyorum Bosch Dizele Gönderiyorlar Genelde Yanlış Hatırlamıyorlarsam Köksalın Araçtada Kaçırma Vardı Bosch Serviste Yaptırmıştı Fiyat Konusuna Gelirsek 250 Tl İle 400 Tl Arasında Olucagını Tahmin Ediyorum Bana Göre Bosch Serviste Bir Tanıdık Vasıtası İle Yaptır Servise Bulaşma Derim Ama Aklın Takılıcaksa İki Yerdende Fiyat Al Karar Sana Ait

10. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    250-400 TL bişey değil. İnşallah öyle bir şey tutar. Bu hafta sonu kısmetse dizel servisede gitcem fiyat almak için.

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Gitmişken Enjektörleride Göstermiş Olursun

12. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bakalım yarın mekanikçi ustayla gidicez Bosch servise. Benim fiyat almamla senin fiyat alman bir olmaz dedi. Bakalım neler görücez

13. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    tanış işi ise yapar sende mesela yol üstünde rastladığın bi bosch servisine sor aklında kaşılaştırma yaparsın

14. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu hafta içi kısmet olursa gidip göstercem Bosch servisine. Valla zehir oldu kaç zamandır araba ya. Her sabah ite ite çalıştırmaktan arabadan soğudum.

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dostum servıs sadece senın pompanı sokucek ve pompacıya gonderecek, benım arabada bosch vp44 tip pompa var sadece bosch servisleri bakıyor ve garanti veriyor
    servisin senden sadece sökme takma parası alır, tavsiyem işlemi yaptırıdıgında faturasınıda iste yarın satarken alacak kişiye gösterirsin ve 1 yıl garantili olur pompan

16. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende öyle yapcam hocam. Dün gaziosmanpaşaya gittim yakın bir arkadaşımın eniştesi mekanikçi. Perşembe günü kısmetse söküp Bosch servise göndercek. Mekanikçi olduğu için uygun fiyata hallederiz dedi. En fazla 300 falan tutar heralde. Ki bana çok uygun geldi. Servis 800-1500 TL arası demişti. Sonuçta bosch serviste yaptığı işin garantisini veriyormuş.

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    beklenmedik anlarda böyle masrafların çıkması kötü oluyor. Herzaman servis gibi aracılar kullanmadan direk tanıdık yardımıyla yaptırmak daha iyi oluyor. umarım 300 tl ye halledersiniz

18. baloglu

baloglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu problem bazılarında 5.000 de bazılarında 50.000 de oluyor.pompanın içindeki contalar ısınıp soğumadan dolayı yıpranıyor.Bosch dizel servis 150-200 Tl ye yapıyor.ama ben bir pompacıya 130.00 tl'ye yaptırdım.servis ikinci el takarsam 600.00 Tl dedi.Sıfır orjinal parça 1.600.00 Tl dediler.zaten parça da Bosch dizel parçası.Bosch dizel servisine yaptırman daha mantıklıdır.

19. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servistede öyle dediler kimisi 5000'de eline alıyor pompayı kimisi 100000'de diye. yarın bırakıyorum ustaya arabayı pompayı söküp bosch'a götürcekler. Bakalım ne fiyat vercekler ama servisten ucuza hallolacağı kesin.

20. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorunumu hallettim. Bir arkadaşımın eniştesi G.Osmanpaşa'da mekanikçiydi ona götürdük. Geri kaçırıyor dedi. Hatta sabahları şırıl şırıl mazot akıtıyor dedi. Çözüm olarak mazot pompası değişti aracın. Dünden beri hiç çalıştırmadım aracı iyice motor soğusun öyle deneyeyim diye. Bu sabah çalıştırdım maşallah saat gibiydi. 2-3 saniye gecikme yaptı, büyük ihtimal 2 haftadır marşı zorladığım için kızdırma rolelerinden birini yaktım heralde. Valla allah kimsenin başına getirmesin böyle bir arızayı. İlk defa başıma geldi çok koşturdum peşinde. İnşallah son olur.

Son olarak maliyet olarak 200 TL'ye patladı bana. Tanıdık olduğu için sağolsunlar işçilik almadılar. Mekanikçi tanıdık olduğundan ilk elden aldığı için pompayı bu kadar ucuza patladı bana. İlk önce bende inanamadım ama parçanın faturasını ve 2 yıllık garantisini gördükten sonra inandım.

Düzenleyen : berkan52

Bu Sayfayı Paylaş