Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Hızlı Biten Akü

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda coderhakan tarafından 7 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. coderhakan

coderhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhabalar,

Arabanın 1 günde aküsü bitiyor.Geçen gün takviye yaparak çalıştırdık.Arkadaş kaçak olabilir dedi ama arabanın herhangi bir yerinde kaçak olduğunu sanmıyorum.Bi tek alarmın ışığı var o da aküyü bitirecek derecede elektrik yemez diye düşünüyorum.Akü de mutlu akü dandik bir aküde değil.Kontrol etmem gereken bi yer var mıdır arabada özellikle kaçak konusunda yoksa sorun direk olarak aküde midir sizce

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Elektrikçiye gidip kaçak olup olmadığına baktırman lazım. Eğer herhangi bir sıkıntı çıkmazsa aküde sorun olabilir. Marka bazı durumlarda çok önemli olmayabiliyor.

Örneğin farları açık unuttunuz ve akünün bittiğini varsayalım(daha önce başıma geldi). Akünün petek ya da plakalarının bir kısmı zarar görüyor ve ne kadar şarj etseniz de, ne kadar uzun yol gitseniz de şarj tutmuyor. Aküyü ölçtürünce 10,6 volt falan çıkıyor.

<<bülent>> bunu beğendi.
  3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tavsiyem elektrikçiden sonra akücüye gitmendir hücrelerdeki elektrolit ekislmiştir tahmin ediyorum ölçüp gerekirse saf su ilave eder veya araçla işin yoksa şarj etmesi için de aküyü bırakabilirsin. Benzer durum başımda soğukların başlamasıyla var, alarmı da kumandayı da kullanmıyorum aküyü kullanan bir tek ecu kaldı. 2 gözde seviye düşüktü tamamladım ve söküp balkonda şarj ettim şimdilik sıkıntı çıkartmadı.

MSC bunu beğendi.
  4. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İç lamba bagaj torpido vs lambaları açık kalıyor olabilir. Başına gelen oldu.kontrol etmekte fayda var.

Bu Sayfayı Paylaş