19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz MAF sensorünü bulamadım

'Getz Forum - Club' forumunda progresif tarafından 25 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Herkese merhaba..

Aracımla alakalı çekiş problemlerim olmasında dolayı LPG ayarı bu problemleri aşmaya çalışıyorum. Forumdan bir arkadaş kendi aracında MAF sensörünü temizlediğinden bahsetmişti. Bende belki faydası olur düşüncesi ile temizlemek istiyorum ama sensörü bulamadım. Google aratıyorum gelen maf sensörü fotoğraflarının benim getzle alakası yok. Genelde hava hortumunda oluyormuş ama orda da yok..

Kendi aracımın motor fotoğrafını ekledim. Maf sensörü 1 ve 2 numara ile işaretli sensörlerden birimidir yoksa başka bir yerde mi? 20151023_173338.jpg

2. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    ben biraz araştırdım sizin 1.3 benzinli getz lerde zannedersem hava akışmetre (maf) sensörü bulunmuyor onun yerine map sensörü yani emme manifoldu basınç sensörü bulunuyor..resime göre anladığım emme manifoldunun arkasındaki 1 numaralı sensör olabilir araştırdığım kadarıyla map sensörüde temizlenebiliyor emme manifoldundan geriye gelen yağ buharı ve karbonlar map sensörünü kötü kirletiyor temizlenmesi gerekir diye düşünüyorum...

3. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Evet haklısınız bende araştırdım galiba bu model getzlerde maf sensörü yok hatta şöyle bir görsel buldum.
    Ekran Alıntısı.JPG

Map sensörü çok ters bir yerde bi şekilde sökülüp temizlenebilir ama geri takarken çok dikkatli olmak lazım hava kaçağı olursa kaş yapayım derken göz çıkarılabilir.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Benzinde sorun varmı yoksa lpg lerde MAP sensörü var zamanla özelliğini yitiriyormuş bende yaşamıştım hatta rölantide düşme ve bazende kendiliğinden gaza yükleniyordu map değişince tertemiz oldu bir baktırın lpg tank basıncını ölçüp ona göre akışı sağlıyor.

Tilki bunu beğendi.
  6. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    LPG map sensörü hortumunda kaçak varmış onu sıkılaştırdım LPG ayarından sonra aracım baya kendine geldi. Sensör düzgün çalışıyor anladığım kadarıyla.

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynen benim araçtada ilk kalıkışta yaşadığım problemler ve ara. lpg bitince benzine geçememe gibi proplemleri Map sensörünü değiştirince düzelmiş idi.

Bu Sayfayı Paylaş