Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Karter Muhafaza

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda GRAFTT tarafından 24 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar.

1.4 cc Getz aracımda dikkatimi çeken karter muhafaza saçı olmayışı. Karter açıkta ve her hangi bir darbeye açık biçimde duruyor. Yetkili serviste muhafaza saçı sordum yok olduğunu söylediler. Acaba hazır olarak nereden bulunabilir ve ne kadara temin edilebilir ?
    Sanırım birçok Hyundai binek araçta karter muhafazası yok.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Aracın ön kısmında kule gergi çubuğu piyasada mevcutmudur, bu çubuğun ne gibi getirisi vardır ?

Teşekkürler.

Düzenleyen : GRAFTT

2. Misafir

Misafir Guest

getzlerde karter muhafazasının olmayısının nedeni buyuk bır kazada motor kulaklarının yere düşerek kabıne zarar vermemesi için..sanayıde cok rahat yaptırabilirsin..ama bence hiç gerek yok..hatta bi ara sahıbınden.comda gormustum getz karter koruyucu ilanı 120 liraya gibi bir fiyat istiyordu..

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi karter muhafazası değilde oraya bir demir kaynak ettirebilirsin..kula gergiside amaortisörün baglı oldugu yerin virajlarda esnemesi sonucu cıkan problemleri engeller diye biliyorum..ayrıca arazi araclarında arazide olumsuz etki yaptıgından kullanılmadıgını ama mercedesin bir jipinde kule gergisinin elektronik olarak bir düğme yardımıyla arazide devreden cıkarıldıgını biliyorum...ayrıca karter muhafazasını işim ustasına yaptırman gerek zira sonucu cok teklikeli olabilir..

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Burak kırmızı ile aldığım yazına kardeşim hiç katılmıyorum şehir efsanesi gibi birşey. Birçok pahalı marka araçlarda karter muhafaza saçı mevcut. Ki Hyundai Era modelinde şu anda 73 fark varken bence maliyetten çalma + parça satımı için takmıyordur. Diğer bir husus ise karter muhafaza saçı başka markalarını yetkili servisinde mevcut ve aksesuar olarak nitelendiriliyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Yusuf aslında çok önemli bir husus bu. Aracın altına eğilip baktığımda yere en yakın karter. Karteri anlamadan kırsak motor yağsızlıktna kilitlenebilir yada en düşük ihtimal yeni bir karter + yağ + yağ filtresi + işçilik ücreti veririz.

Acaba bu karter muhafaza saçı yetkli servislerde mevcut değilmidir ? Örnek 1.4 getzlerin arkadan gelen sesleri için Elmas oto kendi bünyesinde burçlar yaptırmıştı, bunun gibi birşey. Yoksa sanayiye gidip arabamdan anlamayan bir demirciye yaptırmam açıkcası...

Kule gergisi hakkında birkaç kulaktan dolma şeyler duydum ama açıkcası bu konuda bir bilgim yok, sizlere sormak istedim...

5. Misafir

Misafir Guest

bilmiyorum abi..servis öyle söylemişti ben sordugumda...

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi gecende renault master ın karter koruyucusu yolda düzgün takılmadıgından düşmüş kaza yapmış ve sürücüsü malesef hayatını kaybetmiş..o yuzden işin ehline gtmek gerek..ayrıca tucsondaki ni bilmiyorum ama daha önceki aracımızdaki plastik gibi bişeydi sac değildi...

7. Misafir

Misafir Guest

kule gergisi ise şehir içinde gereksiz birşey bence..çünkü kavşakta arabaya sağ taraftan vursalar sol tarafta parçalancak..kule gergisi öyle birşey https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu servislerde her şeye bir kulp takmakta ustalar. :)

Resmen karter açıkta duruyor. İstanbul dada yollar malum köstebek çiftliği gibi. Muhafaza olmuş olsa olası bir hasar durumunda ne arac nede cebimiz hasar görür. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. score

score Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aksesuarcılarda var bende düşündüm bir ara ama kötü yola gitmiyorum vaz geçtim fiyat olarakta 100 lira istemişlerdi hazır yanii

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kartel muhafazayı yetkili servisler sunması gerekir. Aracın altına eğilip bakıldığında kartel çıplak biçimde duruyor...

11. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    benim eski uno dada yoktu.bir zararını görmedim. ince bir sac kestirip bir ustayayaptırılabilir.uno içinde piyasada hazır yok ancak yaptırılıbilir demişti usta.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam benim korkum özellikle şehirler arası yada şehir içinde. Dayımda Bora vardı ve kartel muhafazası yoktu, karteli şehir içinde mazgal kapağını farkedemeyip vurmuş ve 6 sene evvel 300 lira gibi bir rakama yaptırmıştı.

Babamın aracını sıfır olarak daha teslim almadan servisinde taktırmıştık.
    Kendi aracımın altına eğilim baktığımda yere en yakın olan kartel. Buda beni tedirgin ediyor...

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    gerek yok vala ben hiç sorun yaşamadım,hatta eraya göre orjinal serviste takılıyormuş diye duydum taktırmadım.bizim araçlarda var ama yarım olarak yani komple kapatmıyor

14. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    o konuda haklısın graftt. dediğim gibi hazırı varsa serviste taktırabilirsin. yoksa ince bir sac (fazla ağır olmayan) bir ustaya taktırabilirsin. getz lerin altı yerden epeyce yüksek dikkatli kullanılırsa bir zarar geleceğini düşünmüyorum.

15. kendi_halinde

kendi_halinde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar elimde accen era ve getz için saç karter koruma mevcuttur.Sadece getz için korumayı monte etmeden önce iki adet aparat takılmaktadır.Ve en önemlisi aracın üzerinde bulunan civata yerlerine kolayca monte edilmesidir.Serviste bakım sırasında da kolayca sökülebilmektedir.

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fiyat nedir, ayrıca fotosu varsa görmek isteriz açıkcası. Yağ, yağ filtresi vs gibi değişimlerde muhafazanın sökülmesi gerekli bir durummudur ?

17. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yarın sanayi çarşısına gidip bakacağım ( daha önce hyundai parçası satanlara baktım plastik var demişlerdi) bu kez doğan çahin reno parçası satanlara bakacağım onlarda şahinler için olanlardan alıp kanalda yada liftte ölçerim eğerki civata yerleri denk gelirsede taktırırım eğerki muhafaza sacının delikleri denk gelmezde veya yakın olursa ya deliklerin yerini değiştirirz yada uçlarına parça kaynatır yeniden deleriz.
    başka çaresi yok
    yollar köstebek yuvası vurupra karteri delmeyelim,
    92 model samarada bile orijinal saç muhafaza vardı, ama bunlardan çalınmış

Bu Sayfayı Paylaş