Merhabalar herkese iyi akşamlar . Aracı yeni aldık fakat müzik keyfi paha biçilemez berbattı . Sattığımız araçtan ses sistemini söküp indirdim fakat bu araca geçirebilmek hacim dolayısıyla pek mümkün olmadı , aracın yeni olması sebebiyle çok uğraşmakta istemedim önce bir süre alışayım istedim . 1 adet monte ediceğim 2li kabinle birlikte basslar mevcut fakat kabin bagaja sığmıyor bazı değişikliklere gidicem bu konuda. Forum üyelerimizden @mirkan abime sordum tavsiyesi üzerine 2 takım sony xplod serisi bimeks'te indirime girmişti 63 liraya düşmüştü . 2 takım 16 cm aldım fakat orjinal kasnaklara monte edilmesi , yada direk saca monte etmek imkansız , küçük geliyor 16 cm 4 kapıyada . . 4 Kapıyıda sökmüştüm mecbur tekrar topladım , ertesi akşam bi abim sağolsun çalıştığı yerden bana kasnak yapabilceğim parçalar hazırlayıp getirdi mdf . Ertesi günü ben kendim şablon çıkarıp kasnakları yaptım ve başladım montaja . . Ön kapılara 18mm mdf oluyor fakat arka kapılar için fazla kalın . Bıcaka mdfyi ortadan yardım , şansa dümdüz yarıldı ve 1 kasnağı ortadan 2 ye bölüp 2 kapıda kullandım ve bitti Buyurun resimler , birde her kasnağın altında 5 mm kalınlığında çift taraflı bant mevcut , titreşim vb gibi etkileşimleri önlemesi amacıyla , vidalarıda orjinal deliklere denk gelicek şekilde ayarlayıp bitirdim montajı Sonuç: Ses olarak % 95 iyileşme mevcut , pioneer teybin kaliteli ses çıkışları sayesinde tatminkar bir ses alıyorum , mid takımı dahi almıycağım ses sistemi için diyebilirim Şimdi 4 kapı kolonu tamam , mid olmayacak , xetec vector stereo amfiyi monte edip arkaya 2 adet oval pioneer 6965 serisini , 2 adet oval alpine kolonları koyucam . 1 adet edison 1000a 3000w mono amfiyi bağlıycağım . 2 adet elimde pioneer w311 d4 1400w 400 rms mevcut . Amfi 1 ohm 1000rms güç veriyor tek ohm basslara girip sistemi adam akıllı toplıycağım ve son olarak double din koyup tüm müziği batırıp görsel olarak ilerliycem Ürünlerimiz bunlar Kapının sökümü sırasıyla mevcut , tek kapı gösterdim tüm kapılar için aynı işlemi yapmamız gerekli
Firsat bulsam gelicem abi evler 3 km şükür kavusturana SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Passat ta bile olmayan çelik barı görenler ? bende diyorum kapının orası dıştan yoklayınca niye sert Eline sağlık Emre kardeş bizleri de gaza getirip cesaretlendirdiğin için çok sağol şimdi bende sökebilirim kapıları
Kanka ben uğruyorum ara sıra bi gidip kabin almıştım birde teyp kızağı almaya gitmiştim 1 2 aydır görüşemedik uğrıycam jeepe el atıcamda gideriz bi ara kanka
Passat alanlar markaya imaja para veriyor Teşekkür ederim yardımcı olduysa ne mutlu bana , bir dahakine izolasyon için sökücem kısmetse
Kardesim eline emeğine sağlık benimde niyetim var ama o kasnakları kullanmadan oturmadı mı. Önler 16 arkalar 13 cm die biliyorum. Çaplarına uygun hoparlör taksak yinede ihtiyacımız olur mu kasnaklara? Lanet olası fedareller...
Emre güle güle dinle, ben de Santa Fenin ön kapılara bu hoparlörlerden(Sony gte1620) taktım, teybim de iyi ama ses kalitesi çok kötü geldi, değiştirmeyi düşünüyorum, sen nasıl buldun kaliteyi?
Selamlar , çok teşekkür ederim sağolun Kolonlar 16 cm idi iki kapıyada küçük geldi ön kapılarada arka kapılarada , orjinal kasnakları sökünce olmuyor 17 cm felan olması lazım kolonların en az . Artı olarak kasnakla ses kalitesi artıyor yani aynı montajı kasnaksız yapınca doygun olmuyor ses Teşekkür ederim abi çok sağol , iyi derecesi biraz göreceli kavram . Yani ses sistemine çok para harcadım , önceki aracıma alıp satarken çıkardığım çoğu şey duruyor elimde buna takıcağım ama şöyle söyliyim kapıları söküpte yerlerine jbl 6508c midleri takmıycam gerek yok öyle söyliyim beni tatmin etti jbl yerine tizz tonlarıda yeterince yüksek , zaten kapı kolonundan bass vurmasını beklememek lazım . Mesela çift bass kullanıyorum pioneer w311 d4 1400w 400 rms x2 := toplamda 2800watt 800 rms bass değeri var amfi ile 1 ohm giriyorum 1000rms değeri var . O kadar yoğun bass sesi oluyor ki ön kapıların tizzlerini bile duyamıyordum jbl midlerinde ama bu çok üstün geldi bana . şimdi stereo amfiyi bağlayıp 4 adet oval besliycem , mono amfi ile 2 tane bassları besleyip bitiricem kapı kolonlarını değişmiycem . Kasnak kullandınızmı bilmiyorum ama kasnak ses kalitesini baya artırıyor belirtmek isterim
santa fe'de plastik kasnak var zaten, ilave kasnak takmak mümkün değil. ben tabi ki böyle bir hoparlörden bass beklemiyorum ama orta frekanslarda bile sesi biraz artırınca gürültü geliyor. RMS 40 watt yazıyor ama sanki öyle değil gibi davranıyor. sony olduğuna güvenip de aldım aslında. neyse artık çaldığı kadar bu arada oval gerçekten ses sistemini topluyor, doygunlaştırıyor, ben de Santa Fenin bagajına gizli oval kabinleri yapmayı düşünüyorum.
Evet abi bendede o plastik kasnak vardi sokup mdf yaptim . Ovallerin sesi iyi gercekten bass sesini diygunlastiriyor bagajda bass yoksa eğer SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arka kapilar icin 17 cm mi almaliyim arkadaslar. Kasnakla ugrasmak istemiyorum GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi