arkadaşlar merhaba, umarım iyisinizdir. jantlar konusunda cahilim o yüzden yardımınıza ihtiyaç duydum. herhangi bir 14 inç jant getz'e uyumlu mudur? şunun için soruyorum bugün gördüğüm bir jantın fiyatıda uygun olunca alıp almama konusunda kararsız kaldım, satanıda pek gözüm tutmadı forumda sormadan almadım. kısacası yani 14 inç aldıktan sonra yanak boyutu vs vs önemli mi dir? biraz daha ayrıntılı bilgi alabilir miyim jantlar konusunda, şimdiden teşekkür ederim. arabam getz 2009 1.4 dohc çhy klm ayrıca jantın rengi koyu füme, tabi takmadan yorum yapmak zor olsada, sizce siyah getz'de nasıl durur fikirlerinizide alayım bu arada
valla bende pek anlamam ama şukadarını sölim hiç bişey bilmiyosdan önce senin lastiğin üzerinde 155/15r/40 gibi değerler yazar o alacağın lastiktede 155/14r/50 gibi değer yazıyosa bence uyar...
Bijon aralığı 4 x 100 olan hemen hemen her jant aracınıza uyar. 14 inç jant kullanacaksanız 185 x 60 x 14 ebatlarında lastiklerle kullanmanızı öneririm ( aracınızda bulunan lastikleride her 14 inçlik jantta kullanmanız mümkün). Ama hem yol tutuşta iyi performans yakalamak, hem de görsel olarak aracınızın bişeye benzemesini istiyorsanız 4 x 100 bijon aralığına sahip 15 inç jant kullanmanızı ve lastiklerinizi 195 x 50 x 15 ebatlarıyla değiştirmenizi öneririm.
çok teşekkürler cevaplar için. sonuç olarak aracın üzerindeki lastiklerle kullanılması için 4*100 bijon olması yeterliymiş bunu anlıyorum bijon aralığı ne demektir bilmiyorum ama yarın gidip janta tekrar bakıp öğreneceğim aralığını
195/50/15 ama ofsetli jant olucak ınan getz de cok guzel duruyor borbet gıbı lastıgı dısarı cıkaran jantta getze ınanılmaz yakısıyor benım jantımda guzel memnunum ben
İçe ofsetli jantları hiç güzel bulmuyorum... Bu arada getzist arkadaşım için söylüyorum. Bijon aralığını sormuş. Senin aracının jantları 4 bijonludur ve her birinin, birbirine olan uzaklığı 100 mm dir. Farklı ebatta olanlar senin aracına uyum sağlamaz.
Arkadaşlar mesajlarınızı resimlerle destekleseydiniz çok iyi olurdu.. ofset jant nedir. hiç bir bilgim yok.. Bende jant alacağım...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-tertemiz-14-4x100-29977194/detay bir bak istersen
arkadaşım jantın nasıl duracağını bilmiyormuşun daha bu sabah siyah 308 de füme rengi jant gördüm fakat hiç gitmemişti almadan 1 tanesinide olsa takıp görmen iyi olur içine sinmezse para vermemiş olursun. tabi siyaha fümeyi ben beğenmedim senin görüşün önemli.
20 öncelikle merhaba, iyi denk geldi ben de jant için araştırma yapıyordum şöyleki 2004 model 1.3 r14 yazıyor lastikte ve 4 bijona sahip. bijon aralığı diye bir şey dikkatimi çekti 14 inç olup da farklı bijon aralığına sahip jantlara rastladım yeni bir jant alacağım kararsız kaldım nasıl bir jant almalıyım?