arkadaslar ıyı gunler 2005 1.3 gls getz de on koltuklara yaslandıkca gacır gucur ses gelıyo mekanıkte herhangı bı sorun yok ama sadece yaslanmalarda eskı evlerde olan koltuklar gıbı ses cıkıyo bunun hakkında bıgısı olan yada daha onceden basına gelen var mı bı yardımcı olursanız sevınırım bu arada 4 aırbaglı modelı aırbag den olma ıhtımalı varmı ?
Hocam aynı sorun bizde de var ön yolcu koltuğunda var mı bilmiyorum da sürücü koltuğuna yaslandığın an baya gacır gucur ediyo airbagden değildir de eskidiğinden yapıyo bence ki normal bizimki 2006 model 9 yaşında araba
abı bu harktlı yerdelerden deyıl dırek sırtını yasladıgın yerden gelıyo ordada bıldıgım kadarıyla harketlı bı yer yok tam omuzla bel arasında yerden gelıyor
Normalde ses takıntım yoktur. Geçen hafta 3 arkadaş uzun yol yaptık. Arkadaşım sağ ön koltuktan çıt çıt diye bir ses geldiğini söyledi. Arka koltuğa geçtim, öne geçtim aynı ses var. Çıt çıt çıt sesi düzensiz. Anlamadım. Takmadığım için boş ver dedimdi. Konusu açılınca merak ettim özel bir sebebi varmıdır. Bu arada koltukta kimse oturmayınca ses çıkmıyor.
bizim koltuktan da geliyor ama ben biliyorum nereden geldiğini "bu aracın sürücü koltuğunun yükseklik ayar kısmı. şimdi resimde görünen ayar kollarını söktüm, çünkü ses yapıyor, bozuk koltukta hareket ettikçe ses çıkarıyor, söküp kullandım ses yok. söküp bağlı olduğu demirleri oynattım ses çıkmıyor, galiba bu ayar kafaları gevşemiş yerinde oynayıp ses yapıyor, takılan yere bant/poşet filan sarıp denedim ses gidiyor ama sonra tekrar başlıyor anladığım kadarı ile boşluk az olduğundan bantı filan yırtıp topluyor. silikon sıkıp takayım diyorum bu sefer bir daha sökülmez. şimdi bana akıl lazım buraya ne yapabilirim", hala çözemedim.
Getzin genelde ön koltukların yaslanma bölgesinin üst kısmına basınç uygulayınca gucurdama sesi geliyor. Koltuğun demir iskeleti ile süngerinin sıkışmasından ötürü sanırım.