Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz lastik - gitsin KUMHO gelsin Continental

'Getz Forum - Club' forumunda kadirkkkk tarafından 7 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. kadirkkkk

kadirkkkk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    20000 de olan aracımın orjinal KUMHO KH15 model lastiklerini değiştirdim. Ön arka değişimi hiç yaptırmadım. Lastik zaten iyi değildi biraz da eskiyince can güvenliğime öncelik verdim. Orjinalde 165/65/14 T79 KUMHO KH15 vardı Şimdi 175/65/14 T82 Continental CONTIPREMIUM2 E var
    Daha çok zorlama fırsatım olmadı ancak genel kullanımda da kendini belli ediyor. Geçen yağmurda çıkamadım, asıl ıslak zemin performasını merak ediyorum. Bu lastik testlerde hep iyi çıkmış. Çoğu zaman Bridgestone (B250 B330) ve Michelin'den (Energy Saver) daha iyi sonuç vermiş.
    Fiyat olarak da yine bu iki lastikten daha uygun. Tanesi 110TL
    Ölçü farklılığı olarak henüz yakıt sarfiyatı, maksimum sürat gibi faklılıkları deneyemedim, bunları da deneyip burda yazıcam.
    Bunun dışında, lastik çapı 1,3 cm büyümüş, araç yüksekliği 0,65cm yükselmiş, lastik genişliği 1cm genişlemiş oldu. Ayrıca artık jant eskisinden daha küçük görünüyor :)

2. rmzn_17

rmzn_17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt sarfiyatı ne durumda ?

3. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Arkadaşım görüşlerin çok doğru.Aracım 50000 de iken Continental aldım.birçok insan michelin veya bidgestone niye almadın demişti. Ama üzerinden bir kış geti.Özellikle yağmurlu havalarda aracım o kadar kendinden emin duruyor kibilemezsin.İyi ki conti tercih etmişim.Hiç kaygın olmasın iyi bir tercih yapmışsın

4. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)

Selamlar bende Aracım 5000 deyken bu lastikleri aldım. Çok iyi , konforlu ve güvenli bir lastik.yakıta herhangi bir etkisi olmadı ,belki 185 yapılırsa olur.

5. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fazla yakar

6. kadirkkkk

kadirkkkk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    daha uslu kullanmamdan mı yoksa lastikten mi bilmiyorum. Evvelden 7 - 7,2lt/100km yakardım. şimdilerde 6,7 - 6,8/100km yakıyorum
    ama lastikler şahane. artık virajlara daha güvenle giriyorum. araç savrulana kadar zorluyorum sonrasında dahi toparlamada sıkıntı olmuyor (tabi yüksek süratte denemiyorum)
    yağmurda da kullandım. kızaklamada korkutmuyor, her an aracı kontrolümde hissediyorum.
    frenleme ve kalkışa gelecek olursak eski lastiklerden sonra süper!
    memnunum...

7. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Kumho güney korenin yerli malı, bende ise 20.000 km kullandığım ve ön-arka yaptığım ve kullanmaya devam ettiğim ve şuan hala sıkıntısı olamayan starmaxx (petlas) 185/65/14 var.

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    kumho gerçekten kalitelidir.Hankookta kalitedir.araç hiç kullanılmasa bile 3 yıldan sonra lastik yavaş yavaş özelliğini kaybetmeye başlar.yani bu contınentalde olsa mıchelınde olsa lassada olsa değişmez.

1-dunlop 2-contınenetal benim tabiki favorimdir...

ama lastiğe fazla para vermek bana enayilik gibi geldiğinden dolayı bu ikisinden sonra en kalite ve güven veren marka olan kumho tercih ediyorum çünkü yılda en az 40 bin km yol yapıyorum...Kumho gayet güzel ve dayanıklıdır ayrıca konfor ve yol tutuşuda güzeldir.

Not:Fabrika çıkışı takılan hiç bir lastik (mıchelın dunlop v.s dahil) iyi değildir.Yani kalite beklemeyin ben 1,000 kmde brıgstoneyi söküp kumho taktım.

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şimdiye kadar 7 yıldır araç sürüyorum, 5 farklı marka lastik kullandım.
    şunların anladım ki
    1-her markanın iyi ve kötü lastikleri var, 2-yeni lastik eski lastikten her zaman iyidir.

10. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben benim arabanın orjinal kumho lastiklerini 60.000 kilometre kadar kullandım. sonra 4 lastiğide brigstone b250 ile değiştirdim. çıkan kumhoları şahin kullanan bir arkadaşa verdim halen kullanıyor. brigstone lara gelince ilginç bir lastik. eskimiyor. şu an 30.000 kilometre yaptım üstünde, 4 lastikde yeni gibi duruyor. yakıt bir miktar arttı ondan eminim. ama şundan eminim brigstone b250 taş gibi ve uzun ömürlü bir lastikmiş. tek sorun sesi yüksek ve yakıtı artıyor.

Bu Sayfayı Paylaş