Herkese merhaba.. Aracımla alakalı çekiş problemlerim olmasında dolayı LPG ayarı bu problemleri aşmaya çalışıyorum. Forumdan bir arkadaş kendi aracında MAF sensörünü temizlediğinden bahsetmişti. Bende belki faydası olur düşüncesi ile temizlemek istiyorum ama sensörü bulamadım. Google aratıyorum gelen maf sensörü fotoğraflarının benim getzle alakası yok. Genelde hava hortumunda oluyormuş ama orda da yok.. Kendi aracımın motor fotoğrafını ekledim. Maf sensörü 1 ve 2 numara ile işaretli sensörlerden birimidir yoksa başka bir yerde mi?
ben biraz araştırdım sizin 1.3 benzinli getz lerde zannedersem hava akışmetre (maf) sensörü bulunmuyor onun yerine map sensörü yani emme manifoldu basınç sensörü bulunuyor..resime göre anladığım emme manifoldunun arkasındaki 1 numaralı sensör olabilir araştırdığım kadarıyla map sensörüde temizlenebiliyor emme manifoldundan geriye gelen yağ buharı ve karbonlar map sensörünü kötü kirletiyor temizlenmesi gerekir diye düşünüyorum...
Evet haklısınız bende araştırdım galiba bu model getzlerde maf sensörü yok hatta şöyle bir görsel buldum. Map sensörü çok ters bir yerde bi şekilde sökülüp temizlenebilir ama geri takarken çok dikkatli olmak lazım hava kaçağı olursa kaş yapayım derken göz çıkarılabilir.
Benzinde sorun varmı yoksa lpg lerde MAP sensörü var zamanla özelliğini yitiriyormuş bende yaşamıştım hatta rölantide düşme ve bazende kendiliğinden gaza yükleniyordu map değişince tertemiz oldu bir baktırın lpg tank basıncını ölçüp ona göre akışı sağlıyor.
LPG map sensörü hortumunda kaçak varmış onu sıkılaştırdım LPG ayarından sonra aracım baya kendine geldi. Sensör düzgün çalışıyor anladığım kadarıyla.
Aynen benim araçtada ilk kalıkışta yaşadığım problemler ve ara. lpg bitince benzine geçememe gibi proplemleri Map sensörünü değiştirince düzelmiş idi.