Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Iki Farklı Problem Merkezi Kilit Ve Silecek

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Medved tarafından 18 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. Medved

Medved Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Volkan Türk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba
    Yeni bir araç aldım. Merkezi kilit daha önce sorun çıkarttığı icin universal ekipmanlarla değiştirilmiş pmx marka ürün.
    Şoför kapısı harici kilitleme yapmıyor suan ne anahtar ne kumanda ikisinde de durum aynı.
    Bugün elektrikçi baktı elektrik gidiyor sorun yok elektronikçiye git sigorta kutusuna baksın dedi başına daha önce gelen oldu mu acaba ? pmx merkezi kilit kutusunu değiştirsem düzelir mi yoksa elektronikçiye gideyim mi ?
    birde silecek fasıla kısmı duruyor çalışmıyor düzgün rolesinden diye düşündüm ama roleyi bulamadım sigorta kutusunda elektrikçide oda sigorta kutusu kaynaklıdır dedi ve bakmadı ona.
    Var mıdır daha önce yaşayan yada çözüm için fikir sahibi :)
    Teşekkürler.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Biz zamanında getzin kapı otomatiklerinden çok çektik. Yaptırıyorduk daimi olmuyor iki üç aya bir aynı arıza baş gösteriyordu. İnşaallah siz çözüm bulursunuz. Sonunda satıp kurtulmuştuk.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Medved bunu beğendi.
  3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Getzin şoför kapısı içerisindeki merkezi kilit motorunda problem oluyor genelde. Önce alarm için takılan harici Universal motoru kontrol etmek lazım. Eğer harici motor çalışıyor ise diğer kapılara sinyal gitmiyor ise şoför kapisindaki orjinal kilit tertipati elden geçmeli. Alarm sistemi için sonradan takılan motor çalışmıyor ise onu kontrol ederek işe başlanilmali. Ölçü aleti kullanmayı bilen bir elektrikçi yada kilit işleri ile uğraşan birileri bu işin üstesinden gelir. Eğer orjinal motor arızalı ise yenisi çok para. İçinde bı role var o role arıza yapıyor. İçindeki rölenin kodu; KTX2-8XF 9 pinli bir role yurt dışından daha ucuza temin edebilirsiniz. Kolay gelsin

Medved ve bekobey bunu beğendi.
  4. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bir getiz iki 2009 model i20 bu ikisinden cektigim kapi kilit arizasini tofaşta çekmemisimdir. Ayni problemleri her iki aracimdada çektim, i20 de sol on kapi merkez onu actiginda diger kapilara sinyal yolluyordu eger o kapi acilmazda diger kapilarda acilmiyordu. O kapida da motor artik ömrunu tamamlamis yarim aciyordu motorlarida kilit mekanizmasina gomulu 2017 yilinda bile 600 liraydi şuan ne kadardir bilmiyorum. İceriden acma dugmesini iptal edip sadece kapiyi kilit acma olarak ayarlatmistim öyle kurtarmisti. Getzde sizinkine benzer bir problem yasamistik kapinin icini sokup motoru cikarip temizledik baglantilari oksitlenmisti oyle cozduk ancak hava 35 dereceyi gecince yine ayni problemi yapiyordu :D

Medved ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. O. Uygur

O. Uygur Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Accent milenyum 2001 hcm orjinal merkezi kilit kumandası var sag kapı üniversite kilit pompası taktirdim sol dan anahtarla tüm kapıları açıp kapatıyorum sag kapı ise diğer kapıları açıp kapamiyor buda çok normal sıkıntım orjinal kumanda çalışmıyor tamir olmadı 2 tuslu hyundai kumandasi

getirttim aynı frekanslara haiz uyum saglarmi

Son düzenleme: 19 Temmuz 2023
  6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Eranın kilit sistemlerini takma fikri aklıma geliyor. Anahtar kodlanması gerekir mi acaba ?

Bu Sayfayı Paylaş