Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz ilk marşta titreme ve emniyet kemeri zırıltı sesi

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda tolgaaksu39 tarafından 18 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. tolgaaksu39

tolgaaksu39 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    tolga aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Herkese iyi geceler iki sorunum olacakti forumda araştırdım ama açıklayıcı bilgi bulamadım aracim 1.4 benzinli getz
    1.Sikayetim araci ben 4 gün de yada haftada bir çalıştıriyorum ve gecen hafta marsa bastigimda araba almadi mars cevirdi ama sanki elektrikmi yakit mi az geldi gibi oldu calismadi sonra gaz pedalina bastim biraz calisti ve bugunde marsa basayim dedim bir kerekte aldi ama vuruntu yapti calisrken titreti motor sonra titreme kesildi biraz yol yaptim istop edip calistirdim bir sorun yoktu.
    2. Sikayetim ise kapi diregindeki emniyet kemeri yerinden zarildi geliyor çözümleri nelerdir.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Uzun süre çalışmadığı için akü voltajı azalmıştır, bunun için ilk marşta yeterli gücü bulamadığı için çalışmamıştır benim eski aküyle başıma birkaç kez gelmişti motor devri biraz yükselir gibi olup stop eder bir saniyelik bir olay, eğer immobilizer sorunu gibi başka bir problem yok ise zayıf akü ile marşı birazcık uzun tutarsanız çalışması lazım marşın 3 saniyeyi geçmemesi gerekli en geç 3 saniyelik marş basmayla çalışması lazım, ancak hergün çalıştırırsanız bunu yapmayacaktır. Birde ben bir keresinde uzun süreli tatile çıkmıştım ve benim getz 10 gün kadar hiç çalışmamıştı 10 gün sonra ilk çalıştırdığımda titremeli ve sarsıntılı çalışmıştı bir daha da aynı durum olmadı araba uzun süre yattığı zaman motor yağı komple aşağı süzülüyor ve motor çalıştıktan sonra motor yağı motorun içerisine tam olarak pompalanıp ulaşıncaya kadar bir süre az miktarda titreme ve devir dalgalanması yapabiliyor. Bu problemleri yaşamamak adına arabanızı en az 3 günde bir çalıştırıp çalıştırdıktan sonra motor iyice ısınana kadar bir süre kullanmanızı öneririm. Aracınız enjeksiyon yakıt sistemlidir bu yüzden marşa basarken gaza basmayın buna gerek yok, marşa basarken gaza basmak elektronik ünitenin kafasının karışmasına ve daha geç çalışmasına sebep olabiliyor. Hergün çalışan bir araba daha uzun süre sorunsuz hizmet verir.

Emniyet kemeri sesi ise tokanın yan direğe çarpmasından kaynaklı ses yapıyor olabilir kemeri düzeltin yada yükseklik ayarıyla oynayın yükseklik ayarını başka bir konumda ayarlı bırakın, kemer takılıyken ses gelip gelmediğini kontrol edin sesin kaynağı hakkında bilgi verecektir.

Bu Sayfayı Paylaş