Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Lpg Çok Fazla Yakıyor. Ne Yapacağım Bilmiyorum

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda getzdrive2223 tarafından 7 Eylül 2021 tarihinde açılan konu

1. getzdrive2223

getzdrive2223 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Han Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle 2 ay önce 2006 Otomatik 1.3gls getz aldık. İlk arabam diyebilirim. Geçenlerde yakıt tüketimini merak ettiğim için depoyu fulleyip 22,5 litre gaz aldım. Hatta güncel olarak 104 TL'ye fulledim. Ancak yol bilgisayarında 110 km'ye dayandığında lpg ibresi kırmızı yanmaya başladı. Lpg bu arada simit tüp (Atiker) Tahminimce 160 km'ye kadar götüreceğini düşünüyorum. Düz hesap yaptığımızda ise 65 kuruş yakıyor.

Tamam otomatikler çok yakıyor ama bu kadar da çok yakması sizce normal mi? Özellikle LPG'de. Ayrıca yakıt tüketimi 8.9 lt olarak gözüküyor. Aracı sakin ve şehir içinde kullanıyorum. Sizce ne yapmam gerek, lütfen yardım edin. Teşekkür ederim

2. mechanical

mechanical Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    250
    Ad Soyad:
    harun
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Merhaba, LPG seviye göstergesi sizi yanıltmasın doğru ölçemiyor, siz depoyu doldurduktan sonra LPG bitip benzine alma olayına kadarki KM'yi hesaplamaya dahil edin, tekrar doldurun ve tekrar benzine alana kadar aracı kullanın ve sonuç olarak 1 depoyla ne kadar gittiğiniz ortaya çıkacaktır, fakat bu yazın ve kışın değişmektedir. Kışın araç geç ısındığından belirli bir KM kadar benzini kullanır. Ayrıca yakıtı sürüşte etkiler mümkün olduğunca dur-kalk'ı az yapmamaya özen gösteriniz, ve LPG'yi güvendiğiniz yerlerden alınız.

adgny bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Getzlerde 2006 modelde 1.3 motor mevcut değil.

Lpg ışığının kırmızı yanmasına aldanmayın. Eski aracımda kırmızı yandıktan sonra 150 km daha yol yapardı.
    Ölçümü şu şekilde yapın, lpg yi bitirin. Sonra fulleyip km yi sıfırlayın ve tekrar lpg yi bitirin. Aldığınız yol ve lpg miktarına göre gerçek tüketim ortaya çıkacaktır.

Aracınızın Ankara şartlarında şehiriçi 12-13 litrelere kadar tüketimi görmesi gayet normal. Bu durum trafik yoğunluğu, yaz-kış, kışlık lastik kullanımına göre değişir. Aracın çok yakıp yakmadığına uzun yol tüketimi ile karar verin. Uzun yolda 110 km hızı geçmeden 7 litre civarı tüketirse her şey normal demektir.

umutd07, adgny ve mechanical bunu beğendi.
  4. getzdrive2223

getzdrive2223 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Han Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Hay Allah sizden razı olsun hocam. Tamamen bitene kadar deneyeceğim ve sonuçlarını mutlaka yazacağım. Aracı bayiden aldık. Aldığımız vakit 1.4 olduğunu söylediler ancak ruhsatta 1.3 gözükmekte. Onu bende anlamadım. Sanırım 1.3 ve 1.4 arasında ki gücün yakın olmasından kaynaklı. İlk aracım diyebilirim. Bu yüzden acemiliğim çok fazla. Şuan yaz lastikleri takılı. Eğer kaliteli ve uygun fiyatlı (zor olsa da) kış lastiği önerileriniz varsa ayrıca beklerim.

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    1.4 olması daha iyi. 1.3 ve 1.4 motorlar arasında teknoloji olarak çok fark var. 1.4 daha iyidir.
    1.3 olanlar 12 valf 82 hp
    1.4 olanlar 16 valf 97 hp

umutd07 ve adgny bunu beğendi.
  6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Falken lastikler fiyat/fayda açısından iyi olarak tavsiye ediliyor.
    Petlas kışlık lastik almayın mesela.

umutd07 ve adgny bunu beğendi.
  7. getzdrive2223

getzdrive2223 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Han Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Çok teşekkür ederim. İlk Hyundai aracımız. Açıkçası konu açar açmaz cevapların gelmesi, destek ve dayanışma çok mutlu edici. Şuan çalışmadığımdan dolayı araç oldukça az kullanılıyor. Ancak dediklerinize dikkat edeceğim.

45R3928 bunu beğendi.
  8. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Kışlık tavsiyem uygun fiyat baz alınırsa

Sava eskimos3/Falken eurowinter her ikiside işini yapıyor kışın bariz eksikliğini görmedim.

Fiyat orta seviyeye çıkabilirseniz ki lastik başı 30-40 lira fazla Nokian wrd4 le de optimum kış performansı yaşarsınız sessiz ve yumuşak bir lastik dir.

Yerli üretimde lassa snowways bulunursa alınabilir. Petlas/starmax/milestonedan kat kat iyidir.

9. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Simit tankı gerçekten ortası boş bir simit gibi düşünün bu şekli itibariyle şamandıra doğru ölçüm yapmaz. Önceki aracımda 250 km de kırmızı ışık yanıyordu sonra kırmızı ışıkta 150 km gidiyordu totalde 400 km yapmış oluyordum 1 depo ile. Yada 4 çizgi Full olduğunda 100 km yapınca ilk çizgi sönüyordu 150 km de ikinci çizgiye düşüyordu yani kafasına göre çalışıyor siz depoyu fulleyin km yi sıfırlayın gösterge sesli uyarı verene kadar yaptığınız km yi baz alın

10. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Göstergeye takılmayın. Babamda getz var ereğliden konyaya gittim konyada kırmızı yandı 150 km yol. İlk olunca gaz aldım. Sonra yine gittiğimde aldırış etmedim nasılsa benzin var diye. Ereğliye geri geldim hala kırmızı idi. Babam biraz daha bindi ereğli içinde.

Bu Sayfayı Paylaş