Hayırlı ramazanlar arkadaslar benim sorunum arac icine cok ses gelmesi asfalt yolda herhangi bir sıkıntı yok aslında bu dedigim sorun ses mi oluyor bilmiyorum ancak taslı yola geldigimizde araba sanki traktör gibi takır tukur sesler alıyor iceri pejo 206ya bindim 2006model aynı benimkiyle arac iceri ses almıyor nasıl diyim bi dolgunluk var yani aracta acaba lastikleri 185den 195lige gecirdim yeni yazlık alıp ve hava yerine nitrojen bastırdım ondanmıdır yoksa getzlerdeki kronik sorun mudur bu ? asfalt yoldada motor sesi cok kulaga abartılı geliyor tamam dizellerin motorlarında ses olur ancak bi hafif ve seri sekilde olması var birde asırı gurultulu olması var 2006 model 206 ve cliolara bindim dizel benim aractan sonra onlar yas evi gibi sessiz geldi valla yardımcı olabilecek varmı birde son olarak aracı bir gun komple ic dıs istetmenin yanlarındaki yerlerin vidalarını acıp silene kadar temizledim daha sonra 4kapıda acıp kaparken gıcırdamaya basladı makine yagı surdum gecmedi griss yagımı gliss yagımı ne deniyor ondan sürsem gecermi o ses simdiden tesekkurler tekrardan hayırlı ramazanlar.
Getzlerin süspansiyonu setttir, nitrojen gazı ile alakasi yoktur. Lastik havalarıni 32-33 olmasi uygundur. Kapi gicirdamasi için forumda kesin çözümler mevcuttur. 185 den 195 gecmissiniz ama net açıklama yapılmadığı için 185-55-15 195-50-15 olarak algiliyorum ve elbette konfordan eksilme olur. Ses ve vibrasyon izolasyonu yapabilirsiniz.
1-Sizin bahsettiğiniz ses aşırı motor sesimi uğultu şeklinde olan ses. 2-yoksa parke yolda giderken camlar açıkken dışarıdan gelen çat çut şeklinde sesmi 3-yada parke taşlı yolda direksiyona kadar vuran hatta pedallarda bile hissedilen bir vurma sesimi 4- yada tüm bu seslerin hepside varmı.
simdi söyle söylim dün ordudan istanbula geldim 950km yol araba full cakılı 140ta gazı kesince direksiyon pedal vs titremeye baslıyor 140ta bile gaza basınca sıkıntı yasamadım titreme vs. sadece sunroff acıktı yani pedal titremesi direksiyon titremesini sadece dun yasadım oda dedigim gibi araba hakikaten full cakılıydı arka camı göremiycegim sekilde doluydu benim demek istedigim normal arabada tekim veya yanımda birisi daha var dediginiz gibi parke yolda 2.viteste giderken bile araba komple titriyor iceri takır tukur sesler geliyor kontrol ettim bagajda saga sola vurup ses cıkartcak birsey yok hani böyle yeni arabalarda bi dolgunluk hissi olur ya parkede falan iceri ses gelmez araba sallanmaz yani ben giderken sanki minibusteyim gibi bu 1.ci husustu 2.side motordan asırı ses geliyor dizellerden ses gelir ama amcamda transporter var minubusun sesinden fazla ses geliyor ona sasırıyorum hani amcamdada ses geliyor ama biraz daha kısık inceden tırrrrrrr diye bende tırtırtırtır seklinde trraktör gibi geliyor
Erkan abi peki 195 e gecisimin herhangi bir artısı olurmu ben genelde hızlı kullandıgım icin arac iyi yere bassın diye onu tercih ettim bu arada nitrojenle havayı kıyasladıgımızda lastik icin nitrojenin ekstra bir yararı olurmu ? cunku zahmetli lastikde kacırma olsa herhangi bir benzinlige girip hava vuramıycam
Ön takımda zrot lara baktır. Ama benim getz te motor sesi dayımın 2007 cliodan neredeyse yarı yarıya daha az çıkıyor.
ozaman dediginiz gibi baktırmakta yarar var ama araba gecen hafta ist-ordu git gel ordu - sivas git gel derken 150bin km yi vurdu fazla km den gelebilirmi o ses ? 140bindeyken bu kadar yoktu cunku
Km Olarak 150 bin çok değil ama tabii araç geçmişide önemli bakım geçmişi yani zamanında yağı değişmişmidir eskiden. Birde havalar aşırı sıcak aracınızın yağ değişimine kaç km var. Eğerki yağ eskiyse motor aşırı sesli çalışabilir diye düşünüyorum. Çünkü getz 1.5 crdi sessiz çalışır karşılaştırdığınız araçlara göre.
yag degisimini yaptırmıstır babam diye dusunuyorum cunku uzun yola cıkcaktı aracla gösterge ısıklarına kadar yaptırdım demisti tamircide tanıdık sayılır bakmıstır yagına bir gün opette adam mazota katkı yagı tarzı birsey koydu ondan mı acaba ufak bir siseydi promasyondaydı koy dedim bende madem ise yarıyor
https://www.hyundaiclubtr.com/34761-opet-yakit-katkisi-tehlikeli.html Bu konuyu okumanı tavsiye ederim.
ooo bu süper oldu abi saol bizim samandıra bozuk babam gecen yeni samandıra almıs hala ibre duzelmedi tamirci yakıt pompası bozuk heralde demis demekki tıkadı bizimkinide ben onada baktırym ozaman peki yakıt pompasından dolayı öyle ses cıkartırmı ?
Ben daha önce getz de değil ama 1.3 mültijet dobloda mazot pompası arıza yapmıştı. Sabah kalktım aracı çalıştırdım. motor sankı vuruntulu çalışıyır gibiydi derken 2 km bile gitmeden 3500 devire gelince araç yığıldı kaldı stop etti alttan mazot akmaya başladı. Çekici ile sanayiye tabiii
195 taban yol tutusunda, virajlarda ve frenajda artıları vardır, fakat yanak ölçüsü azaldığı için konforda azalma olacaktır. Bende yıllardır lastiklerin havasini dert etmiyorum nitrojen olduğu için eksilmede olmuyor.
bizim arabanında motor sesi çok geliyor (devirinden bahsediyorum yani 2-3bin devirlerde içeriye çok geliyor gibi ses) yalıtımı yok ondan mıdır?