merhaba herkese arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. benim arabayı şu anda iş arabası olarak kullanıyorum. arka koltuğu yatırdım. üzerine malzemelerimi yükledim. yaklaşık 150 kilo civarında malzeme yüklü arabada. şu an herhangi bir sorun yok. fakat ben hem bagajda yükümü taşımak hemde arka koltuğuda kullanmak istiyorum. yüküm getz in küçük bagajına bile sığar. fakat ağır. arka koltuğu kaldırıp, yükümü bagaja atınca ve arka koltuğa 2 kişi binince, arabanın arkası oturup kalıyor ve yolda yaylanırken sürtme yapıyor. özet yani araca hem 4 kişi binip hemde arkasına 150 kilo yükü arka oturmadan nasıl yükleyebilirim ? yük varken arka amortisörlerin altına takoz koydurursan sorun kalmaz dediler ama görüş alayım dedim getzcilerden yük devamlı araçta duracak. makaslı arabalarda ilave makasla bu sorun çözülebiliyor. malum bizimkiler amortisörlü. sanayideki arkadaşlar takoz koydurursan olur falan dediler. var mıdır bu konuda bilgisi olan ?? Düzenleyen : tahsins
o sekılde standart olarak kullanamazssın hatta arka camurlugun ıcıne bak stoperlerın tahrıp olmustur sanayıdekılerın dedıgı gıbı takoz koyulur ama bu sadece lastıgın camurluga veya davlumbaza surtmesını engeller amortısorun bozulmasını engelleyemez Düzenleyen : onur-d
doğru aslında yük binince amortisör devre dışı kalacak. takozlar havaya kaldırsa bile amortisör olmadığından arka taraf traktör romörküne döner sanırım
benim araçta daha önceden şöförle beraber 400 kiloya yakın yük vardı. devamlı arkası oturmuş şekilde 70.000 kilometre yaptı. 100.000 oldu yürüyen aksamda bugüne kadar hiçbir sorun çıkartmadı. hakikaten sağlam araba bunlar