Size üç tane sorum olacak.Size komik gelebilir fakat bu konuda cahilim. 1-Ön camı (şöför tarafı) idirdiğimde kimi zaman kendi kendine iniyor kimi zaman ben indiriyorum.Neye göre değişiyor bu? 2-Arabayı çalıştırıp gidiyorum mesela neyse kontağı kapatıp çıkacam baya bi gürültülü duruyor.(titremeli)(2008 1.5 crdi) 3-Arabanın kapılarını açtığım zaman dörtlüler yanıyor.Kapıyı kapattığımda sönüyor sizde de böyle mi?
1-cam düğmesi iki kademelidir.hafif basarsanız bıraktığınız anda durur.Eğer sert basıp bırakırsanız(zaten o zaman dikkat ederseniz ikinci kademeye geçtiğini hissedersiniz) kendiliğinden sonuna kadar açılır. 2- O titremeyi bende de ara sıra yapıyor.(accent 1.5 crdi) 3-Evet bu bizde de böyle.
1 ve 3 bizim benzinli getzde de aynı. Motor titremesi ile ilgilide, dizel oldugu içindir muhtemelen. Yalnız forumdan okudugum bir sey, dizel arabayı benzinli gibi durur durmaz stop etmemek gerekio.
uzun yol yaptıysanız evet ama daha kısa mesafelerde yolculuk yaptıysanız bu süreyi biraz daha kısaltabilirsiniz...dizel motorlu araçlar kapatılırken titreme yapması normaldir...
1. maddede açıklamalarda eksik var.. ön cam kontak açık araba çalısmazken otomtk olarak inmez.. araç çalısıyorsa dediğiniz gibi basılı tutup bıraknca aşağı kadar iner
Arabanın kapısını açınca dörtlüler mi yanıyor, bu alarmlı arabalarda mı böyle, benim 2010'da kapıyı açınca dörtlü filan yanmıyor. Start modeli diye mi, yoksa alarmı yok diye mi?
Benim arabamda kapıları açınca dörtlüler vs yanmıyor. Fabrikasyon uzaktan kumandası var ama yinede söylenildiği gibi bir şey yok.
kapı açınca dörtlü yanması alarmın özelliği zaten devamlıda yanmıyor bir müddet yanıyor sonra sönüyor
kapılar açıkken motor kaputunu açın, kaput açıkken kapıları kilitleyin, motor kaputunu kapatmadan kapıların kilitlendigini gösteren 4lüler yanmaz. En azından bende böyle
bizim arabada "start" ama kapılar acık olunca dörtlüler yanıyor. heralde 10-15 sn icinde sonuyor. far ya da sis acık kalınca da ses cıkarıyor. servis taktı alarmı, belki o yuzdendir. unun sebebini bilen var mı? bazen motoru kapatınca 2-3 dk içinde kitlenio bazende 1 gun acık kalsada kitlenmiyor. bir ayarı felan war mı bunun? (camlar acık-kapalı fark etmiyor, kendi basına ya kitliyor ya kitlemyior.) tutarlı bir sekilde calıssa sorun yokta, kitler diye bekleyipte kitlememesi ya da 2 dk lıgına arabadan cıkınca kapıların kitlenmesi uyuz bir durum.
bu alarmın bir özelliği kumandayı ılk bastıgınızda bır kere dörtluler yanar kapıyı ılk actıgınızdada dortluler 5-7 sanıye gıbı yanar ve alarmın beynı uzerınde (darbeya-titremeye-sadece kapı acılınca) ötsün gibi hassaslık ayarı vardır.. kumandadan kapıyı actıkdan sonra ŞÖFÖR KAPISINI açmadıgınız taktırde 15 sn ye sonra kapılar otomatık kılıtlenır ama sofor kapısını acarsanız otomatık kılıtlenmez.bu da binevi acık unutmaya karşı hırsıza karşı bı önlemdır...alarmınıza cam kaldırma modıullerı vardır pıyasada 30-40 tl cıvarında bulmanız mumkun.bu modullerı alarmınıza baglattırdıgınızda ise kumandadan kapınızı kılıtlendıgınız an önce kapılar kapanır sonra 2 sn ye arayla ön camdan başlamak kaydıyla butun camlarınız otomatık kapanır.. camı acık unuttum tühh sımdı tekrar kapıyı aç anahtarı kontaga tak ve cevır kontağı aç camları kapat tekrar anahtarı cıkart tekrar kılıtle derdıne sonn .) tek tuşla hem camları kapat hemde kapıları .) şiddetle tavsıye ederım Düzenleyen : coiffeur