Yakın zamanda 2005 Getz aldım, 1,3 GLS benzinli. Önceki sahibi araçtaki müzik setini söküp almış ve aracın orijinal teybini (kabloları bile monte etmeden) öylece takmış yuvasına. Kredi ile aldığım için çok masraf yapmayayım diyorum ama müziksiz duramayan birisi olarak ta aracı sürekli kullanmaya başlayınca çok eksiklik hissedeceğim kesin. O yüzden yeni teyp almadan eskisini taktırayım desem boş yere para vermiş olacağım, o yüzden biraz daha sıkışıp güzel bir sistemin temellerini atayım diyorum. Geniş kapsamlı bir sistem düşünmediğim için hedefime zaman içerisinde parça parça ulaşabilirim gibi geliyor. Öncelikli olarak sistemin beyni olacağı için iyi bir teyp istiyorum, aklımda Pioneer DEH 5250 var (2010 model) hem USB si hem kart okuyucusu var (olur da ileride taktırabilirsem woofer için çıkışı da var) ve fiyatı 290 TL civarında, ilk önce bunu alıp taktırayım diyorum, 4x50 watt gücü var.Sonra da kapılara ve cihaza uygun component set veya 2 yollu bir çift yuvarlak hoparlör alıp taktırayım diyorum, bu noktada sizlerin fikrine çok ihtiyacım var. Pioneer teybin performansından eminim, iyi sonuç alırım ama hoparlör olarak ne seçmeliyim onu bilemiyorum,aracın üzerindeki orijinal hoparlör sağlammış ama hiç açıp deneme şansım olmadı, olsa da çok kaliteli bir sesi olduğunu sanmıyorum.Eski bir DJ olarak birçok markaya ve cihaza aşinayım ama oto setleri bambaşka bir dünyaymış, birçok şey bana yabancı kalıyor. JBL kolonlar iyi diye biliyorum, Pioneer da olabilir, yeterki bana doyurucu,tok ve canlı bir müzik zevki yaşatsın. Bu arada arka kapılarda hoparlör var mı acaba? Şimdi aklıma geldi hiç bakmadım arkaya, varsa oralara da takmak lazım, o da artık ön kapılardan sonra olur. Ne dersiniz? Bu teybe uygun değerler nasıl olabilir? Hangi markayı önerirsiniz? Spesifik bir öneriniz varsa çok makbule geçer. Çok teşekkürler.
Alacağın iyi bir teyp ile kaliteli ses alabilirsin Önce teyp al sesine bak sonra anfiden cayarsın anfi takıntın yoksa.